מוגלגים

• פותח הנושא mjlk
  • פורסם בתאריך

mjlk

New member
מוגלגים

קוסמים משתמשים במשקפיים - שפועל ע"פ רעיונות האופטיקה - פיזיקה. הם מטאטים במטאטא. לובשים ג'ינס וחולצה בחופש הגדול. יש להם שעון יד שעובד על סוללות. ועוד ועוד ועוד. ועדיין - הם לא מכירים במוגלגים? >< קוסמים מגרים - ואיך השעון של הארי לא מתקלקל על יד הוגוורטס?

לגבי השעון - פאקים של רולינג ../images/Emo164.gif

ואפשר לתרץ אז זה שקוסמים מתנהלים כמו מוגלגים כי הם צריכים להסתוות ושות'.

oOMissingOo

New member
לא בדיוק.

לפני השעונים שפועלים על סוללות היו שעונים שפועלים על קפיצים. אני לא בדיוק מבינה בזה...

Pr0NgS

New member
השעון זה לא ככה.

חפצים כאלה גם משתגעים כשיש פצצות אטומיות וכו', כי הם קולטים. היה פעם מחשב שקלט סטטיות שאפילו מי שהיה לו שיער ארוך ונענע את השיער גרם להפלתו. יש מכשירים קטנים כמו שעונים שעובדים על זרם ישיר <DC>, כך שהחשמל לא יקלוט את האנרגיה הקסומה, וההפרעה גורמת לרחשי חשמל, אז צריך זרם ישיר. <זה לקוח מהמאמר בלקסיקון שהקסם פוגש בטכנולוגיה המוגלגית, ויש בו עוד דברים מאוד מעניינים.>

רזושש

New member
ומה אם המצלמה של קולין קריווי

(ככה קראו לו?) בספר השני?

InBaR 85

New member
היא מצלמה מוכשפת או משהו כזה../images/Emo122.gif

כי מתי שהוא צילם התמונה יכלה לזוז וכל זה

maor tur

New member
אני לא זוכר שהיא יכלה לזוז,

אני זוכר שהיה פלאש ועשן, אם זה היה סיפור מציאותי, עצם העובדה שיש עשן, מעיד על הימצאות מגנזיום בנורת הפלאש, ככה היו מפיקים פלאש במצלמות ישנות (מגנזיום+חמצן= מגנזיום חמצני + תגובה כימית (בעירה) = עשן סמיך)

Cuttie Cat

New member
טוב,אויש...

אתם עומדים על כל מיני נקודות שהן לא כאלה חשובות... אני כן זוכרת שהמצלמה של קולין גורמת לתמונה לנוע.. וגם,למה בהכרח אתה אומר שיש מגנזיום בנורת הפלאש? אולי זה פשוט סימן שנעשה באותו רגע איזה סוג של קסם או שזה התראה לכך שצולמה תמונה והיא מוכנה לצאת?... אין הסברים להכל אבל למה לעמוד על הדברים הכי חסרי טעם?

oshriti123

New member
קוסמים לא משתמשים במצלמות?../images/Emo100.gif|קסם

ציטוט של קולין: "וילד שישן איתי בחדר אמר שאם אני אפתח את התמונות בתמיסת הקסם המתאימה, התמונה שלך גם תזוז." המצלמות אצל מוגלגים וקוסמים הם כניראה אותן מצלמות, רק דרך הפיתוח של התמונות שונה...

אאל"ט

המצלמה לא נשרפה כשבסיליסק אבן את קולין? ואת המצלמה ? חוץ מזה המצלמות שלנו הרבה יותר משוכללות. כמו כל דבר בהשוואה לאלו של הקוסמים.

oshriti123

New member
רק סרט הצילום נשרף..../images/Emo100.gif../images/Emo28.gif

אבל זה לא קשור... ונראה לי שיש לנו ולקוסמים אותן מצלמות רק שבשנת 1992 לא היו עדיין מצלמות דיגיטליות לא?...

רזושש

New member
יש לי תשובה..

רולינג אמרה שהמצלמה יכלה לעבוד, אבל א על בטריות, כי הקסם שבהוגוורטס ישבש את הבטריות, אז המצלמה הופעלה לא בעזרת בטריות ולא בעזרת חשמל, אלה בעזרת אנרגיה קסומה!

oshriti123

New member
בקשר לג'ינס וחולצה...../images/Emo100.gif../images/Emo28.gif

הם לובשים ג'ינס וחולצה רק מתי שהם צריכים להיראות כמו מוגלגים... ואולי ילדים לובשים גם בבית אבל קוסמים בוגרים לובשים רק מתי שהם אמורים שלא יזהו אותם[גביע העולם בקווידיץ', ראיתם כמה הם לא הסתדרו עם הבגדים]. והם אולי מטאטאים במטאטא אבל לא בדיוק, כי הם נותנים לקסמים לעשות את זה בשבילם... אז זה קצת שונה נראה לי
.

למעלה