מובטל טרי.

שיווקי

New member
מובטל טרי.

לדבאוני, פוטרתי מהעבודה. אני כבן 41. 20 שנה בתחום ההייטק. מכיר הרבה תחומים בהייטק, כולל ניתוח מערכות, dotnet, ו-dba (וגם יש לי הכשרה כ-dba oracle). אך בעבודה האחרונה, למרות התעקשותי להתעסק בסביבת dotnet, כפי שהתעסקתי בעבר, לא רצו בכלל לקדם אותי בהיבט המקצועי. תוכנה מיושנת לפני 40 שנה, שאף אחד לא משתמש בה, ואני בכלל באתי עם רקע שהוא בדרגה אחת מעל. אני לומד מאוד מהר, ואף מפתח תוכנה בעצמי, אך הזמן עומד מנגד, ותלוי כמה אצליח להחזיק מעמד. אולי יש את הרתיעה להעסיק אדם עם כל כך הרבה שנות נסיון. אולי פשוט כדאי לי לאמר - שנתיים, ואני אתקבל כמתחיל (זה עדיף מבחינתי), אך מאידך, אני לא אוהב ניצול של חברה. אני חושב שבחברה שאני עובד צריך 2 לטנגו : צריך להיות לחברה כיף להעסיק אותי, ומבחינתי - כיף להיות בחברה. אך יש בעייה - 6 שנים שבקושי אני מפתח, ואולי שווה לי להוריד פרופיל ולהתחיל כמתחיל (עם 12K + רכב בעבודה האחרונה, שזה נראה לי מוגזם. אף כמתחיל אני יכול להשתלב), רק בעיה : למדתי שבנישות מסויימות אני מתראיין טוב, ואף יכול בקלות להחליק פינות, ודווקא בנישה התכנותית - פחות, אך לעתים שואלים אותי מונחים, שאני לא מכיר אותם כמונחים (פעם שאלו אותי על קוביות, אך מי ש-dba בהכשרתו, יודע הרבה מעבר לכך, ולקשור טבלאות בצורה של קוביות זה משחק ילדים לעומת כתיבה רצינית של pl-sql ושאילתות). אותם מונחים ששואלים לעתים זוהי אותה גברת בשינוי אדרת. זה די נמאס, ואף חשבתי בצורה קיצונית לפתוח עסק בעצמי (זה קשה שבעתיים, אך יש לי אורך רוח ...) מה אתם ממליצים לעשות ? תודה.

למעלה