מובטל חדש

sharik2

New member
מובטל חדש

שלום לכל המובטלים
לפני כשבוע עזבתי (או יותר נכון גרמתי לעזיבתי ) ממקום עבודתי שבו "טחנתי מים". אני בעל תואר בכלכלה ויש לי כל הפטורים מבחינות הרשות לניירות ערך.. ובכל זאת כבר תקופה ארוכה שאני לא מוצא מקום להתמחות בשוק ההון.זה דיי מעציב לראות שיש מעגלים שהדרך היחידה לפרוץ אליהן זה באמצעות ויטמיןP . אז בינתיים אני יושב בבית .. גולש קצת יותר באינטרנט...מתפנה לעיסוקים שלא היה לי זמן לעסוק בהם כשעבדתי..ואמור להתחיל לחתום רק באמצע פברואר אבל עצם המחשבה על זה כבר מחלחלת בי.. האמת שאין לי מושג איך מתנהג אדם מובטל... חח כאילו מתי הוא קם.. מה סדר יומו.. ממה הוא מתפרנס מעבר לקצבה(כי ברור שזו לא מספיקה לו ) וכו'. אשמח לתגובות

amitayg

New member
לפרוץ את המחסומים

לפרוץ את המחסומים – תחזית אופטימית מחפש עבודה במאה ה 21 משול לאצן אולימפי במסלול מכשולים ומחסומים. ראשית עליו להיות צעיר עד גיל 30 רווק ובעל תואר אקדמי. שנית עליו להיות בעל כישורי מכירה ושכנוע כמו גם כישורים ויכולת מקצועית רצון עז לעבוד יכולת התמדה וליקוק וכמובן מסתפק במועט. על מנת להשיג את העבודה המיוחלת עליו לעבור שורה של מחסומים : 1. מחסום משלוח הפקס והדוא"ל – שלא תמיד עובד לא מחובר ותיבת הדואר מלאה. 2. האם מסמך קורות החיים שלי היגיע ליעדו – האם יש חברות השמה שמפרסמות מספר טלפון ? יש עם מי לדבר או שכולם מטעמי חסכון שולחים מענה אוטומאטי ? זהו לא מדברים עם אנשים יותר ? אתה שולח קורות חיים ומקבל מענה לקוני – קורות החיים התקבלו ונרשמו במאגר במידה ו... אז אולי המחשב גם ימצא לנו עבודה ? ישלם לנו שכר ? בשביל מה צריך חברות השמה ? שרובוט מחשב יפעיל הכל ! ישראבלוף כבר אמרנו ? 3. מחסום פקידת ההשמה – הרי ברור לכולם שמטעמי חסכון בכח אדם רוב המשרות עוברות דרך חברות השמה ואז מה קורה ? איזו הכשרה מקצועית יש להם ? כמה מידע יש להם על המשרה ? ובנוסף צריך למכור את עצמך, להסביר שלמרות עודף הכישורים אתה מוכן לעבוד בעבודה מעט יותר נמוכה ברמות השכר והתפקיד ושום דבר לא קורה . 4. מחסום פקידת ההשמה או מנהלת משאבי אנוש במפעל/חברה /ארגון – אולי יותר מנוסות אבל אפשר להעתיק את הפסקה הקודמת ... 5. מחסום ראיון עבודה מספר אחד – סוף סוף הגעת לרגע המיוחל ואז מה הוא/היא רוצה ממני ? אני מתאים ? אני נראה טוב ? דיברתי הרבה ? מעט ? ביקשתי מעט מדי ? הרבה מדי ? אך למה לא סיפרתי לו על הפרויקט ההוא וההוא ? מדוע הוא לא רושם שום דבר ? איך יזכור אותי ? מדוע לא מחזירים תשובה ? שלילי חיובי ? אוף המתח המעצבן הזה ! 6. מחסום ראיון עבודה מספר 2 – אפשר להעתיק את הנ"ל 7. לעיתים נדיר אבל קיים מחסום ראיון עבודה מספר שלוש ... אז איך פורצים את המחסומים ? למי הפתרונים ? ולסיכום איך כתב פעם אלמוני " להתקבל למוסד יותר קל מלשרות לקוחות של סלקום" וכמובן הקלישאה הנדושה " למי שיש פרוטקציה לא צריך קשרים" כתב וליקט הגיגים : אמיתי גמליאל דון קישוט באמצע החיים (40 ) וצעיר ברוחו

sharik2

New member
תגובה

אתה שואל הרבה שאלות מוצדקות.... אבל יש לך תשובות?

amitayg

New member
סדר יום של מובטל או יותר נכון

לא עובד במקצוע השכמה 06:30 ארוחת בוקר והתארגנות ילדים לגן 07:30 סיבוב ילדים לגן 08:30 ארוחת בוקר 09:00 עד 13:00 לסרוגין: פעילות קהילתית ביישוב, חיפוש עבודה עבודות בית כביסה,ניקיון,בישולים,שיפוצים, פגישות, סידורים, קניות וכו' 13:20 מוציא ילדים מהגן 14:00 עד 15:00 הכנת צהריים וארוחת צהריים כולם 15:00 עד 16:00 ניקיון ברדק ילדים ומנוחת צהריים 16:00 עד 20:00 לערך : פעילות ילדים ביישוב או קניות וסידורים או שמירה ביישוב עד חצות או כדורסל או התנדבות במד"א

למעלה