מה

jgut

New member
הוא התעלל בוטרינר שלו...

והאמת שהוטרינר התקשר ואמר לי שהוא צריך פסיכולוג אחרי כל ביקור אצל רו (הוא נתן לי את הרעיון) אבל יש שיפור, היום הוא ניסה להרוג אותו "רק" פעמיים. לא הייתי נוכחת, אז רק מחר אני אקבל פרטים מלאים. זו כבר פעם שלישית שהוא מבקר אותו בעקבות הצליעה, בתקוה שבביקור הבא הוא יצליח לבדוק אותו עם אולטרא סאונד.

תםטםOHIO

New member
נשמע שיש

לו ים מרץ... הורדתם לו תערובת? וחוץ מזה שאני אוהבת לקרוא את התיאורים שלך המבדרים - אני מקווה שהכל יסגר בסדר בסוף ושרו יוציא את העודף מרץ הזה באימונים כמו שצריך בלי שטויות בראש.

jgut

New member
תודה...

כן הוא מקבל רק חצי. ואני מוליכה אותו כל יום. הוא תמיד היה סוס שאינו מתעייף (גם כשהיה חולה ולא אכל תערובת בכלל...) היום הוטרינר אמר להכפיל לו את זמן הליכה, אז אולי זה ירגיע אותו מעט. גם ננסה לארגן לו תא עם חצר (כזו שהוא לא יכול להשתולל, אבל יכול להתהלך מעט)

dixie chick

New member
שאלה בקשר לטיפים האלה

אני רואה שרובם מבוססים על הנטיה הטבעית של הסוס כחיית עדר לשמירה על קשר ויחסים עם שאר חברי העדר (כלומר מדובר במשהו שהם בינם לבין עצמם עושים)
מצד שני האם היית עושה את זה לסוס שיש סכנה שהוא יבין מזה שמותר לו "להתכרבל" עליך ולהתרפק עליך ולמעשה יוכיח בזה שהוא לא סופר אותך ממטר? תמיד הזהירו אותנו מסטאליונים שחושבים שהאדם הוא עוד רהיט בתא ומותר להתעלל בו כרצונו, האם אין סכנה שיותר מדי גירודים ופינוקים ו"התחנפויות" ישכנעו את הסוס שהוא בעצם יכול לנהוג באדם כרצונו?

תםטםOHIO

New member
ולבסוף,

פשוט תצטרכי לבוא ולראות בעינייך, אבל יש לך את המילה שלי. וסתם, תסתכלי על התמונות, ותראי אם יש בהן משהו מלבד חיזוק קשר ומגע, שנחוץ לכל חיה אינטיליגנטית שהיא לא טרקטורון. אין בזה בעיה, ההפך, הנקודה לדעתי היא בעיקר להתאים את היכולת, (כמו עם תלמיד וסוס מתחרה - בהתחלה על סוס שקט, וכשיש יכולת גם עם סוסים יותר מאתגרים) בין האדם המטפל לסוס שלו. היכולת הזאת היא שכלית ומתבוננת בדיוק כמו שהיא מעשית וגם רגשית. בעיני.

dixie chick

New member
לא הבנתי את הקשר בין השאלה לתשובה

לא אמרתי שמגע ועדינות זה דבר רע ושאסור ללטף סוס אף פעם אני מלטפת את הסוסה שלי ומגרדת אותה המון אמרתי שכמו לכל דבר טוב גם בזה לדעתי אסור להסחף

תםטםOHIO

New member
נסיון שני

כתבת קודם - " מצד שני האם היית עושה את זה לסוס שיש סכנה שהוא יבין מזה שמותר לו "להתכרבל" עליך ולהתרפק עליך ולמעשה יוכיח בזה שהוא לא סופר אותך ממטר? תמיד הזהירו אותנו מסטאליונים שחושבים שהאדם הוא עוד רהיט בתא ומותר להתעלל בו כרצונו, האם אין סכנה שיותר מדי גירודים ופינוקים ו"התחנפויות" ישכנעו את הסוס שהוא בעצם יכול לנהוג באדם כרצונו?" אני לא מסכימה עם הקשר בין מגע ל"התפנקות עלייך". סוס צריך להכיר את המרחב שלך ואף אחת מהשיטות הרגעה בקישור לא הגבילה את המרחב הזה. גירודים ופינוקים והתחנפויות שמתאורות בקישור לא ישכנעו את הסטליון שהוא יכול לנהוג באדם כרצונו. יש הרבה פניות אל הסוס שהן לא מתאימות ולא יקרו אצלי ברוב המקרים כמו לתת לו לאכול מהיד, למשל. או לתת לו להתגרד עליי בלי שאישרתי את זה קודם. זה לא עניין של טוב או רע בכלל זה עניין של איך לעשות את זה. זאת הגישה והרגש/feel שהסוס קולט ממך.

תםטםOHIO

New member
את ידעת

את זה לא היה מה להבין תכלס, זה המילים "נטורל הורסמנשיפ" שמבלבלות בקישור הזה. כולם יודעים שכשהסוס עם ראש נמוך הוא רגוע ואם הראש גבוה והסוס עצבני ותורידי לו את הראש הוא ירגע, כי הוא לא שקרן, מה שהגוף שלו מבטא זה מה שהוא מרגיש. כשאת מברישה ומאכפת את נוגעת בו, מעבירה לו ספוג על הפנים, על הגוף, ומאחורה, אלו פעולות שאת יכולה לעשות כי הסוס רגוע ומבטא רגיעה בעמידה הזאת. נקודה אחת אבל חשובה, שנפוצה בווסטרן, ללמד את הסוס לבוא עם הראש משוחרר ולמטה לכל בקשה, גם בהולכה, ע"י לחץ והרפייה קלים על החבל בראשיית בית. כשהתרגיל הזה ברור לסוס גם בבדיקה מפחידה הוא נשאר איתך.

dixie chick

New member
נכון ומצד שני

יש סוסים שאם תעמדי ותקצ'ווצ'י אותם הרבה כל שתקבלי בתמורה הוא ביס (לא ביס של לעיסה כמו טיפול נגדי אלא ביס של משחק של כוחניות) אנחנו באמת שמים דגש גדול על רוגע ושלווה אין כמונו שדורשים זאת במקצים ובעבודה
סוס לחוץ לעולם לא יתן את הניקוד של סוס נינוח וכמובן שבהורסמאנשיפ זה עובד, אני ראיתי הורסמאן מעולה, פשוט מקסים, בעל אישיות כ"כ צנועה ועדינה ושקטה, שהוא היה יכול לגשת לבד, בסבלנות, אל סוסה שראתה ראשיית בית אולי 5 פעמים במהלך חייה (והיא עכשו בוגרת וחיה את 99.9 אחוז מהשנה בחוץ במרעה ענקי בלי לראות אנשים בכלל) ולאט לאט ובסבלנות לגרום לה להבין שהוא אינו מהווה כל איום, לשים עליה את הראשיה והיא תסמוך ותלך אחריו בלי היסוס ובלי פחד... אני גם ראיתי שהסייחה שלי למשל יכולה להתמנייק ולשחק משחקים כשבאים לקחת אותה לרכיבה, היא יכולה לנסות לפעמים לברוח ממי שבא, אבל אם מי שמגיע מגיע עם ידע בסיסי בסוסים וידע בסיסי באיך להפגין שליטה על המצב ומנהיגות (ולא רק להגיב לה ולרדוף אחריה כי זה רק מוכיח לה שהיא זאת שקובעת פה את החוקים), תופס אותה בקלי קלות, או במילים אחרות, לכל עובדי החווה השונים וסתם תלמידים היו כבר בעיות איתה, חוץ מאשר לי
לי לא לקח יותר מ5 דקות לתפוס אותה גם כשהיא היתה מרדנית במיוחד...

תםטםOHIO

New member
כן

אני מסכימה עם הדברים בגדול כשמדברים על התיחסות בסיסית לסוסים. אבל אדם עם מעט יותר נסיון יכול לרדת מהעץ של המנהיגות, שליטה או "להכנס לעדר" כי הם באים מתוך שליטה שבאה מכח או מפחד. "להכנס לעדר כמנהיג" לא אומר לסוס דבר. תוכן ריק מבחינתו, שכן, רוב הזמן הסוס מנסה להכנס לעדר שלך, הוא יודע שהוא קטן במספר מבני האדם שהוא רואה עשרות מהם לפחות בשבוע והנסיון העיקרי שלו הוא להיות מובן על ידייך, ולהבין מה הרצונות שלך כדי שיוכל להתמקם נכון על פי ההבנה שלו את מוטיב העדר. צאי מנקודת הנחה שאת לא באה לשלוט ולא במקום לשלוט על הסוס ושכל משחק שליטה בינך ובין הסוס מייצר איזושהיא מלחמה מלכתחילה, שאו שתגרום להתנגדות, או לפסיביות. לעומת הגישה הזאת, יכולה לבוא גישה שמציבה אותך במקום שמנווט. את יכולה להשתמש בקוד גם של שליטה בתקשורת בינכם, אבל במקרה מסוים, או ברגע מסוים, לא כמרכיב העיקרי של הדושיח שלך עם הסוס. רוב הזמן, אין צורך באלמנט כזה ותקשורת נבנית באלפי ניואנסים ורגישויות, בינך לבין הסוס, לבין ההבנה שלו. סתם לדוגמא- אחת הטעויות של רוכבים מתחילים הרבה פעמים רואים עודף נסיון שליטה אחרי שהסוס כבר "נכנע" ולבסוף הסוס מבין שהדומיננטי שלא מפסיק להציק כנראה לא כזה מלא בטחון אם הוא ממשיך אחרי כניעה ודוקא אז מבטלים אותו. וכמובן שסוסים יכולים "לפוצץ" את בלון החשיבות העצמית והדומיננטיות אם היא לא אמיתית ברגע. אין הצגות. כתבת- "הורסמאן מעולה, פשוט מקסים, בעל אישיות כ"כ צנועה ועדינה ושקטה, שהוא היה יכול לגשת לבד, בסבלנות, אל סוסה שראתה ראשיית בית אולי 5 פעמים במהלך חייה (והיא עכשו בוגרת וחיה את 99.9 אחוז מהשנה בחוץ במרעה ענקי בלי לראות אנשים בכלל) ולאט לאט ובסבלנות לגרום לה להבין שהוא אינו מהווה כל איום, לשים עליה את הראשיה והיא תסמוך ותלך אחריו בלי היסוס ובלי פחד... " ואת מתיחסת לאדם שניגש בשקט לסוסה בגישה טובה, בנטרליות, למיקום אדיש בגוף שלה, בלי לאיים, עם הרפיית המתח של המרחק בינהם ומתוך רוגע ובטחון הסביר לסוסה מה הוא מבקש ממנה וגמרנו. עכשיו, זה לא מצב נדיר או שצריך להיות נדיר... גישה נכונה, שקט ונעימות כלפי הסוס יביאו בחזרה יחס הוגן. ואם הסוס חשדן אז תמיד אפשר לשבת בצד והוא כבר יבוא לרחרח אותך מסקרנות :) עוד "מבחן עדר" קטן את מתארת של עניין התפישה במגרש, זה אכן משחק נהדר של הסוסים, ובמרעים גדולים באמת כדאי לגשת לסוס בזמן מתאים או בגישה מתאימה כי יש מצב שסוס ילמד שהוא מהיר יותר ויהנה מזה. עוד דבר שנהוג לעשות הוגן מבחינת הסוס זה להעביר איתו קצת זמן מהכניסה מהמרעה במקום ישר לאכף ולרכב. למשל - ארוחת שורשים (גזר קולרבי וכד'), הברשה, עבודת קרקע או חופש, ואז... , פשוט להעביר את הזמן תוך כדי ולא כי יש מטרה כל הזמן מנגד עינייך. מקווה שיצאתי ברור

למעלה