מה

יודעת מה הבעייהה?

אם זו דרישה כספית - אז הבעייה היא שיש בנות שמוכנות לשלם (ליתר דיוק ההורים שלהם מוכנים). אם כל הבנות יעשו חרם צרכנים, ולא ישלמו - אז גם הם יתפשרו. וסתם שתדעי: רוב הבחורים, שדורשים משהו, כל דבר כמעט, בסוף יקבלו. ככה זה.

אם

היתה אפשרות להסביר לראשי ישיבה את המצב... הבעיה שהם לא חושבים על אחרים, חוץ מעצמם והכסף שלהם. וכמו שאתה אומר- נותנים להם אז למה שלא ידרשו?! הציבור החרדי בהתגלמותו השלילית.....באמת חבל! אני תמיד מקווה שהאחד שלי יהיה עם חשיבה בריאה...ולא יעשה "כמו כולם" מכוער כזה........

jjr1

New member
זה נראה כמו

לחפש פחית של קוקה קולה במכונה של RC

2ת Wל ר2

New member
לרוב, אלו שדורשים--

ונתקלתי בהם, לא נשארים לנצח בעולמה של תורה. עצם הדרישה הוא מעשה דיי פסול, מה גם שיש בחורים שלא הם עצמם דורשים אלא ההורים. דעתי האישית היא שהוריי, שגידלו אותי 20 ומשו שנים לא צריכים לקחת משכנתא על הדירה או על החתונה שלי.. לא מספיק שדאגו לי עד עכשיו? הם לא חייבים לי כלום וגם לא לחתן שלי.. כבוד התורה? אם הוא בן תורה ויש לו יראת שמים אל לו לדאוג לפרנסתנו שהרי ה' זן ומפרנס כל..

שםאנילא

New member
אין כאן ענין של פרנסה זה ענין של לשבת רגוע ול

ולא לרוץ אחרי דירה... ואם הבחור עילוי אין סיבה שלא יקבל שהרי הוא רוצה לשבת בשקט ולהמשיך ללמוד ואם אין דירה אז ייתכן שלו זה יפריע... ושוב...כבר דשנו את הנושא הזה... מי שיודעת או יודע מהו ערך של ת"ח אמיתי ישקיע בלי שאלות...

2ת Wל ר2

New member
הרב אלישיב והרב עובדיה לא קיבלו דירה..

אני לא חושבת שהכסף, של "כמה נותנים".. זהו מדד לכמות ואיכות התורה שהבחור לומד.. זה נהיה יותר ביזנס.. אישיתף אני מכירה בחור שדורש כסף, והוא ממש לא ממית עצמו באהלה של תורה, יוצא לבלות בליל שישי ואפילו עם בחורה.. אז... בואו נחשוב קצת..

שםאנילא

New member
בשביל רשמתי ת"ח אמיתי ולא חרטטן...מעבר לזה

שזה קיים כבר הרבה זמן וזה לא מהיום זה תמיד היה קיים... מי שלא עומד בזה שיחפש מישהו אחר גם ככה הוא טוען שהבחור לא שווה את זה לא?

2ת Wל ר2

New member
אני לא אומרת שהוא לא שווה

יכול להיות שהוא שווה ואפילו הרבה יותר.. אך, לי אישית נראה מוגזם לקחת מהורי כסף לדירה על זה.. למה?? הם הורי שגידלו אותי 20 ומשו שנה, יש לי עוד אחים ואחיות.. איך בדיוק אב אמור לשלם על זה??? זה נראה קצת הזוי. חוצמיזה- על הבחור החובה והמצווה להתחתן. אז..

שםאנילא

New member
נראה לך שיש לו בעיה להשיג מישהי?!../images/Emo13.gif

זה ענין של היצע וביקוש והוא יודע שהוא יקבל ממישהו אז לא אכפת לו אני למשל לא מבקש...רק שתבוא כבר...

2ת Wל ר2

New member
אוקיי. זכותו לבקש, ושיקבל.. בכייף!

אני מפרגנת לו... לא ממש איכפת לי אם יהיה לו דירה או לא..
גם לי תהיה. בעז"ה ועם הרבה תפילות..

שםאנילא

New member
אמן בע"ה למה לא...אם אישה מוכנה להקריב הכל בש

בשביל בית של תורה זה מראה מה ערך התורה אצלה...הכל מגיע לה חבל שלא כולן כך... קשה למצוא מישהי היום שמסתפקת במועט בשביל בית של תורה...לא תמיד יש כסף כמו שצריך...

2ת Wל ר2

New member
נכון. ולפעמים זה מאד קשה..

אבל עם אמונה אמיתית והרבה תפילה יהיה בעז"ה.. יכול להיות שגם לאלו עם הדירה לא יהיה כסף ביום מן הימים..

קליט

New member
אין שום הצדקה לדרוש דירה או חצי דירה

כי אנשים מתים מזה . ולא מוסרים את הנפש עבור מצוות "להשיא את בנו ובתו" . עדיף שיהיה לנו קושיא על ראשי הישיבות שליט"א ולא קושיא על התורה . . זה לא דרך התורה . גם בחור פשוט שלא דורש הרבה - קשה מאוד מאוד לספק . זו שערוריה . לפעמים הבנות בוכות לאבא שהן רוצות בחור ששוה דירה . .

2ת Wל ר2

New member
נכון מאד! ואז רואים בב"ב..

בתיבות דואר אין סוף עלונים של משפחה יתומה שהאב קיבל התקף לב וביתו עומדת להינשא.. ואיך לא יקבל התקף עם כל ההתחיבויות???

למעלה