מה תמליצו לי ?

אתי.ו

New member
מה תמליצו לי ?

עשיתי את המבדקים של מכון הדסה והנה התוצאות: חוץ 38% אומנות 31% מעוניינת בהכשרה שאינה אקדמית. איזה מקצועות הייתם ממליצים לי ? חשוב לי שתהיינה מקצועות שלא תיהיה בעיה להשתלב בעבודה ובעלי דרישה בשוק. תודה

fighter21

New member
יש לי משהו

שמשלב גם אומנות וגם עובדים בחוץ- אדריכלות נוף- אפשר ללמוד לתואר הנדסאי נוף

חבל רק שהדרישה לזה "לא גדולה

במיוחד", לצערינו הרב

אתי.ו

New member
צילום?

יש למקצוע זה ביקוש בשוק? מה עוד ????? אני זקוקה לעוד אפשרויות בבקשה

fighter21

New member
ברגע שאמרת אומנות

ברגע שאמרת אומנות דיי צימצמת את האפשרויות לכל מה שקשור ביצירה. מגלל שמדובר בפעולת יצירה שמתבצעת בחוץ הרי שזה מצמצם עוד יותר את האפשרויות: צלם- יכול לעבוד בחוץ או בפנים בסטודיו. כל סוגי המעצבים (תעשייתי, גרפי, אופנה, אירועים, פנג שוואי, איפור, מניקור, פדיקור, ספרות, וכו')- היחידים שממש יוצאים החוצה זה מעצבי גנים, נוף וגם אדריכלי בניין אבל כאן נדרש תואר אקדמאי. כל מקצועות היצירה ה"טהורים": צלם אמנותי, צייר, פסל, חריטה, תכשיטן, יהלומן, צורף, זמר-אמן יוצר, כותב יוצר/סופר, שף, אוטוביוגרף .. כולם בדר"כ נעשים בפנים. יצירת סרטים: -תסריטאי סביר להניח שבסיום כתיבת התסריט יצטרף לצוות הקאסט בחוץ בעשיית הסרט.- במאי הוא גם סוג של יוצר/אמן שעובד בחוץ ובפנים (תלוי במיקום הסצינה). מקווה שעזרתי! בהצלחה!

אתי.ו

New member
יופי תודה, אבל עכשו

בסה"כ כולם נראים מעניינים ואחלה .... איך מתארגנים ומגיעים להחלטה? ובכלל, מהם המקצועות היותר מבוקשים בשוק?

fighter21

New member
לכל המקצועות האלה אין דרישה

למרות זאת, אפשר לבצע אפיונים לגבי כל מקצוע. למשל שף זה אדם שיכול לעבוד כעצמאי בעסק משלו. לעומת זאת, במאי זקוק לצוות קאסט שלם, הוא בדר"כ שכיר בידי המפיק שהוא בעל הממון. הסופר, הצייר והפסל הם פרילנסרים עצמאיים (כמעט תמיד), לא זקוקים ליותר מדיי אמצעים מלבד האמצעי החשוב ביותר לגביהם שהוא המוזה (ההשראה..). תנסה לארגן לך בראש מה את מעדיפה- להיות שכירה או להיות עצמאית. בדר"כ רוב האנשים מעדיפים בשלב ראשון להיות שכירים ובהמשך להיות עצמאיים (מה שנקרא "בעתיד אני אפתח עסק של..") עוד משהו שיכול לעזור לך זה אם תזכרי מהעבר באיזה סוג של אומנות עסקת, ובאיזה הכי אהבת לעסוק. ואם אני חוזר למשפט הראשון שאמרתי- לומר שכל המקצועות האלה אין דרישה זה לא מדויק. אם אתה סופר גדול, מעורך ומפורסם, הרי שתוכל לעשות סכומים דיי גדולים של כסף בעזרת ההוצאה לאור. בכל מקרה אם אינך יכולה להגיע להחלטה כעט את תמיד יכולה לנסוע לחו"ל ו"לשטוף את הראש"

deadman10

New member
סליחה על השאלה הלא קשורה

אבל איפה עושים את המבחנים אלה, והם בחינם?

למעלה