מה תגידו על זה?

אין ספק שנורא "כיף" לקבל אבחון

שאינו כולל את ההגדרה PDD, אבל מצד שני יש לו את כל התופעות + המלצה מהם לגן מיוחד שנה הבאה... יש לנו תור בסוף השבוע לנוירולוגית ילדים, אבל אני כבר חוששת שגם ממנה לא נקבל אבחנה ברורה.

anidnd

New member
דר' זימין-שווה לגשת בשביל האבחון

אבל לא לשמוע מה שיש לו לומר על עתיד הילד, כי הוא קצת פסימיסט. הוא גובה 700 ש"ח (נכון לשנה שעברה) לפגישה, והאבחון נערך על פני 4 פגישות. קופ"ח מכבי (אולי גם הכללית, לא יודעת) במסגרת הבטוח המשלים מחזירה 70% מהסכום, כך שיוצא שההוצאה יותר נמוכה. בכל מקרה, שווה לקבל ממנו אבחון,כי אף אחד לא מתווכח עם אבחונים שלו, והוא נחשב אוטוריטה (כמו עוד אחרים כמו דיצה צחור), והתשלום הראשון של הקצבה מבטוח לאומי מחזיר את ההוצאה הזו...

תודה לכולם!

גם לי קשה עדיין להרגע מהסיפור הזה. הרי אם לא היתה לבן שלי בעיה (על אף היותו "תפקוד גבוה"), הרי שלא היו ממליצים לו להתחיל בשנה הבאה ללכת לגן מיוחד... ביום חמישי אנחנו נפגשים בשערי צדק אצל פרופ' ורדה גרוס-צור (שבזכותה התחילו סוף סוף להאמין לי כשטענתי שילד יש בעיה) לביקור אחרי 4 חודשים ואני מחכה לשמוע מה יהיה לה להגיד. בפגישה הראשונה היא היתה נורא מבולבלת מיואבי ואני מקווה שעכשיו היא תהיה מבולבלת פחות (הדיבור שלו כל כך השתפר שרואים בברור את בעית התקשורת). תודה!

imashelo

New member
ואני מוסיפה עוד המלצה

ד"ר אביגיל גולומב, פסיכיאטרית ילדים ומנהלת היחידה לגיל הרך וגני התקשורת ברמת-חן. מקצועית, אחראית, מנוסה, ונחשבת לאוטוריטה גם היא. ‏

sophiep

New member
עדכני אותנו

רק בשבוע שעבר אותה פרופ' גרוס עשתה לנו את הטובה, ועדכנה לבן שלנו את האבחון מ-MSDD (אבחון לפי שיטת גרינשפן, שלא מוכר בביטוח לאומי) ל-PDD. היא בהחלט נחשבת אוטוריטה בזכות עצמה, מקווה שהיא תוכל לעזור לכם.

מה תגידו על זה?

בוקר טוב לכולם, סוף סוף קיבלנו את האבחון מהמכון להתפחות הילד. הם מסרבים לכתוב על האבחון שלנו PDD או PDD NOS לפני גיל שלוש. קיבלנו את האבחנות הבאות: DEVELOPMENTAL SPEECH AND LANGUAGE DISORDER OBSERVATION - FOR ATTENTION DEFFICINT BREATH HOLDING SPELLS NORMAL INTELLIGENC על פי האבחנה הזו האם יש טעם לפנות לביטוח לאומי? יש לי פגישת אבחון נוספת השבוע אצל פרופ' גרוס צור, אבל יש לי הרגשה שאם זה כך אז גם ממנה לא נקבל אבחנה אחרת. תודה!

anidnd

New member
"עוד מקרה של קיפוח נכנס לסטטיסטיקה"

מה שאת כותבת הוא ממש שערורייתי. כל הסימפטומים שם, אבל אף אחד לא מוכן לכתוב את "השם המפורש" כאילו נשאו את שם ה PDD לשווא. לכו למאבחן פרטי - הוא יתן לכם את הצטל'ה שכתוב עליו PDD ואז תוכל לגלגל את כל הזכויות שמגיעות לכם. אנחנו הלכנו באופן פרטי לנוירולוגית שעובדת בבית החולים שאליו שייך המכון להתפתחות הילד. היא ראתה את הילדים שעה, קראה את הדו"חות של התפתחות הילד, ונתנה לנו את הכותרת המיוחלת. תתעקשו כי מגיע לכם.

מצטרפת להמלצה ללכת לאיבחון פרטי

היי מיכל של יואב, אנא ראי את המלצותי לפני כמה עמודים, לגבי אבחון. חבל על הזמן שלכם... ועל הזמן שלו. בהצלחה- והלוואי שתתבדו

ronentat

New member
המכון להתפתחות הילד

מסרבים לכתוב PDD בגלל שזו לא האבחנה שלהם? אם כך לכו באמת לאבחון פרטי לקבל דיעה נוספת. במקרה שזו כן האבחנה רק שהיד שלהם רועדת מדי לפני גיל 3 - זו שערוריה, וזו תופעה מקומית שצריך לעקור. אין שום בעייה לקבל אבחון PDD , אם זה המקרה, הרבה לפני גיל 3. ביטוח לאומי חייב לראות PDD בכדי לאשר גימלה.

למעלה