מה שתינו השבוע?

ShaneG

New member
שרפת יער ועוד כמה דברים טובים.

ההיילייט של השבוע היה דוגמית שקיבלתי מיואב בהחלפה. ביקבוק של לפרואיג בן 14 מהSMWS (29.161) היה ממש כמו לשתות שרפת יער, מלא טעמים של עץ שרוף והיה קצת שרי מאוד מלוכלך וגופרי שרק תמך לזה. פשות מדהים.

בנוסף היה דוגמית של עוד לפרואיג שלהם, הפעם בן 20, הרבה בשר, דג מעושן ועשבי תיבול, וקצת טעם של יין לבן מאוד יבש.

פתחתי גם השבוע בקבוק ארדמור 12 בפיניש פורט ולקחתי אותו איתי לחברים לארוחת שישי. יש לו פרופיל כבולי בסגנון היילנדס, לא איילה, אז פחות פנולי, יותר עשיר כזה. כמובן גם הרבה פרות כההים, קצת טבק טרי, וקקאו.

באמצע השבוע היה נהדר...

התחלה קטנה של לאפרויג בפיניש פורט - ברודיר מול הבקבוק פסטיבל 2013. הברודיר צעיר יותר והפיניש מלאכותי יותר. משניהם לא עפתי בכל מקרה.
אחר כך היילנד פארק 18 מבקבוק ישן - איזון נפלא, שרי קלאסי אגוזי ושוקולדי בלי מתיקות נלווית. חבל שה-18 הנוכחי לא מצליח להשתוות.
&nbsp
ועם חברים טעמנו:
אינצ׳מורין 18 שנה - בסדר סך הכל, קצת עץ, מאלטי ופרחוני. בקבוק מזעזע שנראה כמו גרייגוס מנטה (יש כזה?)
גלנגויין 2000 חבית שרי בודדת - מלא שרי, פרי אדום, קצת גופרית. לא רע בכלל.
בנריאך 1988 מחבית ברולו - נפלא. ריח בלי יין משתלט, טעם עשיר עם מלא פירות טריים, פיניש אינסופי שבו היין מורגש, ממש לטובה. בנריאך...
שיפ דיפ 1990 - בלנדד מאלט של ארדבג, דאלמור ופטרקיירן, כולם ישנים מאוד (מעל 20 שנה אני חושב?) זה אומר ארדבג מלפני הסגירה. שמורגש פה יופי. חבל שרק 40%, אבל עדיין מציאה לא נורמלית!
אמרוט מעושן 46% - אני אוהב אמרוט. מעושן עוד יותר. פשוט עובד, לא מרגיש צעיר בכלל. והמחיר טוב. מומלץ.
באומור BW5 של אלמנטס אוף איילה - באומור נקי, מעושן מעט, המון פירות. סופר מורכב. מזל שהבקבוק שלי, כי הוא דורש טעימה או חמש נוספות!
ג׳ורה 1989 מעושן של סיגנטורי - פחות אוהב ג׳ורה, יותר אוהב מעושן. זה אולי נקרא heavily peated, אבל בגיל כזה העשן דעך והפך לפירות טרופיים מגניבים! מורכב לא פחות מהבאומור, קצת פחות אלגנטי. נפלא באותה מידה.
&nbsp
ולסיום פינוק אמיתי - לאפרויג 21 החדש. מצדיק כל שקל שמבקשים עליו. מאוזן, פירות ועשן וכל מה שבאמצע, מאוד סמיך ומאוד רך. לא ׳לאפרויג קלאסי׳, אבל אומרים את זה יותר מדי. נגיד לא ׳לאפרויג 10׳, וזאת מחמאה גדולה בעיני.
&nbsp
אחת הטעימות הטובות, אבל בסופ״ש חולה אז אין תוספות...

nimrodrosen

New member
לפרוייג חוזק חבית

גם לי יצא לטעום לפרוייג בזכות יואב (תודה על הדוגמית). לפרוייג חוזק חבית מאחד הבאצים החדשים. וויסקי מוצלח אך חיוור לעומת החוזק חבית הישן.
שקלתי האם לקנות בקבוק- לא אקנה.

פרט לכך,
קילקרן 8 שנים מחבית ברולו- יאמי.
ספרינגבנק 15 חבית רום - זו כבר ליגה אחרת! (שוקל קנייה למרות המחיר)

ובעליית הגג, דילול במים של הג'ין האחרון שהכנתי. עוצמתי גם ב 43% ומר כמו שצריך.

foodnwine1

New member
ויסקי וזה

LITTLEMILL 1990 של קיידנהד- סינגל קאסק מצוין, לא הכי טרופי שבעולם, אבל פירותי עם הרבה עץ טוב, וניל וטופי. ויסקי מעולה.
&nbsp
ארדבג סופרנובה 2015 - טעימה נוספת . הרבה יותר ונילי מתקתק מאשר מפלצת כבול, אבל יש כבול מספיק. לא אכזב.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
אחלה טעימה באמצ"ש כפי שכתב ולרון. אהבתי מאוד את הבואמורררר ואת הגלנגוין הצעיא. ממש תפוח מסוכר. האחרים היו מצויננים.
בנוסף, טעימה של LATADA 18 של בנריאך סיומת מדיירה, שהיה טוב מאוד וממשיך את הסדרה של בני ה 18 המפונשים. בנריאך עושים עבודה טובה מאוד!
&nbsp
&nbsp

yoavge

New member
אמצע שבוע היה די ריק אבל סופ"ש פיצה על כך

די יבש באמצע השבוע עם טעימת אראן The Bothy (החלפה עם שיין) - צעיר, פירותי וספייסי וקצת צעיר לטעמי (השתמשו בחביות קטנות QC לזירוז).

בשבת בבוקר גלנליווט 12 ודובל טריפל הופ מהדורת 2014.
בשבת בערב עם חברים התחלנו עם ברנה ויסקי (צרפתי) כאפריטיף, אח"כ גלנליבט גארדיאן צ'פטר ולמנה מרכזית השוואה ראש בראש של היילנד פארק 25 מהדורה עדכנית (חוזק 45.7) מול ביקבוק מ-2008/2009 (חוזק 48.1) - כמובן שהישן יותר הרבה יותר טוב (למרות שגם החדש לא קוטל קנים). ולקינוח מקאלן רייר קאסק בלאק שהוא לא רע בכלל ושבטעימה עיוורת הייתי חושב שזה ביקבוק היילנד פארק בחבית שרי.

knappertsbusch

New member
אילאך חוזק חבית

פחות או יותר מסכם את כל מה ששתיתי השבוע.

אני לא יודע מה יותר מרשים,
העובדה שזה הח״ח הכי זול בארץ (~260 בסיפיל),
או הסברה הדי ודאית שזה... הלגבולין הזול בארץ

נתעלם לרגע מקיומו של לגבולין זול יותר, האילאך הרגיל.

כך או כך, הוויסקי לא צורב בכלל למרות 58 האחוזים שלו (להבדיל מגלנפארקס 105 דלק-טילים-שורף-גרונות),
הוא מתוק באופן מפתיע, וכמובן מעושן עד מאוד.
לא מורכב, אבל מאוד מוצלח, שמתחיל עם אף מלוכלך של חווה (שלא זכור ליבלגבולין 16)
ומסתיים בניחוח מדורה דקיק האופייני למזקקה אחת ויחידה.
It's a keeper

igalk4741

New member
חחח הרגת אותי , דלק טילים שורף גרונות חחח חזק

ניסיתי אילאך באיזה חנות שהיה בה טעימות , בהחלט לא רע למחיר ,
מזכיר לי טיפה לאפרוייג אבל עדין יותר קצת

igalk4741

New member
הבאתי בקבוק בונהבן 12 , אחלה לבינתיים

חושב להביא גם אחד מאלה
smokehead
four roses small batch
talisker storm
עוד חודש-חודשיים

ShaneG

New member
אחד הוויסקים הכי טובים תמורת המחיר

אני דילגתי עליו הרבה זמן עד שבמקרה קניתי בקבוק וממש הופתעתי לטובה.

למעלה