מה שתינו השבוע?

yoavge

New member
יבש

פידיך 12 וקצת סובניון בלאן
&nbsp
ככה זה כשהכל ארוז בארגזים. בתקווה לחזור לשגרה השבוע :)

רום מברבדוס

רום איכותי מברבדוס, ממזקקות וסגנונות שונים על האי.
&nbsp
מאונט גיי 1703 - עדין ומתקתק, אבל ללא מתיקות עודפת של סוכר. תמורה נהדרת למחיר בארץ (כ-300 ש"ח, משום מה זול מבאירופה).
&nbsp
מאונט גילבוע - מיוצר באותה מזקקה, אבל בזיקוק דודי משולש. מלא טעם, קצת פטרולי, אבל חלק ועדין. אהבתי!
&nbsp
פלנטיישן XO ברבדוס - לא ברור איזו מזקקה, וגם לא לגמרי באיזה חביות זה עבר יישון שני, כי מלא מלא טעם וריח של קוקוס קלוי. אני אהבתי, אבל משהו אולי קצת חשוד... טעים בכל מקרה, אלא אם לא אוהבים קוקוס.
&nbsp
רום ממזקקת פור סקוור, בביקבוק של סילבר סיל. בן 10, חוזק גבוה, טעם עשיר ומורכב, טיפה מחוספס ועשבוני, אבל במידה. חובבי ויסקי סקוטי יתחברו.
&nbsp
חוץ מזה כמובן קצת ויסקי (מורטלאך 21, קלינליש בן 17), את האבסינת' הנהדר של מזקקת רמת הגולן עם חברים, ואיזה IPA חודשי של הדובים בסגנון אנגלי (את רוב הבירות שלהם אהבתי יותר).

nimrodrosen

New member
I Thought they Said Rum not Run

רום מברבדוס- תענוג.
מדהים כמה המשקה הזה גורר דיעות מפולגות: היה בולט שלא כולנו אהבנו את אותם הבקבוקים.

חוצמזה סיימתי בקבוק של הסנטיאגו דה קובה 11 שנה, שליש קרלסברג בים וקוקטייל למען חיסולו של בקבוק גראפה בינוני (2 גראפה לא טעימה, 1 לימונצ'לו שלנו, 1 מיץ לימון).

foodnwine1

New member
לא מעט... הרבה מאוד ויסקי מפטסיבל FEIS ILE 2015

&nbsp
פתיחה עם JURA בבקבוק של SAMAROLI האיטלקי, בן 17 סינגל קאסק אבל רק ב 43%. האף די בינוני אבל הפה הרבה יותר טוב, הרבה קוקוס, גם פירות טרופיים. יופי של דראם.
&nbsp
LAGAVULIN FEIS 2015 - לגבולין מצוין, אם כי טיפה פחות טוב לדעתי מהבקבוק של שנה שעברה. עדיין, דראם שכיף ללגום.
&nbsp
BLACK ART פסטיבל איילה של BRUICHLADDICH שנקרא "HIGH NOON" . דראם מזעזע לטעמי! ערבוב הזוי של סוגי שרי ויין שונים ומשונים. ריח של שרי מקולקל, והפה סלט של מתיקות. פשוט יצא להם דראם רע! לא מבין איך הם מוציאים כזה דבר כבקבוק הרשמי של FEIS 2015. לא סיימתי את הדראם שלי. עד כדי כך.
&nbsp
המשך עם ARDBEG PERPTUUM גרסת פסטיבל איילה - דראם חביב, אבל לא מתרומם לגבהים כלשהם. מרגיש צעיר, לא מבושל, וחלש עבור ARDBEG. הרבה פחות טוב מהבקבוק של שנים קודמות.
&nbsp
גרסת פסטיבל של SMWS BOWMORE- בן 17 - 3.243 - ויסקי טוב מאוד, עם הרבה שרי, עשן, פירותיות וגם מעט בושם. BOWMORE שכדאי לטעום. שאפו.
&nbsp
KILKERRAN חבית רום בת 9 שנים מיום ספרינגבנק 2015 - איזה דראם! עשן די מדהים, עם מתיקות רומית נעימה, האמת מרגיש בוגר מגילו, עם הסירחון האופייני שנפתח אחרי כמה דקות. הייתי מאוד רוצה בקבוק.
&nbsp
SPRINGBANK 7 - בקבוק מיום המזקקה 2015 - חבית סוטרן חדשה! - שעובדת נפלא עם הפרופיל הספרינגבנקי. סירחון נעים של כבול קמבלטאוני, מתיקות ופירותיות (משמש) של הסוטרן. מצוןין!
&nbsp
&nbsp
בקיצור, לא משעמם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

kinks

New member
טמאדו 10

יופי של וויסקי שרי, מעט מעושן.
השרי לפרקים הזכיר לי שרי של גלנפארקלס וגם שרי של גלנדונראך. מעט מהניקיון והדייקנות של גלנפארקלס ומעט מיותר מדי של גלנדוראך רק בלי להיות יותר מדי. ביחד עם המעט העישון הזה.
ממש וויסקי מקסים.
מאוד אהבתי.
שני בקבוקים במלאי.

kinks

New member
אני דווקא מחבב

יש לי בעיה עם מתוק לא מאוזן כמו גלנדורנאך. אין לי בעיה עם מתוק מאוזן כמו חלק מגלנפארקלס וחלק ממקלאן. דווקא אחלה וויסקי ביחד עם העישון. אין לי טענות אליו לבינתיים

kinks

New member
רדוד ?

לא יודע יש לי את גרסאת ה 43% סבבה לי לגמרי.
חוש הטעם והריח שלי עדיין עובדים טוב אני מניח, אני לא זקוק לפצצות מתיקות או עישון בשביל להרגיש שוויסקי לא רדוד.
לאחרונה אני בכלל יותר בקטע של וויסקים פשוטים שקל לשתות באקלים הישראלי.
הטמאדו מתאים לי מאוד.
&nbsp
אני מסכים שיש מורכבים ממנו, אבל זה לא מה שאני מחפש בוויסקי בהכרח.
מחפש איזון וקלות שתייה.
הוא לא רדוד בעיניי.
&nbsp
כאמור מעדיף אותו על הגלדוראך 15 שנחשב "עשיר ומורכב" ואצלי הוא פשוט תוקף את חוש הטעם וגורם לי סלידה ממני.

foodnwine1

New member
רדוד = לא מורכב.

מאוד נגיש, ולא מורכב , הרבה קרמל כזה מתוק. לא פצצת שרי.
&nbsp
מתחברים אליו אנשים שלא ממש אוהבים ויסקי, הבאתי אחד לפיקניק, ופרקו אותו מייד.
&nbsp
לא הייתי קונה אחד, אבל מבין למה אוהבים אותו.
&nbsp
ג

kinks

New member
איזה משל שאני לא מבין בוויסקי :)

בכלל מורכבות באלכוהול זה נושא הראוי לדיון בפני עצמו.
יש אנשים שגם לא חשים בחלק מהניואנסים אז הם חושבים שהוא לא מורכב.
&nbsp
אני מאמין גם שכמה טעימות או ליתר דיוק בקבוק שלם גורמים לך להבין וויסקי טוב יותר ובחלק מהמקרים אתה גם לא מבין את כולו.

foodnwine1

New member
לך לחוטינר ילמד אותך... :)

אגב, שתיתי בקבוק שלם שלו (קיבלתי מתנה).
גם אחרי הבקבוק השלם אני חושב שהויסקי טעים ולא מורכב. אבל כנראה שאני לא מבין מספיק בויסקי.
&nbsp
&nbsp

kinks

New member
חוטינר

שנים לא ראיתי.
&nbsp
אם כי האליל הוא תמיד היה ותמיד נשאר בוזנח.

טעמתי אתמול את אחיו בח"ח, ללא גיל

ואהבתי. כמו שכתבתם, לא מורכב, אבל הרבה שוקולד, קרמל, מתוק וקרמי.
עם מים הפך לסמיך וכיף, ועקיצת האלכוהול ממש נרגעה.
&nbsp
פחות טוב מהגלנדרונאך המקביל, אבל לא בפער גדול לדעתי.
&nbsp
יש דברים טובים בטמדו מאז הפתיחה מחדש.
מסתובבות כמה חביות אצל מבקבקים עצמאיים שיש בהן את כל הכיף הנ"ל, בתוספת כל המורכבות הדרושה כדי להביא אותם לליגה הראשונה.

ShaneG

New member
קצת באיחור

וויסקי לפני השינה בנוהל, אבל שום דבר חדש.

בקבוק Houblon Chouffe לשולחן בארוחת שישי - בירה מאוד טובה, ריח מאוד פרחוניומרעננת, כבד כמו שצריך - אחלה בירה לקיץ למי שלא אוהב לאגר.

רכשתי בקבוק שרי של williams humbert jalifa שרי, אמונטיללדו בין 30 שנה, סתם ראייתי אותו ונזכרתי בהמלצות של valeron. אף מדים, יבש אבל לא עד הסוף. קיררתי אותו קצת ומאוד נהנהתי.

אילן די

New member
לא הרבה

אני בכלל לא שותה הרבה לאחרונה. לגמתי קצת סטרנהנס תווית שחורה אצל חבר ולמיטב זכרוני זה הכל.

למעלה