מה שתינו בסופ"ש?

kinks

New member
קצת מכל הבא ליד

רקנאטי קריניאן רזרב 2012, היחידי שאני אוהב מהסדרה הים תיכונית למעשה היין היחידי שבעיניי שמצדיק את כל הסדרה. הסירה-יונייה 2012 אסון לא להתקרב, הפטיט סירה העדפתי בזמן לואיס פסקו ולא בזמן שניסו לרסן את היין ומרסלאן, זה מרסלאן, נחמד אך להקפיץ כרם כה צעיר לסדרה היוקרתית זה מעט נמהר.
&nbsp
גלנליוט 12, אחד הסינגלים הראשונים שלי, תמיד טוב.
&nbsp
אלרום 2004, בקבוק אחרון, נגמר וטוב שנגמר, יופי שלי יין.
&nbsp
שרדונה ללא עץ 2013 של מדבר, היד של דורון רב הון שם מקפיצה את היין הזה לגדולים במחיר סביר.
&nbsp
גלנדוראך 15 רבייבל, חרא של וויסקי יופי של שרי.
&nbsp

foodnwine1

New member
על טעם וריח.

אם כי אני חושב שאתה הראשון שאני מכיר שקורא לויסקי הזה חרא...
&nbsp

מני.ת

New member
בעיקר קוניאק

Delamain Extra
hennesy paradis
remi martin לואי 13
יש לי חולשה מיוחדת להנסי פאראדי. אולי בגלל שזה מה שהדליק לי את יצר האספנות לפני שנים, אבל הקוניאק הזה מטמטם אותי באיכות, במורכבות, בחלקלקות ובעיקר בפיניש שלו. המלך הבלתי מעורער מבחינתי.

Desert Seagull

New member
ריכוז של הרבה דברים

בטעימת ברבן: מייקרס מארק, בולייט ברבן, בלאנטונס 46.5, אוון ויליאמס סינגל בארל 1990 43.3%, ויילד טרקי קנטאקי ספיריט 1998 50.5%, ריפ ואן וינקל 15 שנה 55.5%, פאפי ואן וינקל 20 שנה 45.2%, בוקרס 62.85%, אלייז'ה קרייג 12 שנה חוזק חבית 66.2%.
&nbsp
לא זוכר אם כתבתי על קלו דה גת איילון 2007. מעולה.
&nbsp
קצת שפאטן כהה ולואוונבראו בביירן
&nbsp
דובל גרין בבית, אחלה בירה. כל מה שטוב בדובל הרגילה עם קצת פחות אלכוהול וקצת יותר כשות.
&nbsp
טוליפ לבן 2013, היה גם בלאק טוליפ 2006 שאולי כתבתי עליו בפעם הקודמת. הבלאק עדיין מעולה.
&nbsp
כנ"ל לגבי פטיט קסטל 2009. יופי של יין.
&nbsp
בונהאבן 16 מנזנילה 53.2% - ואללה, נחמד מאוד.
&nbsp
ביקבוק עצמאי של לגבולין 5, ג'ק הפיראט - ויסקי בטעם קפצונים.

nimrodrosen

New member
אחח... פאפי

אמנם שישי שעבר אבל ראוי להזכיר את טעימת הברבן כפי שרשם מר Seagull. התרשמותי:
מייקרס מארק, אחלה לקוקטיילים.
בולייט ברבן, נעים טעים וחנפני.
בלאנטונס 46.5, מפתיע לטובה. טעמים "כהים" של קפה ושוקולד מריר לצד פירותיות - אחלה ברבן שמציע משהו שונה מאחרים.
אוון ויליאמס סינגל בארל 1990 43.3%, לא רע אך לא התלהבתי.
ויילד טרקי קנטאקי ספיריט 1998 50.5%, ראה ערך אוון וויליאמס.
ריפ ואן וינקל 15 שנה 55.5%, הטוב עד כה. מלא ומעולה.
פאפי ואן וינקל 20 שנה 45.2%, ליגה משל עצמו- הציפיות היו סופר גבוהות והוא לא איכזב.
בוקרס 62.85%, לא אוהב- גם לא עם קרח.
אלייז'ה קרייג 12 שנה חוזק חבית 66.2%, נעשה לו עוול שהוא נטעם בסוף- אולי בפני עצמו ולא לאחר הליינאפ הקודם הייתי נהנה ממנו יותר.

הסופ"ש הזה:
פדרו חימנז של מאסטרו דה סיירה - לא פחות ממדהים (ליווה סיגר בצורה מעולה)
סינגל מאלט מעליית הגג (3.25 שנים) - בננות, קוקוס קלוי, ללת ווניל. אב גאה!
קלאסיק אוף איילה (לגוולין ח"ח מחבית שרי 57.4%) - חירייה במובן הטוב של המילה, צעיר מדי, בועט אבל מהנה.

המון ויסקי טוב

העיקר היה טעימת מורטלאך עם חברים טובים, שכללה 5 ויסקים בוגרים של מבקבקים עצמאיים. אין טעם לפרט את הבקבוקים המדוייקים, כי הם מחבית בודדת ולא זמינים יותר בכל מקרה.
ראינו שמורטלאך מזקקה מגוונת ונהדרת, עם ויסקים שנעו בין פירותיים ועדינים לשרי דומיננטי ובשרני. אבל כולם בעלי גוף מלא וטעם עשיר, מתקתקים ומתבגרים מצויין.
&nbsp
קצת יוצא דופן היה הויסקי הראשון בטעימה, מורטלאך 21 שנה של Gordon & Macphail, ביקבוק עצמאי אבל לא חבית בודדת וניתן להשיג. הוא היה העדין בטעימה, עם עץ ושרי סמויים למדי. הריח מתוק ומעט עשבוני, עם פירות מבושלים שונים. הטעם פירותי עם סוכריות גומי וצימוקים לבנים, ורק בפיניש מורגש עץ מתובל.
&nbsp
שימו לב שבימים אלה מגיעים לשוק בקבוקים רישמיים של מורטלאך, ״יוקרתיים״ בכאילו ויקרים באמת.
בעקבות זאת ההיצע של מבקבקים עצמאיים עלול להצטמצם, והמחירים יעלו. מי שחושק בבקבוק מורטלאך טוב, זאת אולי הדקה ה-90.
&nbsp
חוץ מזה טעמתי בנרומך בן 10 שנים שיצא השנה, איזה ויסקי. אלה היו כנראה 10 שנים ארוכות מהרגיל... מורכב להפליא, מתיקות עדינה של שילוב וניל, קוקוס, פירות יבשים ודבש. את כל אלה עוטף עשן נקי, שחזק מאשר בספיסייד רגילים אבל גם רחוק מאיילה. בדיוק לטעמי. זול וזמין בחו״ל, קנייה בטוחה.
&nbsp
בנוסף קילכומן אחד מחבית בורבון ואחד בפיניש PX, מרגישים שהויסקים מתחילים להתבגר ולהתפתח, עם פירותיות מתחזקת ומרקם חלק וסמיך. נמשיך לעקוב, אבל נראה מבטיח.
&nbsp
עוד היו מקאלן 18 שרי מבקבוק ישן, שלא קרוב למה שיש בגירסאות החדשות שלו (מעט ׳מלוכלך׳ יותר, פחות מתוק. אבל מרקם מופלא ומורכב), גלן קית׳ שרי פיניש משנת 95 (פירותי ומתוק, אבל רחוק מהאיכות של שנת 92), דאלמור בן 24 של Cadenheads, ללא טיפת צבע ובחוזק חבית (עשבוני, תפוזים), ומעט ארמניאק שאבו 20 שנה.
&nbsp
מקווה שהמגוון האדיר הזה הוא רק פתיחה לשנה הקרובה...

foodnwine1

New member
בדיוק.

כתבתי עליו לפני כמה שבועות. הבנרומאך הזה טעים מאוד.
&nbsp
רואה שעשית ביקור אצל עופר :)

foodnwine1

New member
הרבה ויסקי

&nbsp
ארדמור LEGACY החדש - הרבה פחות מעושן וכבולי, אבל יופי של ויסקי גם ב 40%. מאוד נגיש, נקודת התחלה נעימה להכירות עם עשן וכבול שאינו ISLAY. וויסקי כייפי לשתייה גם למנוסים. ב 30 פאונד לא רע NAS.
&nbsp
BOWORE DEVILS CASK # 2 - הויסקי המדובר וOVERHYPED של השנה לטעמי. ללא ספק ויסקי טוב, עם המון פירות אדומים שרי, ותיבול, מורכב יחסית גילו (10) אבל המחירים השערורייתיים שהוא נוסק אליהם פשוט לא משקפים דבר. אספנים ותו לא שספק אם ישתו אותו. יופי ויסקי ב 70 יורו, אבל לא ב 150 וצפונה. טירוף.
&nbsp
גלנמורנג'י TAGHTA - טעימה נוספת לויסקי מלוח מתקתק ומעניין. שילוב לא רע, אם כי לא נוסק לגבהים של ה FINEALTA וה EALANTA לטעמי...
&nbsp
WEMYSS MALTS INVERGORDON 1998 - האצווה החדשה של סינגל קאסקים של ווימס. סינגל גריין, ממזקקת אינברגורדון. מאוד מתחנף ומתקתק עם תות, עץ, ווניל. לא מורכב מדי, אבל מהנה ללגימה.
&nbsp
HANKEY BANNISTER HERITAGE BLEND - בלנד לא רע בכלל, שלא יודע למה איננו בארץ. בהחלט כייפי לשתייה בטיולי וכו' כשלא ממש מחפשים לרחרח ולנתח.
&nbsp
&nbsp

KING OF MALT

New member
שטעמתי את ה-Taghta

ויסקי מטובל מאוד הרבה טעמים של פטרוזיליה וגומי בהתחלה ואז עם מים הוא נהיה כמו סבון ישן כזה של כלים ...
לא ממש אהבתי

KING OF MALT

New member
שטעמתי את ה-Taghta

ויסקי מטובל מאוד הרבה טעמים של פטרוזיליה וגומי בהתחלה ואז עם מים הוא נהיה כמו סבון ישן כזה של כלים ...
לא ממש אהבתי

gabi a

New member
וויסקי, יין וקוניאק

מהברבנים של שבוע שעבר - מהבסיסיים אהבתי את הבלנטונס, שהיה הרבה יותר מרוכז ועשיר מחבריו לקטגוריה. שני הוואן ווינקלים היו מעולים (בעיקר ה 15), עם מימד של מורכבות שלא ציפיתי למצוא בברבן. אחרי שנהניתי מהבוקר'ס, כנראה שבלוטות הטעם שלי כבר היו גמורות כי לא הצלחתי להתרשם מהאליז'ה קרייג ח"ח.
השבוע - מירון 2010, המון פרי, המון עץ( לא יותר מדי), ריכוז טוב, חמיצות מאוזנת. יכול להמשיך ולהשתפר אבל טוב גם היום
הנסי XO - הרבה עץ ישן ומאובק, עור, קרמל,פירות מסוכרים ותבלינים. גיליתי שאני נהנה ממנו הרבה יותר בגלנקיירן מאשר בכוס סניפטר. טעים ומורכב
גלן פורסט - בלנד בן 3. כבולי מעט, קליל , טעים,בלי כל העוקצנות וטעמי הלוואי שבאים עם וויסקי זול. קניה מעולה

לא הספקתי לכתוב

ארוחת שישי עם חברים איטלקיים

עם האוכל הרי יהודה 12 של צרעה. לא טעמתי את היין כבר כמה שנים; הוא בהחלט נהיה יותר עשיר ומלא, אחלה אף, שופע אבל בשלות מרוסנת. גם בפה הוא די טעים אבל קצת גס/טאני/מפולפל. האיטלקי אמר שזה מזכיר לו יין ספרדי, ואני הוספתי קריאנזה. היה נחמד מאוד, אבל איכשהו זה האדום של צרעה שאני הכי פחות אוהב. השורש לטעמי נותן תמורה הרבה יותר טובה למחיר (אפילו שהוא יקר יותר), וגם המיסטי הילס.

ואז הגיעה המנה העיקרית. פתחנו לראשונה את הרום סולרה של עליית הגג (חמשת הבצירים). קודם כל זה בישם את כל הסלון, רק רצינו להסניף אותו. מורכב ועשיר באף ובפה. גוף מלא, קצת לעיס וחריף, טיפת מים פתחה ועיגלה את הטעמים. אני לא מבין גדול אבל בהחלט יכול להגיד שזה היה מורכב וטעים. לצורך השוואה פתחנו לידו את המתוסלם גראן ריזרבה, ואני יכול להגיד שאני עדיין לא אוהב אותו. יש בו משהו מריר והאלכוהול בו גס מידי לטעמי (אפילו שעליית הגג בריכוז גבוה יותר - המתוסלם מרגיש יותר אלכוהולי).

נמרוד, תודה על החוויה. אתה שגריר מצויין לישראל בגולה...

nimrodrosen

New member
מחפש אייקון של "מסמיק"
הנה מצאתי

תודה

אילן די

New member
וויסקי ורום

קליינליש 14, חביב הפורום שאני אישית לא מבין למה. לא וויסקי רע אבל לא בקבוק שארכוש שוב.
מנסה למשוך את הסיום של בקבוק אל דוראדו 21 שמן הסתם ייגמר הערב או מחר. הרום הכי טוב ומורכב שטעמתי. כל פעם שאני לוגם ממנו, אני מגלה דברים חדשים. חבל שהמחיר קפץ כל כך גבוה אבל כנראה שלא ניתן לזה להפריע לרכישת בקבוק נוסף.

KING OF MALT

New member
אני מסכים גלנדרונך וויסקי חרא !

הניסיון שלי עשיר מאוד .. וגלן לייבט באמת הרבה יותר טוב ...
תנסה אוכנטושן זה וויסקי מדהים

למעלה