מה שלומכם?

אהההמממ...אההההממממ...

אני מנסה...שירת הלווים...אולי זה היה בסגנון כליזמר?:))))

jack0

New member
יש סבורים ששירת הלויים היתה דומה...

למוסיקה הערבית, אבל אני סבור שזה לא מדוייק. פעם לפני שנים רבות קראתי עבודת מחקר בנושא, במחקר טוענים שישנם ניגונים רבים שמנוגנים בתפילות בקהילות שונות שיש להם מסורת עד זמן בית המקדש, רוב הניגונים הללו הם בסולם מייג´ורי, שהוא סולם מוסיקלי שמשדר עצמאות ושמחה, בניגוד לסולם המינורי שיש בו עצבות מה, רוב הניגונים היהודים שמקורם מתקופה יותר מאוחרת בתקופת הגלות הארוכה הם בעלי סולם מינורי. זכורני שאותו מחקר טוען למשל שניגון "כל נדרי" מקורו עתיק עוד מזמן בית המקדש, המחקר מסתמך בין היתר על השוואת נוסחאות ניגוני תפילה של קהילות וותיקות ממקומות שונים ומרוחקים בעולם, וידיעת היסטורית הנדודים שלהם מהיכן ומתי הגיעו לארצות בהן התיישבו.

jack0

New member
ועוד דבר בקשר לכלי הנגינה של הלויים

כלי הנגינה הם מוזכרים בתלמוד. כינורות, הרוב סבורים שלא דמו לכינורות של ימינו, אלא לנבל. למרות שיש פיסקה אחת במשנה בנוגע לכנורות, ושם נכתב שהכלי היחידי שהלויים יכלו להרבות ממנו ללא הגבלה היו הכנורות, והסיבה נכתב שם משום שכינורות כמה שמרבים בהם הנגינה יותר משובחת, וזה נכון גם לימינו, רק הכינורות הם הכלי היחידי שאפשר להרבות בנגנים רבים כמו שמקובל היום בתזמורות הפילהרמוניות, ואם כך אז יתכן שהכינור בכל זאת היה כלי מיתר שנגנו בו בקשת בדומה לכנורות של ימינו. היו חצוצרות ממתכת, משהו בגירסה פחות משוכללת מהחצוצרות של ימינו. היו חלילים, כנראה מקנה סוף והיה כלי שנקרא "מגרפה" רוב המפרשים גורסים שזה היה משהו מעין "אורגן" זה היה כלי נגינה שהותקנו בו צפצפות בטונים שונים ונשפו בו בכח והיו בכלי נקבים שסתמו אותם באמצעות האצבעות או אמצעים אחרים, ובכל פעם שנפתח נקב אחר היתה צפצפה אחרת נשמעת, בהתאם למנגינה, מודכר בתלמוד שקול נגינת "המגרפה" היה כל כך חזק, שהיה נשמע עד יריחו. זה מה שאני זוכר כרגע.

למעלה