מה שלום כולן?

No longer

New member
מזמן לא ישבנו לנו.

אולי נקבע?

levshavur

New member
ברוכה השבה!

טינה שלום,
מה שלומך? המון זמן שלא ראיתי אותך פה...רוצה לשתף קצת מה קורה אתך?...
אצלי קורה המון, מאוד לא קל לי מצד אחד, אבל מצד שני זה אולי יעזור לאנשים אחרים (חבל שעקב האוונטינג אני לא יכולה לכתוב יותר כי בוער לי מבפנים...)
אשמח לשמוע ממך, וטוב שנכנסת לפה...
לבשה.

TinaBa

New member
לא הלכתי לשום מקום

אני קוראת מההודעות שלך שיש הרבה התרחשויות לא פשוטות בחיים שלך, ואני מקווה שבקרוב יהיה לך יותר ברור לאן הדברים הולכים ואיך את מרגישה לגבי הכל. מקווה גם שאת שומרת על עצמך וקשובה לעצמך בתוך כל זה.
&nbsp
אני אחרי שבוע מאוד סוער. מנסה להתרחק כרגע מהכל. בקצרה אני אגיד שאני שונאת שיש אנשים שחושבים שזה תפקידם לקבל בשבילי החלטות, במטרה להקל עלי ולשמור עלי. אני כועסת ופגועה ותוהה איך אני אמורה להמשיך להיפתח, לתת אמון ולעבוד ביחד.

levshavur

New member
אכן...

טינה שלום,
אכן, זו תקופה סוערת בחיים שלי, והמון דברים קורים...
אבל אני מנסה לקבל דברים בצורה הכי שלווה שאפשר, ולא להתרגש חזק מדיי...
לצערי במקום לקבל תמיכה משפחתית (אילו זו הייתה משפחה נורמלית) אני מקבלת פרצופים חמוצים...
ההתמודדויותהחיצוניות לפעמים קלות יותר מאשר ההתמודדות ברמה המשפחתית...(אני מקווה שלא אקבל בקרוב טלפון של צרחות מאבא...)
אני מנסה להיות קשובה לעצמי, ולדוגמה השבוע כן מצאתי את עצמי לוקחת כדור לפני השינה למרות שאני כבר כמה חודשים ללא טיפול תרופתי. אני חושבת שאני יכולה לזהות זמנים של קושי ולפעול בהתאם...
לגבי מה שכתבת על האנשים שמנסים להחליט בשבילך: אחת מהגישות שיש כיום בקרב אנשים עם מוגבלויות (מכל סוג שהוא) היא "אל תחליטו בשבילנו בלעדינו" - זו לדעתי אולי הגישה שצריך להעביר בהדגשה לאותם אנשים שמנסים לקחת עבורך החלטות: ולהעביר להם מסר ברור שאת לא קטינה, שיש לך שיקול דעת ושאת מסוגלת לזהות מה טוב בשבילך ומה לא...
אחת מהבעיות הרציניות בתחום בריאות הנפש היא ה'פטרונות' שהממסד מנסה לכפות על 'מטופלים'...אבל הגיע הזמן שזה ישתנה! אני בדעה שמטופלים הרבה פעמים יודעים הכי טוב מה יכול לעבוד עבורם ומה לא...
כמובן שישנם מצבים שאנשים בדיכאון רואים הכל כל כך שחור שהם מתקשים לקבל החלטות לכיוון החיובי, או לדוגמה אנשים פסיכוטיים שמתקשים לדעת מה הדבר הנכון לעשות במצב המסוים...אבל לדעתי אפילו עבורם ההחלטות צריכות להיות כהחלטה משותפצ עם אנשי המקצוע ולא בכוח...דוגמה מעולה לזה הוא מודל 'סוטרייה' שנהוג בבתי חולים פסיכיאטריים 'אלטרנטיביים', שבהם הצוות עושה כל עם המטופלים, שאין חדרי קשירה/בידוד אין כפייה של לקיחת תרופות, לא מכריחים ללכת לישון אם מישהו/י לא מסוגל/ת ויש הדגשה על הקשבה ואנושיות...
אני חושבת שמשהו בגישה פה בארץ צריך להשתנות מהיסוד.
יש חוק שויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלות- והשוויון הזה צריך לבוא לידי ביטוי גם ברמה של קבלת החלטות...
לבשה.

TinaBa

New member
אני מאוד שמחה לשמוע

שאת קשובה לעצמך. במיוחד כשקשה... נשמע שיש לך כלים ואת משתמשת בהם בצורה מאוד בריאה. אם תרצי לכתוב יותר, נשמח להיות איתך.
&nbsp
בקשר לתשובה שלך אלי- לא מדובר במטפל/ת שלי. זה מורכב הרבה הרבה יותר. כנראה ביקשתי לי מורכבות אינססטואלית כדרך חיים...
אני אעצור כאן עם הפירוט מטעמי אאוטינג
&nbsp
תודה

TinaBa

New member
ואם כבר עשיתי את הצעד והראתי את ישבני האדום והסקסי

חשוב לי להגיד שאני פה, גם אם זה נראה כאילו אני לא.
סליחה שאני לא כותבת לעיתים קרובות יותר...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

skiper63

New member
איזה כיף לראות את הניק שלך כאן

(או שלא, תלוי בנסיבות, אבל הבנת את הכוונה)

למעלה