מה שלא אסור, מותר ?

ארימי

New member
מה שלא אסור, מותר ?

גם אצלכם מוסיפים אפשרויות משחק רק בגלל שאין חוק נגדם, למרות שכמעט ברור שזה נוגד את רוח המשחק ?

kobyshachar

New member
החלפה לא מאוזנת של משאבים בקאטאן

יש דיונים שלמים על הנושא ב-BGG: האם מותר לעזור למישהו להקטין את מספר הקלפים שלו ע"י החלפת שני משאבים (או יותר) תמורת אחד בכדי להגן עליו מפני 7 השודד.

ycyclop

New member
חוקי לחלוטין

האם יש לך אינטרס לעשות את זה, זה סיפור אחר. סה"כ אתה עוזר למישהו וגם מרויח מזה.

ארימי

New member
תשמעו את זה (קאטאן)...

שחקן א' יש לו נמל,עכשיו תורו. הוא יכול לסחור עם אנשים ועם הנמל. שחקן א' עושה את שתי הפעולות האלו כפעולה אחת: שחקן ב' מציע לו 3 כבשים (למשל), שחקן א' ממיר 2 מהם תמורת חיטה אותה הוא מחזיר לשחקן ב' ושומר לעצמו כבשה אחת. לא היתה לא חיטה לפני זה והעסקה היתה 3 כבשים תמורת חיטה. מה אתם אומרים ? אין חוק נגד זה, נכון ? אבל זה נשמע רע.

ycyclop

New member
מצויין

לא נוגד את רוח המשחק בכלל. ניצול טוב מאד של הנמל כך ששני השחקנים מרויחים התחלנו עם 3 משאבים, נשארו עם שניים, שמתחלקים בין השחקנים.

kobyshachar

New member
אני נע באי-נוחות בכסאי

ראשית, אני לא בטוח שזה אכן חוקי. האם מותר להתייחס לכל התהליך הזה כפעולה יחידה...? מלבד זאת, אמנם שני המשתתפים בפעולה מרוצים (אחד קבל כבשה בחינם והשני חסך כבשה בהמרה לחיטה) אבל יש לי תחושת אי נוחות. מה לגבי השחקנים האחרים? יתכן שהם נפגעים מהפעולה המתוארת וכאן אני חוזר לתהיות על חוקיות המהלך.

ycyclop

New member
נסתכל על זה אחרת

יש לי נמל ויש לי שלוש כבשים (אתם לא יודעים) עכשיו השחקן לידי מציע את העיסקה הנ"ל אני יכול להחליף שתי כבשים לחיטה ולבקש שלוש כבשים בתמורה לחיטה. התוצאה הסופית זהה. עכשיו יש לי ארבע כבשים ולשחקן יש חיטה. כל אחד קיבל בדיוק אותו הדבר כמו המצב המתואר למעלה. לכן לפי דעתי סדר הפעולות לא מנשה: פעולת סחר ראשונה: קח שלוש כבשים, אני נחמד אליך, כשתוכל תהיה נחמד אלי ותן לי חיטה פעולת סחר שניה. אני מחליף 2 כבשים בחיטה. פעולת סחר שלישית. אוי בדיוק הגתי חיטה. הנה אני נחמד בחזרה ד"א. כל פעם שיש סחר בין אנשים שמישהו למשל מקבל שתי סחורות עבור אחת האחרים נפגעים במידה מסויימת. אבל היא חוקית.

yaronra

New member
אפשרי, אבל

אלה בכל זאת 3 פעולות נפרדות, שמתבצעות אחת אחרי השנייה. המשמעות היא ששחקן א' יכול לקבל את 3 הכבשים, ואז להגיד: "יודע מה, בעצם לא". האפשרות הזאת ל"סכין בגב" עשויה להרתיע חלק מהשחקנים מכניסה לעסקאות כאלה (בתלות באווירה בשולחן).

urielson

New member
לא הבנתי מתי מתבצעת החלפת המשאבים

סנריו : משתתף 1 זרק את הקובייה ויצא 7 הוא משתמש בקלף החייל משתתף 3 יש לו 10 קלפי משאבים והוא אמור להחזיר 4 לקופה ובמקום להחזיר הוא מחליף אותם באמצעות סחר עם אחרים? אם כך זה לא נראה לי כי זה סותר את מהות הגנב או את קלף החייל

sonde

New member
הגנב פועל ראשון

תמיד הגנב פועל ראשון, וכל אחד מהשחקנים מסיר את כמות הקלפים הנדרשת. השלב הבא הוא הוזזת הגנב, ורק לאחר מכאן ניתן להתחיל מסחר. בקיצור - כאשר יוצא 7 בקוביה מי שיש לו 8 קלפים ומעלה מפסיד מחצית מהם, ורק אחר כך ממשיכים.

urielson

New member
נכון וידוע לי לפחות ולכן

לא הבנתי את מה שכתב קובי: יש דיונים שלמים על הנושא ב-BGG: האם מותר לעזור למישהו להקטין את מספר הקלפים שלו ע"י החלפת שני משאבים (או יותר) תמורת אחד בכדי להגן עליו מפני 7 השודד. מתי מתבצעת "הקטנת הקלפים " המדוברת?????

kobyshachar

New member
אני מסביר

בידי יש 8 קלפים והתור הוא תור השחקן שלפני. אם, כשיגיע תורי, אני אגלגל 7 בקוביות אז אצטרך לזרוק 4 משאבים. לכן, כדי להתגונן מפני התרחיש האיום הזה, אני מציע לשחקן שכעת נמצא בשלב המסחר (אחרי שגלגל את הקוביות) לקבל שני כבשים ולתת לי רק חיטה אחת (למשל). ע"י כך הקטנתי את מספר הקלפים שלי ל-7 ואני מוגן מפני השודד.

urielson

New member
לכאורה אין בעייה

הקושיי היחידי שאני רואה זה שיוזם הסחר הוא השחקן הפעיל (זורק הקובייה) ופה יוזם הסחר הוא שחקן לא פעיל וזה נוגד את החוקים של המשחק אבל תמיד אפשר לקבוע "כללים ביתיים" home rulles

ycyclop

New member
משהו שאנחנו לא מרשים

במשחק bohnanzaצריך לשתול את השעועיות לפי הסדר הקלפים ולשתול קלפים שאתה מקבל במסחר. ניתן "לעקוף" את החוק על ידי כך שבמסחר שני שחקנים נותנים אחד לשני את אותו קלף שלא בתחילת היד כדי "להקפיץ" את הקלף לשתילה. למשעה פורמלית היה סחר של קלף עבור קלף. אבל מעשית זה לא סחר בעינינו כי השחקנים מקבלים את אותו קלף שהם נתנו ולכן כאילו לא התקיים סחר.

למעלה