מה שיחקתם השבוע?

PlayGirl3

New member
AC Rogue

האמת שלא שיחקתי בסדרה מאז 2 (חוץ מכמה דקות ב-3 שהספיקו לי כדי להבין שהוא לא בשבילי). המשחק הזה לא טוב כמו 2, אבל היה לי נחמד.
המשחקיות כמובן זהה לשאר המשחקים בסדרה. קצת מאכזב מכיוון ששיי הוא לא בדיוק assassin אבל לא ציפיתי מיוביסופט שיטרחו להמציא את עצמם מחדש. אהבתי את התוספות כמו המטול רימונים והקרבות עם הספינה. עושה חשק לשחק גם ב-4 שנראה שיש לו אווירה יותר טרופית. המשימות היו מגוונות וחלקן מאתגרות. אני לא יודעת אם זה היה באג או שזה מתוכנן כך בכוונה, אבל כל פעם שנהרגתי וחזרתי לצ'ק פוינט האחרון לא החזירו לי את התחמושת שהשתמשתי בה ככה שכל ניסיון היה מאתגר יותר ודחף אותי להשתמש יותר בהתגנבות, מה שהיה דווקא נחמד.
מבחינת אווירה הרגשתי שהוא פחות מוצלח. ב-2 יכולתי ממש להרגיש שאני באיטליה. העיצוב של הערים היה מאוד מדוייק. למרות שהמשחק מתרחש לפני מאות שנים אפשר בקלות לזהות את ונציה או פירנצה. לעומת זאת אין שום דמיון בין ניו יורק של ac rogue לניו יורק של היום. הרגיש לי כמו סתם עיר אקראית עם אותו שם וחבל, אבל אני מניחה שלא היה הרבה מה לעשות בעניין הזה.
העלילה בהווה הרגישה מטופשת ולא תורמת במיוחד.
בסך הכל משחק נחמד. השלמתי את כל המשימות הצדדיות וקיבלתי את הפלטינום.

עכשיו התחלתי את Fairy Fencer F שזה jRPG טקטי מבוסס תורות. הפקה די זולה אבל ידעתי למה לצפות ובינתיים הוא נחמד לי. יותר רשמים אולי בפעם הבאה.

הFairy הזה זה רק קרבות ועלילה?

או שיש גם חקירה וכל מיני? זה נראה נחמד ויש את זה לפס4.. מחכה לרשמים המפורטים את יכולה גם בשבת אם יש לך כוח אני לא אתנגד חחח

PlayGirl3

New member
אין את זה ל-PS4

ההמשך אמור להגיע ל-PS4 מתישהו אבל אין עוד תאריך יציאה.

כן, זה בעיקר עלילה בסגנון נובלה גרפית וקרבות. אין ממש חקירה, המשחק די לינארי חוץ מכל מיני בוסים צדדיים שאפשר להרוג כדי למצוא עוד פיות שהם סוג של פרסונה.
הקרבות נחמדים אבל ממש מעצבן שיש לכל דמות רק איזה 3-4 מתקפות... והגרפיקה במבוכים מזעזעת.
בקיצור, לא נראה לי שתאהב אבל בכל מקרה לא לקנות את זה במחיר מלא. אני קניתי במבצע שהיה לא מזמן.

sky121

New member
Tales of Xillia 2

אם משווים את המשחק הזה למשחק הראשון. השני יותר טוב מהראשון אבל לא בהרבה.

ראשית, הם עשו מקצה שיפורים, הם למדו מהטעויות שהם עשו במשחק הראשון. לדוגמא: הקווסטים הצדדיים במשחק הראשון, היה צריך לחפש את ה-NPC המסוים, בשביל להתחיל או להמשיך את הקווסט. בגלל שהמשחק מחולק לפרקים, הייתה אפשרות גבוהה לאבד קווסטים רבים בגלל שהתקדמת קדימה בעלילה הראשית. במשחק השני, יש NPC מיוחד שמציג את הקווסטים הזמינים. הקלה משמעותית.

עוד שיפור מאוד גדול זה בדיאלוגים. המלל של הדמויות עבר שדרוג משמעותי לעומת המשחק הראשון. אף אחת מהדמויות אינה מעצבנת או אומרת שטויות. אני מאוד נהנה לשמוע אותן מדברות בינן לבין עצמן.

PlayGirl3

New member
אתה לא מרגיש אבל שהמשחק הזה קצת מיותר?

Xillia בעצמו היה אחד הגרועים בסדרה. 2 הביא לנו את אותן דמויות לא מעניינות בתוספת בחור שלא מדבר וילדה קטנה ומעצבנת. נכון ששיפרו קצת את המשחקיות אבל העלילה פח והכל מרגיש ממוחזר ולעוס. אותן מפות, אותן מפלצות ובוסים שלקחו מוספריה. בסופו של דבר סיימתי את המשחק אבל הכל שם הרגיש לי מאוד "זול".

sky121

New member
בקשר לדברים שאמרת..

את צודקת בחלקם. המשחק השני ממחזר בלי בושה מהמשחק הראשון. אותן דמויות, אותם אזורים ואותה מערכת קרב. בקשר לגיבור הראשי שלא מדבר, זאת החלטה מאוד מוזרה של המפתחים, לנעול את האפשרות שהוא ידבר כל המשחק, שמתחילים +NG קיימת את האופציה לתת יותר מלל. כמו שאמרתי, החלטה מאוד לא מובנת.

אני לא חושב ש-Xillia הוא משחק הגרוע ביותר בסדרה, בשבילי הוא משחק סביר ולא יותר. Graces הרבה פחות טוב, ואני לא מצליח לסיים אותו בגלל כל החסרונות הרבים שמפריעים לי.
Vesperia לא שחקתי מספיק בשביל להעריך אותו, כי הוא נמצא על קונסולה שאין לי הרבה כבוד אליה, ואני לא יודע איפה קברתי אותה בבית, בשביל לנסות את Vesperia בשנית.

כמובן שהכל מתחיל ומסתיים בטעם אישי.

PlayGirl3

New member
דווקא השניים האחרים שציינת מעולים לדעתי

שניים מהטיילס עם סט הדמויות הכי טוב.
ל-Graces יש את מערכת הקרב הכי אקשנית, והתוכן הכי עשיר. Vesperia לצערי לא יצא במערב על ה-ps3 אבל זה אחד הטיילס עם העלילה הכי סוחפת והגרפיקה הכי יפה.

אני לא זוכרת למען האמת שום דבר יוצא דופן שאהבתי ב-Xillia. דמויות גרועות, תוכן צדדי כמעט לא קיים, הרשת עכביש המעצבנת הזאת של ה-skills והלינקים שלא אהבתי.

sky121

New member
כפי שאמרתי

זה הכל עניין של דעה אישית.

בפוסטים אחרים שדברנו בעבר, גם אני שבחתי את מערכת הקרב של Graces, זהו בעצם הדבר היחידי הנורמלי במשחק הזה.
את Vesperia לא אמרתי שהוא משחק רע. אמרתי שלא שחקתי מספיק בו בשביל לגבש דעה חיובית או שלילית לגביו, בגלל שהוא יצא על קונסולה שאני לא מעריך באופן כללי.
כמו שקרה עם Tales of Symphonia, כך אני מקווה שגם גרסת ה-PS3 של Vesperia תגיע למערב בעתיד.

מישהו 2

New member
Witcher 3 והבטא של black ops

אני אשמור על זה קצר -
&nbsp
Witcher 3 פשוט נראה מטורף גרפית, לצערי אבל זה בא על חשבון FPS בלתי יציב בעליל, שקצת הורס מחווית המשחק, אבל למדתי להתרגל לזה.
מבחינת משחקיות הוא קצת לוקה בחסר, אין שיקויי חיים במשחק הזה? אני צריך איכשהו לשרוד מכל מיני מאכלים שמחזירים לך 0.000001% חיים למשך זמן של 5 שניות?
נתקלתי גם בכל מיני באגים והתפחויות מוזרות, אבל בסה"כ אני נכנס לאט לאט למשחק.
&nbsp
המולטי של Black Ops 3 ממכר במיוחד, אולי אני איש של COD בכלל ולא ידעתי?
כי עד עכשיו תמיד הלכתי על באטלפילד, אבל המולטי המהיר והמספק של COD במפות קטנות זה כנראה יותר אני.
&nbsp

CallMeCavanaugh

New member
בקשר לשיקוי הריפוי שהוזכר

במפה הראשונה (White Orchard) יש את המרפאה. נמצאת אצלה בבקתה מישהי שהגריפין פצע קשה. אם תדבר איתה תהיה לך אפשרות לקבל קווסט להכין את שיקוי הריפוי ולתת לה, ואז כבר יישאר לך השיקוי. אני מניח שהשיקוי קיים ברשימת האלכימיה בכל מקרה כי גראלט חושב בעצמו על השיקוי אבל אולי זו הדרך לקבל את המרשם שלו, אני לא יודע.

מישהו 2

New member
כן , אני מכיר את השיקוי.

הוא עדיין איטי מידי לטעמי. הייתי מעדיף שיקוי שמחזיר את החיים כמו שצריך ולא עם אפקט לאורך זמן..... תוך כדי קרב זה ממש לא נוח.
&nbsp
הורדתי את הרמה של המשחק כדי שאני אוכל להבריא את עצמי עם מדיטציה, אבל זה מצד שני מרגיש קל מידי ולא טבעי. לא רק שזה מחזיר לי את החיים , זה מחזיר לי מחדש את השיקויי חיים 3/3 והכול
&nbsp

evilplate

New member
גם ברמה הקשה מדיטציה מחדשת שיקויים

אבל היא לא מחדשת חיים.
לדעתי לא היית צריך להוריד רמה, המשחק יחסית קל ודי זורם, הבעיה שלו זה בטח לא עודף אתגר.
&nbsp
אתה יכול לפתוח יכולת שבה גראלט מקבל חיים באור יום גם ללא שיקויים ואוכל, ככה שאין צורך להוריד רמה בשביל שיתחדשו במדיטציה.

CallMeCavanaugh

New member
הוא דווקא מחדש את החיים די מהר

ואין מה לעשות, לפעמים צריך לדעת לנתק מגע ולהעביר כמה שניות בלשרוד עד שתהיה מוכן להמשיך בקרב או לחלופין - לברוח ולחזור בעוד 2-3 דרגות.
בסופו של דבר כל השיקויים עובדים על זמן ולא על אפקט מיידי (חוץ מהשיקוי שמבטל את כל השיקויים הפעילים). גם אם יהיה מתישהו שיפור בנושא, זה יהיה דרך שיקוי משודרג או דרך הארכת זמן הפעילות של השיקוי (למשל באמצעות השקעת נקודות ב mutation בעץ הירוק).

אני עדיין ברייפלי של DQ5 אין לי מה לשחק על הPS4.

בDQ5 הגעתי לחלק שאתה צריך למצוא את טבעת האש וטבעדת המים כדי להתחתן., היה לי ביטחון עצמי מופרז, הייתי רגע לפני הבוס של טבעת האש בתוך הר הגעש, הייתי עם HP מלא וMP מלא אבל הרגשתי שזה קל מדי אז רציתי שהמפלצות במבוך יפצעו אותי שהקרב מול הבוס יהיה מאתגר. היה לי 9000 שקל
שהיו אמורים להספיק לציוד הכי טובראת לכל מפלצת ודמות שלי, מצאתי טבעת תפילה
שנותנת לך mp אם נגמר לך... ואז איזו מפלצת בקרב רנדומלי עשתה עלי כישוף
שלא אוכל להטיל קסמים בקרב הזה, חיסלה את כל המפלצות שלי ב3 מכות קריטיות.

ואז כאילו זה לא מספיק, איזה סלע חייכן ותמים למראה החליט לעשות לי מתקפה שנקראת קאמיקאזה, וכמו שאפשר להבין הוא התפוצץ עלי.

איבדתי חצי מהכסף שהיה לי אבל אין מצב שהייתי טוען שמירה קודמומת כי כל המפלצות שלי עלו לי איזה 6 רמות במהלך השיטוט במבוך ומצאתי דברים שווים.

חוץ מדרגון קווסט? אני מת לשחק בפס4 אבל אין לי במה, לא בא לי על המכשף באטמן סיימתי כבר וויתרתי על 100% כי זה משמעם פצצות לעשות לזה 100%
ראיתי את הסוף האמיתי ביוטיוב.

עכשיו מחכה לפולאאוט 4 ודרגון קווסט הירוז.

ו

amithas190

New member
תתקין את BB... דרך אגב , אני היחיד שמתגעגע למשחקי אסטרטגיה

בזמן אמת ?
&nbsp
אין סיכוי לאיזה red alert/generals חדש?

יש משחק rts בדרך לפס4.

בשם grand ages אבל כמו שהשם רומז זה מתרחש בימי הביינים ולא בלוחמה מודרנית כמו המשחקים הסטנדרטים בז'אנר. אני אישית חושב שקונסולות לא מתאימות לזאנר.. לא נוח מספיק עם השלט..

למעלה