מה שאני עשיתי

מה שאני עשיתי

מקרה שקרה לי הבוקר, שגרם לי לחשוב שאולי חיים הכט פיתח אסטרטגיה חדשה: בסביבות השעה 8 בבוקר, בעודי מתארגנת לעבודה, נשמע צלצול בדלת. היות שלא ציפיתי לאורחים בשעה זו הייתי דיי מופתעת, הסתכלתי בעינית וראיתי איש מבוגר לא מוכר. שאלתי לרצונו, והוא אמר שמחפש את ציפי. אמרתי לו שאין כאן ציפי וחשבתי שכאן הסיפור הסתיים, אך לא: הוא ניסה בשלב הזה לפתוח את הדלת! שלמרבה המזל הייתה נעולה. אמרתי שוב שאין כאן ציפי ושילך (הצעד שלו הבהיל אותי מסיבות מובנות, מה גם שלא הייתי ממש לבושה), הוא אמר שהוא חייב למצוא את ציפי כי הוא מוזמן אליה לטיפול ו"כשהדלת סגורה אני לא יכול לשמוע אותך", דבר שחזר עליו כמה פעמים למרות שללא ספק הוא שמע את דבריי שאין פה שום ציפי ושאני לא מכירה שום ציפי ושילך). אחרי שהוא המשיך והמשיך אמרתי לו שאם הוא לא הולך אני מזמינה משטרה. זה היה מפחיד - בחורה בבית שלה מתלבשת ומתארגנת לעבודה וגבר זר דורש ממנה שתפתח לו את הדלת כדי שתעזור לו "למצוא את ציפי". כשיצאתי לעבודה עשרים דקות מאוחר יותר הוא עדיין היה שם בכניסה לבניין, שואל את כל מי שעובר איפה הוא יכול למצוא את ציפי ומסביר שחייבים לענות לו כי זה דחוף כי הוא קבע איתה. רציתי להציע לו להתקשר לאותה ציפי, אבל מסתבר שיש לו פלאפון ומשום מה במקום להתקשר אליה הוא ניסה להיכנס לדירה שלי. מה אתם הייתם עושים?

עשית בשכל-אסור אסור אסור להכניס אנשים זרים

לבית, מבלי שהוזמנו מראש. ולא נראה לי שחיים הכט קשור לזה
.

את זה הבנתי גם אני...

אבל הבנתי גם שככל הנראה באמת היה מדובר באדם תמים, אדם מבוגר עם בעיה ברגל (נראה שאת זה לא ציינתי - הוא אמר בין השאר שכואבת לו הרגל ושמה הוא יכול לעשות, הוא חייב למצוא את ציפי שצריכה לעשות לו טיפול), אחרי זה כאמור הוא נשאר בכניסה לבניין ופנה לכל מי שעבר, גם אלי, ושאל איפה אפשר למצוא את אותה ציפי. מה שכן, הוא באמת הגזים עם ההתעקשות שלו, עם זה שניסה לפתוח את הדלת ודרש ממני לפתוח אותה, אחרי שהבהרתי שכאן לא נמצאת ציפי ושאני לא יודעת איפה היא נמצאת.

היתי מתקשרת לאמא של זוגי קוראים לה ציפי

והיתי אומרת שמחפשים אותה
אבל ברצינות היתי מתקשרת למשטרה

פורץ?

לא יודעת מאיפה הבאת את זה, הוא אולי היה טיפוס הזוי אבל הוא לא היה פורץ.

למעלה