מה רע בגדר הפרדה?

שמאלני

New member
מה רע בגדר הפרדה?

תסבירו לי למה עדין לא בונים גדר הפרדה כמו שיש בנינו לבין לבנון. אנחנו המדינה נראה לי הכי מפגרת בכל העולם זה,סובלים למעלה משנה מטרור עולה ומתגבר מיום ליום,ובמקום להפסיק את הטרור מהשורש אנחנו פועלים פעולות זמניות בלבד,כמו החיסול של ריעד קרמי. אחרי החיסול,היו לנו 8 הרוגים,ועוד הפיגוע בירושלים שהיה אתמול. גדר הפרדה תמנע מהמחבלים להכנס לארץ,שלא לדבר על מכוניות תופת. לא הכרח צריכים להחזיר את המתנחלים לשטחי ארץ ישראל,אפשר בשלב הראשון להרים את הגדר ולהשאיר את המתנחלים בשטחים. המטרה היחידה של הגדר תהיה למנוע מהם להכנס לארץ ולבצע פיגועים כמו שאנחנו רואים כמעט כל יום. וכך הבטחון שלנו יחזור,כל עוד שרון ממשיך בפועלות זמניות,כגון חיסולים ומעצרים למיניהם הטרור ימשך.

נועוש 17

New member
אתה ממש מגזים אבל אתה צודק!

לפי דעתי אתה צודק בהחלט אבל איזה מדינה אתה מכיר שיש לה גדר נפרדת?[

שמאלני

New member
איזה מדינה?

שאלה טיפשית למדי,את יכולה לקרוא לזה גבול או גדר הפרדה. אני מעדיף לקרוא לזה גדר הפרדה בכדי לא לעורר את הימנים הפאנטים שכותבים בפורום זה. יש גדר הפרדה בין גרמניה לאוסטריה,בין ארה"ב למקסיקו,ובעוד מדינות שגובלות אחד ליד השניה באירופה ובכל יבשת אחרת בעולם. אבל כאן אנחנו זה לא שאלה להרים את הגדר או לא להרים. הרי יש שתי טענות,יש את האלה שאומרים לא להרים כי.... ויש את האלה שאומרים כן להרים כי.... אלה שאומרים לא להרים את הגדר,אנשים שלא מוכנים לקבל את 3 וחצי מיליון הפלסטינים שחיים בשטחים. והם כמובן לא רוצים בטחון,הרי המתנחלים סובלים מטרור והם מתנגדים לזה,מכיוון שהטענה היחידה שיש להם למה שהם לא יפונו משם זה,שלא רק אצלם יש טרור אלא בכל הארץ יש. ושתהיה גדר הפרדה לא יהיה להם מה לטעון. והימנים שגרים בארץ,דבוקים בסיסמא טיפשית למדי,"ארץ ישראל השלמה". הרי זה כבר לא יכול להיות "ארץ ישראל השלמה". חיים כבר כמה שנים טובות פלסטינים בשטחים. ומשום כך הם מתנגדים,כי הם מעדיפים לשמור על סיסמתם השיקרית והלא מציאותית והיא כמובן לא מתממשת בשטח,"ארץ ישראל השלמה" על פני בטחון לאזרחי מדינת ישראל. ואלה שהם בעד הקמת הגדר,מעדיפים בטחון על פני סיסמא מפגרת,"ארץ ישראל השלמה". אלה שבעד הרמת הגדר,רוצים בטחון,רוצים שלא יכנסו מחבלים מתאבדים או שיתמינו מכוניות תופת. רוצים שיהיה שקט, די נמאס לשמוע כמעט כל יום על התרעות למיניהם. עכשיו את יכולה לבחור באיזה צד שאת רוצה הרי אנחנו מדינה דמוקרטית. או שאת רוצה בטחון,ושאת יוצאת מהבית את יודעת שתחזרי ולא תחששי ללכת ברחוב. או שאת מעדיפה סיסמא,שהיא בעצם רק סיסמא,"ארץ ישראל השלמה". ובגלל הסיסמא הזאת לא להרים גדר הפרדה,ואז מובן מאליו שהמצב ישאר כמו שהוא עכשיו. כל שני וחמישי פיגועים,כל יום התרעות,כל יום פצועים או הרוגים. בקיצור מצב לא נעים. מקווה שתבחרי את הצד שלי. לילה טוב.

.המוסד

New member
מה תיתן לנו הגדר ומה לא

למרות ששחר גולן החביב לא יטרח לענות על הקושיות וההסברים שלי בכל זאת ניתן לו סיכוי 1) גדר לא מונעת ירי רננ"טים קטיושות רקטות וכו´ שהטווח שלהן מגיע שימו לב, עד נמל התעופה הלאומי של מדינת ישראל(כלומר לבית שלי) ומישור החוף, כלומר גוש דן, האיזור הצפוף במדינה, מלבד זה שאין לי עניין שהשפלה והחוף יהפכו לשטחי אש, קטיושה אחת ביום, שתגיע לאחד מהאיזורים הללו תשתק לחלוטין את החיים באגד ערי דן בשפלה ובנתב"ג 2) הגדר תעלה בסביבות מילארד ומשהו שקלים מאיפה נשיג את הכסף? בכל מקרה הבנייה תארך 5 שנים, ויהרגו בה X אנשים(X גדול ממאתיים) בכל מקרה עדיף להרוס את הרשות ולאסוף את הנשק, זה יעלה פחות דם ופחות שקלים 3)הטיעון האחרון, אי אפשר להקים גדר על 480 קילומטרים שבחלקם ישנם בתים ישראליים וחלקם ערביים, אז מה נגלח את כל הבתים? את הבתים הערבים והישראליים? מה נעשה כשפועלים ערבים ינסו לחצות את הגבול? נהרוג אותם? ישראל תוכל לעמוד מול העולם שכל יום נהרגים פועלים שרק מנסים להשיג אוכל לילדיהם? אז בקיצור גדר היא רק תירוץ לחוסר פעולה מול אש"ף, תהרגו את אש"פ ולוויניו, תשיבו את הנשק ואת הסדר לטרום אוסלו רק כך

שמאלני

New member
המוסד....

שוב תירוצים של הימין למה כדאי סיסמא מפגרת על בטחון. 1. תגיד ועכשיו המחבלים לא יכולים לזרוק עלינו טילים? המחבלים לא זורקים מרגמות על התנחלויות. על מה אתה מדבר בכלל,עכשיו הם כבר זורקים מרגמות. מה אתה חושב שאם תהיה גדר אז הם פתאום יזרקו עלינו טילים. עכשיו הם כבר זורקים מרגמות. פשוט עם גדר לא יכנסו מחבלים מתאבדים,לא יכנסו מכוניות תופת,לא יכנסו מחבלים עם כלי נשק וירו לכל עבר. זה מה שתמנע הגדר. 2. אני שוב כותב זאת,בוא נעשה משאל עם ונראה מה רוב העם חושב. תאמין לי הרוב יסכימו להוציא מיליארד שקל על גדר. דבר שני,אני רואה שאתה מעדיף כסף על בטחון. תראה אתה כל דבר מעדיף כסף על בטחון. 3. אי אפשר להקים גדר על 480 קילומטרים? ומה בלבנון,הגדר יותר קצרה? אפשר בשקט להרים את הגדר,למנוע ממחבלים להכנס לארץ. זה אפשרי ישבו מומחים ואמרו שזה אפשרי,אז אתה סתם ימני כותב שזה לא אפשרי. בדקת זאת פעם שאתה כותב זאת. אני כותב מידיעה שבדוק זאת ואמרו שזה אפשרי. בפעם הבאה שאתה כותב לי,תחפש תירוצים יותר משכנעים.

.המוסד

New member
שמאלני חסר הבנה, כרגיל הכל שקרים

1)המחבלים לא יוכלים כי אנחנו נהרוג אותם, כי עראפת יושב על קנה של טנק, זה למה, כשתהיה גדר תהיה גם מדינה עם צבא ועם בריתות מגן, ז´תומרת עימות עם עיראק בבוודאות, ז´ותמרת התמוטטות ירדן בוודאות 2)אני מוכן למשאל עם אבל קודם כל אני רוצה שכל המידע הזה יגיע לתקשורת והתקשורת תפרסם אותו אבל עוד לפני זה אני רוצה שתענה לי אתה תשובות בלתי מתחמקות, ותהיה רגוע כשאתה עונה 3)בלבנון הגדר היא באורך של פחות מ50 קילומטרים למיטב ידעתי, על שטחים לא מיושבים(פרט לכפר אחד קטן ותראה איזה בעיות הוא עושה...) ואילו הקו הירוק כמעט כולו מיושב...בלבנון אנו בהר והם בעמק ואילו בשטחים הם על ההר ואנו בשפלה...ולא נזכיר מה יקרה עם יעופו קטיושות לתל אביב... אני מקווה שהבנת אותי בהכנעה מלאה, עבדך הנאמן "המוסד"

נועוש 17

New member
איך אתה חושב שיהיה גדר הפרדה?

אתה צודק אבל זה קצת בעיה אתה לא חושב, למשל את כל המתנחלים צריך לסלק אותם מחברון ועזה, ומה עם ירושלים אתה לא חושב שצריך גם לחלק אותה בגלל שגרים שם ערבים.

שמאלני

New member
נועוש....

זה ממש לא בעיה,פשוט הימנים הופכים את זה לבעיה והסברתי לך כבר למה,כי הם מעדיפים סיסמא מפגרת ולא מציאותית,על בטחון. אמרתי דבר ראשון להרים את הגדר דבר שני,הפלסטינים יראו שהם לא יכולים להכניס מחבלים מתאבדים,וזה הרי הנשק היחיד שלהם נגדנו. אז הם ירצו לשבת איתנו ולדבר על שלום. ואז בהסכם שלום ידברו על לפנות את המתנחלים וכו... 2. בירושלים בוודאי לא צריכים להרים גדר,ומה זה קשור עם יש שם ערבים? יש בכל הארץ ערבים,אז להרים גדר בכל הארץ,זה נראה לך הגיוני. אני מדבר רק על מאיפה ששולחים את המחבלים מתאבדים. בנתיים אני לא רואה שום מחבל מתאבד שיוצא ממזרח ירושלים,לשמחתי. נרים גדר רק מאיפה שיוצאים המחבלים מתאבדים. הרי שטחי A זה כמו מפעל שמיצרים במקום רובטים,מחבלים מתאבדים. ובכדי למנוע מהמחבלים להגיע ליעדם צריכים למנוע מהם. והדרך הכי נורמלית זה להרים גדר.

נועוש 17

New member
שמאלני.............................

מאיפה אפשר להרים את הגדר מהעזה, נכון מה הקשר לירושלים אבל תחכה עוד כמה זמן ואיזה ערבי יהיה מירושלים ואז הוא יעשה פיגוע. אני חושבת שזה יפתר מהבעיה אבל גם המחבלים יכולים למוצא פיתרון איך אפשר להגיע לארץ ולעשות פיגוע. אבל גם זה נשמע כמו גטו סליחה על השם.

שמאלני

New member
נועוש....

את ימנית אטומה,את מחפשת תירוצים למה לא להרים את הגדר. ותראה איזה תירוצים עלובים יש לך. ועכשיו את גם הופכת את זה לגטו. אם זה גטו,אז מה יגידו ישובי הצפון שכבר הרבה זמן יש שם גדר שמפרידה בניהם ללבנון. דבר שני,לא ידעתי שאת מגדת עתידות,"אבל תחכה עוד כמה זמן ואיזה ערבי יהיה מירושלים ואז הוא יעשה פיגוע". מאיפה את יודעת שדווקא משם מישהו יעשה פיגוע? מאיפה את יודעת אם בכלל איזה ערבי שגר בארץ יעשה פיגוע?. את סתם מעלה תירוצים העיקר,לשמור על הסיסמא הטיפשית הזאת ושלא יהיה לנו בטחון.

yariv~2

New member
לשמאלני הימני( ! )

שאלה קטנה לי אליך, מי ישמור על הגדר?? אתה יודע....פלשתינים יראו בטון(או ברזל..) ויגנבו...(תרתי משמע) מדובר פה בכמות עצומה של פועלים וחומר, מי ישמור עליהם? במילא צה"ל קורס מהשמירה על ההתנחלויות, אז מי ישמור על החומר של הגדר?.. תתאר לעצמך אותך עכשיו יושב באיזה מעוז קטנטן ושומר על כמה חתיכות גדר...באים כמה גנבים... ואתה לא יודע מה לעשות... להרוג אותם או לא??... לא, אתה תנסה לתפוש אותם..ויהיה משחק חתול ועכבר שלא יגמר...תדע, רעיון הגדר מציאותי לא פחות מהתיישבות ישראלית בירח. אגב, זה לא מעוז אחד ולא שניים מדובר בסדר גודל של מאות(!!!) מעוזים לשמירה על החומר...מאיפה תשיג את זה?

שמאלני

New member
ליריב,הימני !!

לא הבנתי מה אתה רוצה. מה הקטע לכתוב מי ישמור על הגדר. התשובה ברורה ואתה גם עונה עליה,חיילי צה"ל ישמרו על הגדר. תאמין לי יותר קל לשמור על גדר מאשר לשמור הכל הארץ מחשש למחבלים מתאבדים. ואז לאחר שנרים את הגדר הבטחון יחזור אלינו. ואז כמו שבגדר בנינו לבין לבנון עושים פטרולים ושומרים שם חיילי צה"ל,גם כאן יעשו אותו דבר כוחות הבטחון. הרי מדובר בבטחות,לא במשחק. וחוץ מזה מה אתה נלחץ,תן לכוחות הבטחון לדאוג לזה,תאמין לי יש למעלה אנשים טובים ומוסמכים.

metal_slug

New member
יש דבר קטן שנקרא מוקשים...

שומר על גדרות מצויין... אפילו יש לו הגנה עצמית... אגב, אם גדר, אז גדר חשמלית, לא?

driad

New member
לא למדת כלום מהגולן ?

שכל יום עוד פרה מאבדת רגל או שניים ?

metal_slug

New member
אוי, הצער, היגון... אולי עדיף שכמה

אנשים יאבדו ראשים בפיגועי התאבדות במקום?

EverMan

New member
אילו מידות כפולות יש לך

אתה מוכן שישראל תגרום לפגיעות של מוקשים ? אתה מקצה את הפיגועים אך נותן יד חופשית להטמין מוקשים שיפגעו במשך יובל לאחר הנחתם ?

metal_slug

New member
הה?

לא הבנתי מה בדיוק אתה רוצה... אם יש גדר, צריך למקש מה שמסביב, ככה עובד כל גבול נורמלי. ומי שרוצה לעבור *דרך* הגדר, הכוונות שלו לא בדיוק מרמזות על נחמדות יתר, אז מגיע לו איזה מוקש נעל קטן...

EverMan

New member
כוונות רעות ?

על זה שהוא בא לעבוד בישראל ? על זה שהוא מבריח אוכל למשפחה שלו ?

למעלה