מה רוצים מהנשיא?

aviev1

New member
מה רוצים מהנשיא?

למה על שלמה המלך היו אומרים החכם באדם וכולם מתגאים בכך שהיו לו אלף נשים... ודוד המלך ? האם גם הוא לא פזל לצדדים. ובכלל.. אם אשתו גילה מסכימה, מה זה עניין לאחרים? רק שמישהו יסביר לי על סמך ולמה הבן אדם הזה נבחר לנשיא? מה יש בו מורם מעל שאין לאחרים. וכשבאים להשוות בין הנשיאים נבון קציר,ויצמן ואחרים....... לבין קצב.... וכשיודעים שפעם היציעו את משרת הנשיא לאלברט איינשטיין אולי אז יפול האסימון ויובן עד לאיפה הידרדרה המדינה. אז מה רוצים מהנשיא? הוא רק סימפטום למחלתה של המדינה...

angelici

New member
לא הרבה

רק שיודח קרידו יש סמפטום ויש טפון וטוב שהוסר הטפון וסוף סוף הוחלט להעמידו לדין בשורת עבירות חמורות, כשבראשן אונס מה שהנשיא עשה הרי שזה ביזיון והשפלה לעם כולו ולישראל בכלל.. מה שבלדינו אומרים "וורגואנסה" ובמה הסכימה גילה אישתו? בחרפת האונס? או במעשים המגונים? לשוס דאקי טרבטה לאורז'ה

ש ח ר ש

New member
מה באמת רוצים מהנסי?

רק דבר אחד שיתפטר וכמה שיותר מהר יותר טוב מוס איזו ריזיל אה לוס ספרדיס

SuzieRS

New member
משה קצב- ד' אנדה פאר' אנדה ספרדי?

איל איס אג'ימי -ז" א פארסי. נסייו אין איראן. לוס איראניאנוס נו סון ספראדיס, סון ADJEM .

ש ח ר ש

New member
לו מאס דה לוס ישראליאנוס נו אפרטאן

טודוס דיזיאן ספרדים פור טודוס

mosafir

New member
ספרדי:

כתבתי מזמן: לא כל מיזרחי הוא ספרדי ולא כל ספרדי חייב להיות מיזרחי. מוסאפיר.

logikal

New member
טרבטה לאורזה

לשוס דה אקי.מעין מונח שאם תמשוך באוזן הצרות הללו יתרחקו ממך או לחילופין לא יתקרבו אליך.בכל אופן זה מה שזכור לי בהקשר הנ"ל,מפעמים הרבות שבהן נאמר לי:"טרבטה לה אורזה"

SuzieRS

New member
../images/Emo45.gif טראב'אטה לה אוריז'ה.....

כשמדברים או מזכירים משהו רע

logikal

New member
ממש

מזכירה לי ימים עברו..עכשיו כמעט ולא שומעים את זה. רק לעיתים רחוקות.

eagl8

New member
ועוד על טרבטה לה אורז'ה

אצלנו היו אומרים את זה אחרי שמדברים או מזכירים את הנפטר ובדיוק מתעטשים אז.. טרבטה לה אורז'ה

רביד15

New member
גם אצלנו כשמדברים על מתים

ובדיוק מתעטשים! בגלל זה יש לנו אזניים ארוכות עד היום מושכים לנו באזניים.!

IBP1

New member
לא בדיוק אבל בערך.....

משיכת האוזן על פי המנהג ,הוא לכך שפעם הייתה אמונה שמהתעטשות ניתן למות. ואז יצאה תקנה שכאשר מתעטשים יש למשוך באוזן. כך לפחות אימי ז"ל סיפרה לי.

eagl8

New member
זו לא רק אמונה....../images/Emo63.gif

יתרה מכך, חכמינו ז"ל אומרים שעד ימיו של יעקב אבינו לא נהגו אנשים למות מחולי, אלא כמו שציינתה - מתעטשים ומתים. יעקב אבינו הוא הראשון שמסופר עליו שחלה, כינס את בניו, ברך אותם ונפטר. שנזכה כולנו לחיים ארוכים ובריאים. אמן

למעלה