מה קרוה פה???

kokopeli

New member
מה קרוה פה???

חזרתי לפורום לאחר כמה חודשים של ניתוק מהאינטרנט. כשעזבתי היתה כאן אוירה נפלאה של פירגון, תמיכה, נועם, משפחתיות. חיכיתי בכיליון עיניים לחזור ולנשתתף בפורום. היו הרבה מצבים במשך החודשים האלה שבהפ אמרתי לעצמי שמאוד היה עוזר לי אילו הייתי מתיעצת כאן, אבל...פתאום אני יושבת וקוראת, ולא מבינה מה מתרחש כאן - התנצחיויות, חוסר טקט, ויכוחים קטנוניים... חבל לי מאוד אולי תקחו לתשומת לבכן, ותשימו לב לשינוי שחל כאן, אולי באופן לא מודע. הרבה אור ואהבה

אפרתש

New member
../images/Emo140.gif ברוכה השבה.

היו פה באמת לאחרונה כמה ויכוחים ש.. אבל בהרבה שרשורים אחרים תראי שנשארנו אותן נשים נפלאות
וגם כמה גברים נהדרים
יום טוב.

vered4

New member
אמנם זה הגיל הרך כאן

אבל למה לגנן
? בקיצור, יכול להיות שהיתה לך כוונה טובה, אבל הביצוע...לא משהו.

Kalla

New member
למה צריכה להיות אווירה של

אידיליה בפורום? אני חייבת להודות שהרבה יותר מעניין לי כאן לאחרונה. הדבר היחיד שיש לי הסתייגות לגביו זו צורת ביטוי הגובלת בגסות וחוסר כבוד מוגזמים כלפי משתתפים אחרים, אך זה שיש ויכוחים ערים מאוד מקדם את העניינים לדעתי.

maya100

New member
kalla - על זה בדיוק מדובר

לא חושבת שלמישהי יש בעיה עם ויכוחים ערים, כל עוד שמורים על כבודם של כל המשתתפים וחושבים רגע לפני שלוחצים על ה enter. גם לי לאחרונה יש תחושות לא טובות לגבי האוירה כאן, הזלזול בגולשים (חדשים כישנים) והאמירות שמרשות לעצמן חלק מהגולשות ולא נעצרות ע"י המנהלות. דווקא מכיוון שזה פורום קטן, כל קול בולט וכשזה קול מכוער, הוא בולט עוד יותר. בכל זאת, אני מוצאת שיש כאן הרבה נשים חכמות, ששווה להישאר בשבילן ולשמר את הפורום החכם והמשפחתי הזה.

irisgh

New member
מסכימה

בנוסף, צורת ההתבטאות הזו, לא עושה לי חשק להכנס לתוך ויכוח. זה לא 'ער', אלה מתלהם, לא נעים, גס. זה לא שמי שכותב את הדברים הללו, גם המתלהמים אינו חכם. אבל, פחות נעים לי. יש אנשים שזה עושה להם כיף, אבל אחרים זה בפרוש מרחיק. חינוך והורות לגיל הרך, היא נושא רגיש. למה, לא כל נושא הוא רגיש? כן, אבל בשביל להעזר צריך לתאר מה באמת קורה. ובשביל לתאר מה באמת קורה, צריך להחשף, גם אם וירטואלית. יש לנו דמות וירטואלית קבועה, וככזו, היא בהחלט חלק מקהילה, ויחסים. כל אחד מאיתנו, הורה, גננת, וכיוב', מגיב לפעמים באופן שגם הוא עצמו חושב אח"כ שהוא לא אוהב את עצמו שם. הויכוחים על הנושאים מעניינים, אבל לפעמים מבליעים את השאלות הקטנות שהורים שואלים. גם כשאנשים לא מסכימים איתי, יש צורות יותר נעימות להגיד את זה. והנה, כבר מחקתי פה משפט, לפני שלחצתי אנטר

kokopeli

New member
../images/Emo45.gifתודה הגדרת את התחושה שלי מצוין

התחושה העיקרית שלי היא של תוקפנות שאינה במקומה. ויכוחים הם מצויינים, והרי זה עצם העיניין, וגם בסיבוב הקודם שהייתי פה היו ויכוחים ערים ומעניינים, אבל בהחלט לא היתה תחושה של תוקפנות. אני מודה לכולן על התגובות, ומקווה להמשך נעים ומעניין

נעה גל

New member
העצירה לא יכולה להעשות על ידי

המנהלות לבדן (עם כל הרצון הטוב והניסיון לפתור דברים מאחורי הקלעים). האחריות על מה שנעשה כאן בפורום נמצאת גם בידכן, אתן שמשתתפות כאן והפורום שייך גם להן. ראיתן הודעה בעיתית? תרומתכן למען אוירה טובה יכולה להיות בכך שלא תתיחסו אליה. בן אדם אחד בלבד לא מעכיר את האוירה, האוירה נעכרת כשכל אחת מגיבה מהבטן. ניתוח שלי את הדיונים האחרונים הלא נעימים שמתרחשים פה, מעלה שזה בדיוק מה שקורה. לאה ואני לא שוטרות, אנחנו לא רוצות להיות כאלה ולא בשביל זה אנחנו כאן. רמת הדיון, תרבות הדיון והאווירה בפורום - כולן באחריותינו בדיוק כמו שהן באחריותכן. זו לא חוכמה להגיד "זה לא בסדר למחוק"; "זה לא בסדר שלא מעירים" ; "זה לא בסדר ש..." ובאותה נשימה להצטרף למדורה עם שמן ביד. כולן כאן נשים בוגרות ואינטליגנטיות, אני בטוחה שכל אחת מסוגלת לזהות מוקש כשהיא רואה אותו ולעצור את עצמה מלדרוך עליו. האחריות כאן היא של כולנו, לאה ואני לא יכולות (ולדעתי גם לא צריכות) לעשות את זה לבד. ושלא תהיה טעות - שההודעה לא מתייחסת באופן ספציפי לmaya100 אלא, אל כולן באופן כללי.

לאה_מ

New member
בהמשך לדברים של נעה

מעבר לתקנון הגלישה בפורומים של תפוז, שמדבר בעד עצמו, אני מצפה שכל גולשת וגולש בפורום הספציפי הזה יבינו שהאלף בית הבסיסי של התדיינות כרוך בשימוש בשפה נאותה, ואני מתכוונת לא רק מבחינת השימוש במילים אלא גם מבחינת תוכן הדברים. הפורום הזה אינו, ולא יהיה, בסיס למתיחת ביקורת אישית, להתנצחויות ברמה האישית, ולהעלבות - גם אם הן נאמרות במילים שהמציא אליעזר בן יהודה! אני מבקשת מכל אחת מכן לקרוא שוב את ההודעה שהיא כותבת לפני שהיא לוחצת על לחצן "שלח", ולחשוב פעמיים לפני ששולחים הודעה. אם יש ספק - בעיני, אין ספק - אל תשלחו! אני תקווה כי ניתן יהיה לחזור שוב למתכונת הדיונים המעמיקים, המעניינים, החודרים, מעוררי המחשבה... והנעימים, שגרמו לי להצטרף לפורום הזה מלכתחילה ולהסכים להצטרף לנעה בניהול הפורום בהמשך.

דסי אשר

New member
ואני יכולה להוסיף - שחלק מהדברים

שלילה כותבת, ואינני מזלזלת ברמת ההבנה שלי, ולא ברמת הכתיבה של לילה- פשוט אינני מבינה. אני יודעת היטב לילה, שיכולת הביטוי שלך היא מקצועך- וזאת ניכר מכתיבתך. אבל... אני גם רוצה להבין, מה שנקרא: *ידידותי למשתמש*..... למשל- ב*מיני דיון* האחרון שבינך לבין קאלה, על חלוקת התפקידים במשפחתך הפרטית, אמונותיך, ההסדרים- לא הצלחתי להבין את עמדותייך- ולא עניין אותי מה קורה בפתרון הפרטי שלך- אלא אכן מה עומד מאחורי המודל של הפתרון הפרטי. קאלה שאלה שאלות, את ענית- ואני לא הבנתי. אבל זה קרה גם בדיונים אחרים, גם בדיונים על הנקה, על רמדיה וכו'. אני מודעת שלפעמים גם אותי לא מבינים, וכותבים לי על כך. כאשר אני מזהה שהדיון עובר לפסים שלא מתאימים לפורום, אני מציעה למגיב/ה להמשיך בתיבת המסרים- ואז לא כל הפורום שותף לאי ההבנות ביננו(שמאחוריהן אולי ישנו משהו רגשי, לכל אחד מהצדדים- אני והגולש/גולשת). אני מניחה, משום ש *קולו של היחיד הוא קול הקבוצה* שהיו עוד כמה שלא בדיוק הבינו. חשוב לציין- שאני לא רוצה שדברי יתקבלו כביקורת, אלא כעובדה. שוב,וזאת מנסיוני האישי- בחיי נאמר לי רבות, לאו דווקא באינטרנט - אל בדרכי תיקשורת "מיושנות* כמו דיון פנים אל פנים, כתיבת מאמרים וכו'- שלא תמיד מבינים אותי... לגבי נקודות האחריות שלי- הדברים שאני אומרת, ומדוע לא מבינים אותי- קיבלתי/וממשיכה לקבל - משוב מאנשים שונים(לחיוב ולשלילה). ה *מבקר הראשי* - בני. דסי

לא יודעת על מה מדובר פה אבל אני

פניתי עם בעיה, וקיבלתי תגובות שמאוד עזרו לי, ובהחלט היו מעודדות , אז תודה לכולכן

למעלה