מה קרה, מלחמה?

אורז

New member
מה קרה, מלחמה?

סחתיים טמיר כהן! המשרד הזה שכל כך אוהבים לרדת עליו בברנז'ה, עובד יפה לאחרונה וחייבים להגיד את זה. אהבתי את קמפיין ההארד-סייל בטלוויזיה למשביר לצרכן. אין ספק שהודעות הגיוס מושכות את תשומת הלב ואפקטיביות מבחינת הארד-סייל. אני בטוח שהיו גם מלא פלצנים במשרד שיגידו שדור שלם לא מכיר את סיסמאות הגיוס (אני חושב שמאז מבצע של"ג לא היה ושגם לא יהיה), אבל אני אומר כל הכבוד על היצירתיות. מקווה שזה גם יבוא לידי ביטוי בתוצאות.

copypaste

New member
זה של פוגל, יא בוק!

ומי כל הליצנים בפורום שנותנים את דעתם על פרסומות?

yos3221

New member
נכון מאד זה של פוגל. אורז מה קורה

לך בזמן האחרון??? וזה גרוע בטירוף - ממש זוועה

אורז

New member
אז טעיתי. מה קרה...מלחמה?

יכול להיות שאני לא מעודכן ובזמן שישנתי פוגל קיבלו את תקציב המשביר לצרכן. עדיין אני חושב שכפרסומת הארד-סייל היא מקורית, מושכת תשומת לב ועושה את העבודה. יוס, אתה יכול לנמק מדוע היא גרועה בטירוף בעיניך?

yos3221

New member
זה בסדר אחי. התרגלנו

סתם צוחק ולעיניינו - אוגלבי (זה שאמרת שהוא נוהג להתייעץ איתי....) אמר פעם שאנחנו לא מפרסמים מול קהל עומד - אלא מול קהל נע... אם לא תפסת את העין ישר מההתחלה - פיספסת בענק וכאן זה אותו מקרה: שיעמום מוחלט, ארכאיות מובנת - פרסומת שמאד עוזרת לי להרדם בלילה... דוגמה טובה "להרד סייל" חזק - הפרסומות לסוף עונה בפוקס...מהיר , מגוון , ואופנתי אגב - לטעמי - אין כזה דבר פרסומת הרד סייל - כלומר - אין פרסומת שלא רוצה למכור בטירוף....

copytogo

New member
גם אני חושב שהיא טובה

ממש לא משעממת. שימוש נכון בטוויסט כבר בהתחלה שבהחלט מושך אותך להמשיך להקשיב\לצפות כדי להבין מה רוצים ממך. לפי דעתי היא גם תייצר זכירות גבוהה - מה שלא נפוץ בהארד סייל.. ולגבי למכור בטירוף - לא כל בריף אומר את זה יוסי - הרבה פעמים רק מחדירים מותג, מבדלים, ממצבים - אם המכירות היו המטרה היחידה של פרסום - אז היו קוראים לזה שיווק...

yos3221

New member
באמת?????

תן לי דוגמה אחת! לא יותר של קמפיין פרסומי שלא נועד למכור.... ואל תבלבל את השכל עם ..."זה קמפיין תדמיתי"..."זה קמפיין החדרה" ...וכו'.... קמפיין החדרה לא נועד למכור את המותג? קמפיין כזה אומר - "אנחנו מחדירים מותג אבל - לא אל תקנו אותו?" קמפיין ממצב / מבדל - אומר: "כן אנחנו יותר טובים - יותר יפים וכו', אבל אל תקנו אותנו כי אנחנו יקרים"????..... בחייך - צא מהתבניות שאתה שבוי בהן השורה התחתונה היא תמיד למכור - וכן גם כשמדובר "בשיווק" וגם כשמדובר "בפרסום" - מדובר בשתי פעילויות "תומכות מכירה" פר אסלנס ותו לא! אשמח אם תוכיח לי אחרת אגב זכירות גבוהה - לא תמיד מביאה מכירות..... רוצה דוגמאות? רק תגיד

copytogo

New member
קח דוגמאות

1 2 3 שלוש פרסומות גאוניות שממש לא נועדו למכור בטירוף.

yos3221

New member
לא הצלחתי לפתוח אף אחת מהן...

בכל מקרה - אתה נדבק למילה "בטירוף" כמוצא שלל רב - עזוב, מחק את המילה הזאת ותיצמד למילה למכור.... ספר לי בקצרה מה מופיע בפרסומות ואסביר לך מה אני חושב בעיניין כי אני לא ממש מצליח לפתוח אותן

veronex

New member
סרטון BMW פשוט מדהים!

אני תמיד מתפלא לסרטונים של bmw וגם על פרסום במגזין the marker. עם יהיו לך עוד סרטונים אשמח לקבל. יש מה לראות ויש מה ללמוד.

chen7

New member
תלוי להיכן אתה מכוון...

לעיתים חברות משקיעות בקמפיינים שלא נועדו למכור את המוצר "בטירוף"(מוכר? :) אלא להביא אותו לתודעת הציבור, הרבה פעמים במיוחד שמדובר במוצרים שהם לא מוצרי נוחות(לחם,חלב..) אלא תחרות , אזי חברות ימכרו גם במחירי עלות והפסד.. אם ראית את הפרסומת של סלקום, היא תדמיתית בלבד("השירות הטוב ביותר") וזה מכיוון שלא רק מחיר קובע.. לכל צרכן יש טעמים שונים אך לרובם המחיר הוא לא הפקטור העיקרי, שהרי גם לאמינות או אכות יש מרכיב חשוב בשיקולי הצרכנים.

yos3221

New member
אתה עומד בראשם

אז אתה צריך לדעת - מר ליצן ראשי אם אתה קופי - אז אני קופי ענאן

johny_abola

New member
תרגע יוס... לא בריא להתעצבן

ולעצם העניין, גם אני חושב שבתור פרסומת הארד-סייל זו פרסומת טובה. מה ההגדרה שלי לפרסומת הארד-סייל במקרה זה? פרסומת שמפרסמת את מכירת המוצר ולא את המוצר עצמו. בקטגוריה זו אפשר אכן למצוא את סוף עונה של פוקס, וכן את הפרסומות של מחסני חשמל, שמדברות רק על מחיר נמוך, וגם את הפרסומת של חילופי זוגות באופטיקנה. וכן - גם את הפרסומת עם הסיסמאות. זו דעתי.

yos3221

New member
תגיד?

יש פרסומת שמפרסמת את המכירה - בלי לפרסם את המותג עצמו? אחי - עליך אני לא מאמין.... לפרסם מכירת חיסול = לפרסם את המוצר עצמו! לפרסם החדרה = לפרסם את המוצר עצמו! שאני אמשיך? אני חוזר ואומר - אין פרסומת שלא באה למכור ואין עסק שלא רוצה למכור בסופו של דבר תקרא לזה איך שבא לך: החדרה, מיצוב או הארד סייל - בסופו של דבר המטרה הסופית של כולם היא דומה

johny_abola

New member
מה שהתכוונתי...

הוא שכל פרסומת מדגישה משהו אחר. ברור שכולן באות למכור מוצר, אבל פרסומת תדמיתית עובדת על הערכים הרשיים של המותג, פרסומת פונקציונלית מתארת את שימושי ויתרונות המותג. כך גם פרסומת השוואתית. פרסומת הארד-סייל מדגישה את המכירה על חשבון המותג עצמו. היא עוסקת במחירים, הנחות, מבצעים וכדומה, כשהיא מפרסמת בעצם את המחיר או את המבצע או את המכירה, מעבר לשאר מאפייני המותג עצמו. ככה לפחות אני מבין את זה.

yos3221

New member
זה נכון -

אבל הוויכוח שלי לא היה איתך אלא אם איזה ליצן שקורא לעצמו קופי פייסט מה שכתבת מדוייק יותר מהאמירות הקודמות ומקובל עלי לחלוטין

אורז

New member
נשבע לך שלא הבנתי מה רצית להגיד

ניסית להיות חכם, יצאת סתם מתחכם. נדמה לי ש-copypaste בכלל ירד עלי ולא עליך, אבל זה לא משנה. לפעמים ההודעות שלך כל כך אישיות עד שאתה כל כך מרוכז בלנצח בויכוח טפשי או לצאת חכם על חשבונו שיוצא לך ההפך. היות ואני כן חושב שאתה מידי פעם אומר דברים עם טעם, הייתי שמח אם היית מסביר יותר את העניין הזה שלדעתך אין פרסומות הארד-סייל. הרי באותו הגיון אפשר להגיד שכל הפרסומות הן תדמיתיות. שהרי האם קיימת פרסומת שלא מעבירה תדמית? האם קיימת פרסומת שבה לא מתייחסים לתדמית שהיא מבטאת? על פרסומת היא גם מכירתית וגם תדמיתית. השאלה היא האיזון בינהם ואין ספק שפרסומות הארד-סייל כמו המשביר לצרכן הן מכירתיות ומניעות חזק למבצע מסויים המוגבל בזמן. בקיצור, שים לרגע בצד את ההערות האישיות ונסה להסביר את עצמך יותר.

yos3221

New member
יפה מאד אורז

בדיוק כך: פרסומת "תדמיתית" - לא באה לומר "אנחנו לא רוצים למכור - אלא רק למצב" ופרסומת "מכירתית" - לא באה לומר "התדמית לא מעניינת אותנו - מצידנו שתהיה מחורבנת". לכן לדעתי - אין כזה דבר פרסומת תדמיתית או מכירתית - ומה שג'וני אבולה כתב למעלה - זו ההגדרה הכי מדויקת שיש ואליה התכונתי

למעלה