מה קרה לכולם?!

ofir809

New member
מה קרה לכולם?!

די שקט פה היום. בקושי יש חידות. אם אתם שואלים את עצמכם למה אני בעצמי לא שם חידה, אז החידה שלי היא כזאת: יש עשר שקים. בכל שק יש 10 מטבעות. ב-9 מן השקים, יש מטבעות זהב אמיתיות. בשק אחד יש מטבעות מזוייפים. מטבע זהב אמיתי, שוקל 10 גרם. מטבע מזויף שוקל 9 גרם. אתם יכולים לשקול מה שאתם רוצים, אבל רק פעם אחת. איך תדעו מה השק עם המטבעות המזוייפים?

ofir809

New member
חוץ מ

גמל כימי אפחד לא חושב על תשובה? *חידה יחסית קלה*

../images/Emo62.gif טוב, אז אני אענה...

מסדרים את השקים בשורה וממספרים אותם מ-1 עד 10. לוקחים מהשק הראשון מטבע אחד לוקחים מהשק השני 2 מטבעות לוקחים מהשק השלישי 3 מטבעות . . . לוקחים מהשק העשירי 10 מטבעות. עכשיו נשקול את כל המטבעות. כיוון שכל מטבע זהב אמיתי שוקל 10 גר´ אזי אם כל המטבעות היו אמיתיים היינו מקבלים 550 גרם, אולם כיוון שמשק X לקחנו X מטבעות מזויפים אז נקבל 550 פחות X, ולפי זה נדע איזה שק הינו עם המטבעות המזוייפים (התשובה היא X כמובן)... זהו
אני בטוח שיש עוד אנשים שמכירים את זה ... עצלנים ...

ofir809

New member
../images/Emo127.gif

לי יש הסבר אחר: מכיוון שמטבע מזויף שוקל 9 גרם, ספרת היחידות של המשקל הסופי אמורה להיות 9, אם המטבעות מזוייפים בשק הראשון. כלומר, מהשק הראשון לקחנו מטבע אחד, ולכן ספרת האחדות אמורה להיות תשע. אם ספרת האחדות היא 8, אז השק עם המטבעות המזוייפים הוא מספר 2, כי לקחנו ממנו 2 מטבעות (18=2*9), וכך הלאה.

just Tanyush

New member
יש לי הצעה

אולי שוקלים את כל השקים והשק הכי קל הוא השק עם המטבעות המזויפים?

למעלה