מה קרה לחבר שלי????

מה קרה לחבר שלי???? ../images/Emo201.gif

חבר שלי בן 25 פשוט איבד את עצמו..הכל התחיל לפני שלושה שבועות וחצי בערך והכל קרה כלכך מהר.. בהתחלה הוא התחיל להפגע על כל מיני דברים שלא היו בכוונה.. אחר כך הוא טען בפניי שהוא שומע מחשבות של אנשים.. אחרי יום יומיים הוא טען שיש בו "דיבוק" של נשמת אביו ז"ל.. ואז המצב המשיך להחמיר מיום ליום והוא התחיל לדבר לא מאורגן להעביר מנושא לנושא ולדבר הרבה שטויות או דברים לא מציאותים.. כבר ידעתי שיש איזה בעייה אבל משיחות איתו לא הצלחתי להבין מה קרה או מה עובר עליו.. הוא תמיד היה ה'שטותניק' של החברה.. ממש כוכב.. אבל היה בריא ושפוי בדעתו ב 100 אחוז !!! בקיצור הוא מיום ליום התחיל לדבר יותר ויותר דברים מוזרים וגם היה לפעמים עושה פרצוף כזה שהוא נושם חזק פנימה מהאף ופותח את העניים חזק.. ואומר לי "אתה חייב להאמין לי אלה ימים של משיח ביום רביעי אירן תתקוף את ישראל.." ששאלתי למשל "באיזה יום רביעי..? השבוע??" הוא ענה ובעצם חזר על זה.. "ביום רביעי אירן תתקוף את ישראל.. אתה חייב להאמין לי.." ממש ממש מפחיד.. אחרי כמה ימים זה כבר היה ממש בלתי נסבל הוא צעק ועשה שטויות אז אחותו לקחה אותו לפסיכיאטר בביה"ח "קפלן" ברחובות שם הוא נתן להם כדורים והפנייה לביה"ח פסיכיאטרי.. ביום הראשון הוא רק לקח את הכדורים אבל לא לקחו אותו לביה"ח.. הכדורים אמנם קצת הרגיעו אותו אבל הוא עדיין עשה דברים מוזרים והקשה על בני המשפחה שבעצתי החליטו שאין ברירה וכדאי לקחת אותו לטיפול במקום מקצועי.. הם לקחו אותו לביה"ח "באר יעקב" שם הוחלט מייד לאשפז אותו.. למחורת נסעתי עם בני משפחתו והביקור הקשה עליי מאד.. הוא היה אפאטי מאד ואפילו היו לו עיוותים בפנים אבל אחד האחים בביה"ח הסביר לי שזו לא תופעת לוואי של תרופה או משהו.. אלא שזה מהמצב שלו.. שהוא נמצא במצב של "פסיכוזה" אבל בדיוק את ההבחנה הוא טען שהוא לא יכול להגיד לי.. בקיצור אני מדבר על בחור שעבד כל החיים שלו ותמיד היתה לו שמחת חיים הוא אמנם איבד את אימו הגיל קטן ואת אביו לפני שנה אבל תמיד ידע להיות שמח באמת ועודד אחרים.. 2 אפשרויות עולות לי בראש 1. הוא היה משתמש בסם המריחואנה.. אבל ממש ממש קשה לי להאמין שזה הגורם למחלה שלו.. ספציפית במקרה שלו.. 2. בחודש האחרון עד שהתחילו להופיע הסימנים הוא היה קורא בספר הזוהר כל לילה ומנסה לפרש.. מה שכל הרבנים מזהירים ממנו.. בקיצור אין לי מושג מה קרה לחבר שלי.. אני בוכה וכואב את מחלתו מאד.. לא יודע מה לעשות...

בוקר טוב מורדי אשדודי

מצטערת על מה שקרה לחבר שלך ואכן החבר שלך נימצא בהתקף פסיכוטי קשה אפילו שמע קולות מה שניקרה הילוצינציות עשיתם בשכל שהפנתם אותולבית חולים פסיכיאטרי ואנימאמינה ששם יעזרו ויאזאנו אותו ואף יאבחנו מה קרה ולמה אכן תיתפלא סמים גורמים להתקפים פסיכוטים קשים תופעות הלוואי של שימוש בסמים זה כסיזופרניה וכבר היו דברים מעולם ראה כרבה צעירים שחוזרים מהודו עם התקפים קשים או כאלה שההורים נאלצים לטוס ולהחזיר אותם בגלל זה ויש ר משדה התעופה הם מופנים לבתי חולים פסיכיאטרים האפתיות שאתה רואה על פני החבר שלך אכן ה בגלל התרופה זה זמני וחולף אי אפשר לדעת מה היה הקטליזטור להתקף הקשה הזה ניתן לרופאים לעשות את עבודתם נאמנה קודם כול להרגיע אותו ולשמור שהוא אל יעשה משהו רע לעצמו לאזן ולבדוק מה בדיוק קרה אני כאמא לישי כזה רק יכולה להציע לך ללכת לבקר אותו להיות לידו לחבק ולתמוך למרות כול הקושי הריגשי שבדבר אין לך הרבה מה לעשות כרגע אלה כמו שאמרתי להיות שם בשבילו מאחלת לחבר שלך המון בריאות ושזה היה ההתקף הראשון והאחרון שלו מיכאן אני יכולה לשלוח לך חיבוק

מורדי אשדודי

היי מורדי אני מתארת לעצמי כמה זה קשה לעמוד מול חבר טוב שפתאום בלי סיבה נראית לעין חלה. פתאום לראות בן אדם שהכרת במאה אחוזים משתנה , מתחיל לדבר שטויות ולדמיין כל מיני דברים. זה לא פשוט להתמודד. לא נראה לי שמישהו יודע מה גורם לזה ? יש הרבה סיבות שיכולות להיות , החל מתורשה ועד אירוע טראמוטי כל שהוא שהוא עבר. ספר הזוהר או סמים יכולים להיות טריגר - כלומר שזה היה אצלו בפנים והדברים האלה רק עוררו את המחלה. אבל אי אפשר באמת לדעת מה גרם לזה. והאם זה משנה ? העובדה כרגע זה שהוא חולה וצריך לעזור לו לעבור את זה. מה שחשוב בעיניי כרגע זה שלא תתרחק ממנו בגלל זה ושתהיה שם לצידו. ישנם מקרים בהם יש פסיכוזה חד פעמית ואח"כ האדם לא חוזר יותר לבתי חולים וישנם מקרים גם שלא. מקווה שיהיו לך את הכוחות לתמוך בו ולהיות לצידו , כי זה משהו שיכול לעזור לו בהתמודדות שלו. תחשוב שאם לך זה כל כך נורא - מה קורה לו ובאיזה הלם הוא נמצא. בהצלחה מורדי. ואל תתייאש. ואם יש לך עוד שאלות או דברים לשתף - אני אשמח לנסות לעזור.

אתה יא אוכל בלוע

כוסשלאמא שך יא בן זונה סבתא שך מוצצת מה אתה מקלל יא בן זונה אני מבין שאתה גזען מזדיין בתחת יא אוכל בלוע לא כל הרוסים גרועים (במיוחד הכוסיות) יא מזדיין בתחת בנזונה מוצץ לעיזים יא זונה אמן תמות מנפילת טיל יא אוכל בתחת מוצץ ליובל המבולבל ויורד לסבא טוביה אמא שך כל כך טיפשה מאוננת עם קונדום יא מרוקאי הומו מזדיין בתחת

מ ה פ כ ן

New member
התקף פסיכוטי...

ככה קוראים לזה, מורדי... אתה מוזמן להיכנס לאתר שלי ולקרוא שם מאמרים שכתבתי בנושא. הקישור לאתר נמצא כאן בחתימה "דף הבית שלי..."

אני רוצה להגיד

המון המון תודה בושבושנית אביבית ומהפכן.. הגבתם מהר למכתב שלי ומאד עזרתם לי.. אני גם מקווה שהוא יהיה בסדר ויחזור לעצמו הכי מהר.. אני שוב רוצה להודות לכם מאד!!

לולי90

New member
מקווה לטוב בשבילך

ומאחלת שחבר שלך ייצא מזה כמה שיותר מהר-רק תהיו שם בשבילו עם הרבה אהבה והרבה-הרבה סבלנות

ד קובי

New member
מורדי

אני לא אלאה אותך בפרטים נוספים כי האנשים היקרים כאן כבר אמרו הכל... רק שולח לך חיבוק לעידוד ומאחל שהחבר שלך יחזור לאיתנו במהרה...

תודה.. ממש תודה...

אני לא יודע איך להודות לכם.. ראיתי הרבה פורומים שבהם יש ויכוחים וקללות וטענות וסיפורים... פה ראיתי פורום שכל כולו תמיכה ואהבה ואכפתיות.. דברים שבקושי יש היום לצערי.. אני ממש ממש רוצה למסור לכולכם המון המון תודה וחיבוק חסזק על הרצון לעודד ולעזור אין לי פשוט מילים.. לגבי חבר שלי.. היום אחותו דיברה עם הרופאה והיא אמרה שזה פשוט קריסה מסויימת שיכולה לקרות לכל אחד.. שהייתה לו ממצב של לחץ ומדברים שכנראה הוא שמר בפנים.. ושהדמיון והמציאות התערבבו לו ולכן הוא אומר דברים דמיוניים ומאמין בהם.. בכל מקרה כרגע הוא מקבל טיפול תרופתי וכנראה שביום רביעי הוא ישתחרר לבית וימשיך טיפול בתחנה לנפגעי נפש כאן באשדוד.. אני מקווה מאד שהוא יחזור לעצמו כי אני לא יודע מה הסיכויים לזה.. ומה יהיה בהמשך.. הוא מאד חשוב לי אני מאד אוהב אותו אנחנו חברים מכיתה ג' בקיצור אני מתפלל עליו שיחזור לאיתנו ושיזכה לצאת מזה לגמריי!! שוב תודה ענקית לכולם על התגובות ( : אני מעריך את זה מאד!!!

ד קובי

New member
מורדי ידידי ../images/Emo101.gif

בחיים לכל אחד יש רגעי משבר, יש כאלו הקורסים ויש שלא אני אומר שלא משנה מה נעבור בחיים שרק יהיו לנו הכוחות להתמודד ולעבור את זה... כנראה שהחבר שלך סוחב איתו מטען שהכביד עליו קצת יותר מידי וזה מה שגרם לו לקרוס... עם כח האמונה שלך ושל החברים תדאגו לתמוך בו ולעזור לו... הוא יתגבר עד כמה שרק אפשר... מצטרף אלייך בתפילותייך ורק בריאות ואושר כמובן נשמח שתעדכן אותנו במצבו...

חברך היקר עשה שתי טעויות:

1 הוא עישן סמים. לא חשוב איך תקרא לזה, סם קל, סם אֵמוֹ. סם זה סם. 2 הוא קרא "זוהר". זה מחרפן. הזוהר, ספר הסודות של התורה, שנכתב, לפי המסורת בידי רבי שמעון בר יוחאי, הוא ספר החשיבה המיסטית היהודית. חשיבה מיסטית היא פרדוקסלית. למשל, דברים קיימים אבל החושים לא קולטים אותם. זוהי מציאות על חושית, דבר והיפוכו. למשל האַיִן, האַיִן נמצא במציאות אבל אי אפשר להגדיר מהו. או למשל נקודת ההתחלה של הזמן, שאי אפשר להגדיר אותה. אי אפשר להגדיר מתי הזמן התחיל. אנחנו כבר זורמים בתוך הזמן. "בקיצור" בכלים מוגבלים אנחנו מנסים להגדיר דברים שהם לא מוגבלים. בתורות מסטיות לומדים איך זה מתחבר למציאות. המחשבה של הבנאדם היא מוגבלת. יש גבול כמה היא יכולה לקלוט דברים שאין להם גבול. ו אם מישהו שלא עשה מספיק הכנות נפשיות להתעסק עם דברים כאלה ולא נמצא ברמה נפשית מתאימה, זה כמו כלי שמילאו אותו יותר מדי, וזה הורס אותו. חבל שהחבר שלך לא הקשיב לפרסומות של
ל סם ולרבנים. צריך לחפש לו פסיכיאטר שמבין בענינים כאלה. אם הוא בירושלים ויש לו כסף אני חושבת שיש לי מישהו מתאים.

סמסרה1

New member
למורדי אשדודי

אמנם לא ממש קראתי את כל התגובות אך אם אתה יכול אז תתמוך בחברך, חבק אותו ותן לו חום ואל תנטוש אותו. ואם זה אפשרי ויש לכם עוד חבר'ה , שגם הם יקדישו לו ויפגשו איתו. לדעתי, מניסיון, זה חשוב. וריגש אותי שאתה דואג לחברך, לשם כך יש חברים.

למעלה