מה קורה???

שחף -בת

New member
מה קורה???

קראתי בפורום תיכוניסטים כל כך הרבה הודעות של "אנטי-גיוס" וזה הדהים אותי. איפה כל המורעלות של פעם?? איפה הנוער שגדל על ערכים ומוסר שצריך לתרום למדינה בכל מצב???? אולי כבר אין כאלה היום..... חבל...

CANDY MAN

New member
אני יכול רק להסתכל...

על הכיתה שלי ולראות את החברה הישראלית כולה! אנחנו 40 תלמידים בכיתה! 4 רוצים רק קרבי! (אני ביניהם) עוד 20 לא איכפת להם איפה הם ישרתו! עוד 16 בערך לא רוצים לראות צבא ואומרים שאלו יהיו ה-3-2 הכי מיותרות בחיים שלהם! נו אז מה אתם אומרים? החברה הישראלית לשמה! אני לא מתפלא שאנחנו במצב שאנחנו היום, פעם היה בשביל מה להלחם והייתה מורעלות אנשים חיכו 18 שנה רק כדי להתגייס 3 שנים ולא חיכו 3 רק כדי לצאת כבר מ"הסיוט". אני נדבם לשמוע את החברים שלי ואת התגובות שלהם! אני יודע שאני פחות או יותר לא אוביקטיבי כי אני ממש מורעל על הצבא אבל עדיין אני מנסה לאות את הצד שלה וממש לא מצליח! מה לא איכפת להם שמאות חיילים אחרים נהרגו (גם לא מרצון) כדי לשמור עליהם? אפשר לדמיין בכלל את מדינת ישראל ללא אחד הצבאות החזקים והמשוכללים ביותר? כדי מאד שהחברה שלנו תצא מהאופטימיות הזאת של אני לא התגייס אבל בטח יהיו עוד הרבה שכן ושום דבר לא ישתנה! אבל הבעייה התחילה כשההרבה לא רוצה להתגייס. נכון אני יכול להבין את החד של המוות ושל המלחמה אבל מי אמר שחייבים קרבי? תפקיד במודיעין יכול להיות יעיל פי עשר מתפקיד קרבי אבל רק אם ממלאים אותו מכל הלב ומרצון. כואב לי, כואב לי לראות לאן הכענו ועוד יותר כואב לי שהמצב רק מחמיר. בצער רב, CNADY MAN שמאמין שכל מי שבוחר לא להתגייס לצה"ל מכל בחירה כלשהי (לא רפואית) צריך להיכנס לכלא 3-2 שנים כדי שיהיה שיוויון זכויות לכולם כאחד. נ.ב לא התייחסתי בכוונה לבעיית החרדים אבל אם תרצו נדון גם על זה.

CANDY MAN

New member
חברה... תגיבו בבקשה

זה נושא מאד חשוב ואפשר לפתח עליו דיון טוב! מה אתם חושבים?

EverMan

New member
אז ככה

אני לא בטוח שאני רוצה לשרת בקרבי אני יודע שאם אני אגוייס לקרבי אני אלך על הכי קרבי שאני אוכל. אבל אני קודם מנסה להתקבל לעתודה (רפואה). אני מאמין נלהב של להגן על הארץ שלי בכל מחיר , אני מוכן לתת הכל תמורתה. כי אין מה לעשות אין לי ארץ אחרת (טוב טוב אני קנדי , אבל אין ארץ אחרת שאני אוהב !) אני ידוע שאם אני לא אתקבל לעתודה אני אלך להכי קרבי שאני יכול. (לא ממש בא לי לשרת עוד כמה שנים אבל ניחא). ואני עדיין אעדיף להיות חובש כי אני מאמין שהניסיון שלי מצוין ואני יכול לעזור הרבה יותר בתור חובש קרבי. טוב בכל מקרה , לא יודע אם עניתי לך על השאלה ... -=<ענבר רובין שיש לו היום יומולדת>=-

.המוסד

New member
אתה גדול ממני בשנה...

אז יותר הגיוני שתהיה המפקד שלי...רק אם תעזוב את מסגרת ההסדר כמובן...

אריאל1

New member
בגלל ההסדר גודלים האפשרויות

כי אני דוחה בשנה:) בכל מקרה יש סיכוי שאני אלך לקצונה אחרי ההסדר. למרות שאנ ילא ממש הטיפוס שמחפשים שם.

למעלה