מה קורה פורום יקר?

baythedog

New member
מה קורה פורום יקר?

אז בעונה מזוויעה זאת רציתי לשתף אתכם שלמפרץ נולדה עוד מפרצית!

עוד אוהדת מכבי חיפה הגיע לעולם הזה...

יאללה, לכו תחבקו משהו...

Cade Foster

New member
אם אתה רוצה בטובתה

תראה לה משחקים של בורוסיה דורטמונד, לא של מכבי חיפה.

ומזל טוב

baythedog

New member
תודה!

תאמין לי שהיא תראה כדורגל מכל העולם. אל תשכח שאבא שלה אוהד שרוף של היונייטד...

חוץ מזה, היא גרה בארה"ב... אם אתה חושב שליגת העלאק משעממת....

22wings

New member
דווקא יש שיפור

לפחות באווירה:
1. פורטלנד
2. סיאטל
3. ALL IN

ARIS BOCH

New member
וואוו

פי מיליון יותר יפה ומרשים ממה שיש אצלנו. וכמובן גם
הפטריוטיות, אצלם אין דבר כזה "מייצגים את הפועל ולא את ישראל".
פשוט לקנא.

ARIS BOCH

New member
יש לי הרבה בעיות איתם

החל משירי שואה ועד לבכיינות, שחצנות, חוסר כבוד ספורטיבי ליריבות, צביעות ועוד הרבה דברים.
וכן, גם אנטי הלאומיות שלהם מעצבן אותי. תגיד מה שלא תגיד
על האמריקאים, אבל הם גאים בעצמם ובמדינה שלהם, בטח
שמבחינה ספורטיבית ואתה לא תראה אצלם תופעות כאלה.
ואני יודע מה תגיד לי, שכל קבוצה מייצגת את עצמה ולא את
המדינה, אבל אם ככה, למה בהפועל מניפים את השלטים האלה גם בליגה? למה הם הקבוצה היחידה שכל הזמן טורחת לציין כמה שהם שונים ומייצגים רק את עצמם?
האם ידעת שכשהפועל שיחקו בפריז נגד סן ז'רמן, היהודים המקומיים שבאו למשחק רצו לשיר איתם את התקווה ולהניף דגלי ישראל ביציע. המסכנים שסובלים מאנטישמיות בצרפת לא ידעו שהם יתקלו באנטישמים מישראל, אוהדי הגועל לא רק סירבו לשיר את התקווה, הם גם העיפו את דגלי ישראל מהיציע.
אז תעשה לי טובה, ותחליף טיעון, כי אצל אוהדי הגועל זה
הרבה יותר מאשר "מייצגים רק את עצמם".

Cade Foster

New member
ידוע לי שיש להם ריכוז גבוה של אנרכיסטים

אני מסכים איתם רק לגבי דבר אחד: שאין לעניין הזה מקום במשחקים של הקבוצה, בארץ או בחו"ל. זה אמנם בא מכל הסיבות הלא נכונות, אבל בשורה התחתונה הם צודקים.

חבל שזו לא הבעיה היחידה שלנו איתם וכמו שאמרת יש להם כל כך הרבה מאפיינים שליליים. אבל זו כבר לא הבעיה שלי. הם לא מעניינים אותי יותר מידי.

Benedictus2

New member
בהחלט

נבחרת לאומית מייצגת את הזהות הלאומית (במובן של נבחרת ישראל אפשר להוסיף: לטוב או לרע).
קבוצה מייצגת את אוהדיה. אמנם אין שום סיבה להתריס אבל גם אין סיבה לסנוט באלה שלא מקבלים את הזהות הזאת.
פטריוטיזם הוא דבר חשוב כשהוא משמש בעת הנכונה. כשהוא משמש בעת הלא נכונה, הן במישור הפוליטי ובמיוחד במישורים שאינם פוליטיים, הוא הופך להיות חרב פיפיות וגורם עוול לא רק לאלה שמוגדרים "לא פטריוטים" אלא גם לאלה שהזהות הלאומית מאד חשובה להם ומרכיבה את עיקר דיאטת המחשבה שלהם.

במובן הזה יש לי בחילה בכל פעם שאני שומע את ההמנון במשחקי בית"ר ירושלים ובאותה מידה (ואפילו יותר) כשאני שומע את אלה ששואלים אותי ברחוב בחיפה "נו, איך נהנית מהמשחק של מכבי אתמול?".
ובכן, בית"ר ירושלים מייצגת רק את אוהדי בית"ר ירושלים ולא את הלאום היהודי וגם מכבי תל-אביב מייצגת רק את אוהדיה היהירים ובטח ובטח שלא את אוהדי הקבוצות האחרות, מעטים ושוליים ככל שיהיו.

וחוץ מזה, אם אנחנו מדברים על הדברים האלה כאן, זה סימן לא טוב... משתמע שקבוצתנו האהובה לא ממש מעניינת אותנו וזה הרבה יותר רע מלייצג את המדינה או לא לייצג אותה. אנחנו צריכים לדאוג שהקבוצה שלנו תייצג קודם כל אותנו, והיא כנראה לא עושה זאת כפי שצריך...

ARIS BOCH

New member
אוהדים ששרים שירי שואה

"שימו את מכבי בתאים ומלאו אותם בגז" "שער 5 גטו"
"שתהיה שואה למכבי" ועוד דברים בסגנון הזה כולל הצדעה
במועל יד, אוהדים שמעיפים מהיציע דגלי ישראל בפריז (משום מה הצבועים האלה מאוד התלהבו מהכיפה של שכטר נגד זלצבורג שבטח לא יצגה רק את הפועל) אוהדים כאלה כבר מזמן איבדו את היכולת לתרץ את ההתנהגות שלהם באמירה "מייצגים רק את עצמנו".

הם חבורת חלאות, צבועים, בכיינים ואלימים (יש רשימה ארוכה של דברים שהם עשו שאני יכול להביא שבאמת תגרום לשיערות לסמור) ושום תירוץ להתנהגות שלהם לא יתקבל.

אני לא רואה שום פסול בזה שקבוצה ישראלית באירופה נתפסת כמייצגת את ישראל. למעשה ככה גם מסתכלים עלינו בחו"ל בין אם תרצו ובין אם לא, וזו גם הסיבה שיש קריאות אנטישמיות/אנטי ישראליות כאשר ספורטאים ישראלים משחקים בחו"ל (שחר פאר סבלה מזה לא מזמן).

הפטריוטיות בעייני היא לא מילה גסה. אני מעדיף שלא ינגנו את ההמנון בליגה שלנו מחשש שיבזו אותו ובגלל שבמגרשים
שלנו הפטריוטיות היא די מזויפת, ולכן אני מקנא באמריקאים
שבאמת אוהבים את המדינה שלהם בלי טיפת ציניות.

Cade Foster

New member
כמה תיקונים קטנים

בטח התכוונת לשער 11, בו יושבים אוהדי מכבי ת"א ולא שער 5 שמכיל את האולטראס של הפועל. בלי קשר - דברים מזעזעים.

לגבי הפטריוטיות. התופעה הזו ייחודית רק לישראל. אתה לא תמצא אוהד אחד של אינטר או מילאן מעודד את היריבה העירונית שלו או את יובנטוס במפעלים האחרים (פרט לאלה שדואגים לניקוד של המדינה שלהם - ממש לא בגלל פטריוטיות) ובאותה המידה לא תמצא אוהד אחד של ארסנל או ליברפול שישיר גלורי גלורי מאן יונייטד במשחק גמר אפשרי נגד ברצלונה. אלה אם כן ממש חשובה לו ההכרה בפריימרליג כליגה האיכותית בעולם.

כפי שהאפיפיור ציין לפני - פטריוטיות צריכה לייצג הנבחרת הלאומית. בדיוק בשביל זה היא קיימת. למכבי חיפה ישנם גם אוהדים ערבים שהצלחת המדינה היא הדבר האחרון בעולם שמעניין אותם וההמנון כמובן לא מייצג אותם - אבל מכבי חיפה עדיין מייצגת אותם כאוהדי קבוצת כדורגל. תראה מה קורה בבית"ר ירושלים כשמכניסים לאומיות לקבוצה. אתה ממש לא רוצה ששוק כזה יאפיין גם אותנו. עדיף להישאר נייטרלים.

ARIS BOCH

New member
אני רוצה להבהיר ולהדגיש את הנקודה

כי כנראה שזה לא היה ברור מספיק. כשאוהדים של קבוצה
אחרת אומרים שהם מייצגים רק את עצמם, אני יכול להאמין להם
(למרות שמהסיבות שציינתי קודם, אני לא מסכים עם הגישה הזאת).
לעומת זאת, כאשר בהגועל אומרים את זה, אני לא מאמין להם.
לנוכח הרקורד שלהם זה די ברור שהם באים מתוך "אנטי" ושנאה כלפי כל דבר ישראלי או כל דבר שאינו הפועל, וזו תופעה
שלא יכולה להתרחש אצל האמריקאים וגם באירופה אני לא
חושב שיש דברים כאלה. שנאה עצמית כזו זו תופעה יחודית
לישראל, תופעה שלטעמי שייכת למחלקת בעיות הנפש,
משום שאין לי שום דרך אחרת להסביר איך אוהדים יהודים
של קבוצה ישראלית יכולים לשיר לאוהדים יהודים
אחרים "שתישרפו בתאי גז".

Benedictus2

New member
אני כמובן יכול להתווכח אתך על כמה מושגי יסוד

כמו 'אנטישמיות' ו'פטריוטיזם', או לחליפין 'אהבת המדינה', אבל מאחר ואני משתתף בפורום כדורגל, אני מוותר על זה.
רק אסיים ואומר שאני פטריוט של מכבי חיפה, ואוהב אותה אהבת נפש, מה שלא מונע ממני לבקר אותה בחריפות. תשליך מזה על כל השאר.

baythedog

New member
כן. זה מתחיל בפורטלנד וסיאטל

ונגמר שם. כנראה שהגשם עושה משהו לאנשים.

פורטלנד, סיאטל, פילדלפיה ושיקגו. שם יש קבוצות אמיתיות. כל השאר יעלמו ביום שהשחקנים המפורסמים יעלמו.

הייתי פעם במשחק של הפייר נגד צ'יבאס. בפייר שיחק שחקן מקסיקאי מפורסם. כל פעם שהוא נגע בכדור כל הקהל (גם של היריבה!!!) עודד אותו! תאר לך משחק בארץ שכל הקהל מעודד שחקן אחד. ואם הוא כובש אוהדי הקבוצה הסופגת מתמוגגים מאושר. זה נשמע לך כמו ליגה אמיתית?!

עזוב, הליגה הזאת בלי פורטלנד ושיקגו זה בית קברות אחד גדול.

למעלה