מה קורה פה?

קרוקדיל

New member
מה קורה פה?

נכנסתי עכשיו לראשונה בחיי לגלריה של הפורום ולנגד עיני המשתוממות מה אני רואה? הכל רק תמונות של קשתים... ממתי קשתים זה אומנות לחימה? למיטב ידיעתי קשתים אמור ליהיות תחת הגדרה של ספורט ולא אומנות לחימה אבל מה אני יודע אולי הקשת הבכיר שם הוא לא אחר מאשר אחד ממנהלי הפורום כי אחרת ממש אין לי הסבר מה זה עושה שם

קשתות היא אמנות לחימה

לגבי התמונות, נשמח אם תוסיף תמונות משלך - התמונות האלה באו מאימון-הפורום השני, שבמהלכו נערך אימון קשתות, ואחריו אימון ווינג-צ´ון, ואחריו אימון קורינדו-אייקידו.

התמונות אצל אחי, איתי, שצילם

(וגם העביר את אימון הקשתות) - אבל מכיוון שהוא "מורעל קשתות", הוא לא השאיר כמעט מקום לתמונות משאר האימונים... אני אנסה להשיג את מה שהיה, ולהעלות מתישהו לגלריה.

bizhar

New member
דווקא יש קצת תמונות מווינגצ´ון

אפשר לראות את איגור ואילן בפעולה ובאחת התמונות מצאתי את עצמי.. אני חושב שאיקידו תורגל קצת מאוחר בשביל לצלם. למפגש הבא נא להביא מצלמות! ויובל, אתה עוד חייב לפורום אימון! (יזהר מנסה לסחוט עוד קצת מיובל..
)

Zhou Nam

New member
שאלות...../images/Emo35.gif

א) אימון הפורום: מה זה? מתי? האם פתוח לכול? כמה זה עולה? ב) קשתות: האם יש מישהו רציני שמלמד Kyudo בארץ?

bizhar

New member
על אימון פורום וקשתות זן

התקיימו בעבר 2 מפגשים של חברי הפורום שהיו מוצלחים מאוד. בראשון לא הייתי אבל בשני כן. דוד ואיתי כפרי העבירו אימון מאלף בן 4 שעות בקשתות זן. האימון נערך במטווח הקשתות שבכפר הנוער קדמה. השתמשנו בציוד של הילדים המתחנכים במקום וכל אחד מאיתנו שילם 100 שקלים-קודש לקניית ציוד נוסף עבור הנערים. פה המקום לציין את העבודה הברוכה שעושה איתי עם נוער זה.יישר כוח! שאר האימונים (איגור העביר ווינגצ´ון והאחים קראוזה העבירו קורינדו אייקידו ) נערכו כמובן ללא תשלום כמו באימון הפורום הראשון. עדיין מחפשים יזם לאימון הפורום השלישי. יש מתנדבים?

קיודו בישראל

עזיז סובאח, 052701654, 052-701654, מלמד בבאר-שבע ויש לו תלמידים - אולי אחד מהם מלמד קרוב אליך. עזיז היה המורה שלי ושל איתי. הוא אדם בעל כישורים מדהימים באמנויות לחימה, אמנות בכלל (ציור, מוסיקה - חליל-צד, חלילית, גיטרה קלאסית, מתמטיקה, ביולוגיה, היסטוריה, פילוסופיה...) הוא מרצה-אורח (למתמטיקה ואקולוגיה מדברית) באוניברסיטת בן-גוריון וחוקר במדרשת שדה-בוקר. איש רנסאנס אמיתי ואדם מדהים, ששווה להכיר גם אם תחליט לא ללמוד אצלו.

קרוקדיל

New member
טעות!!!

קשתות זה לא אמנות לחימה קשתות ספורט מה הקשר בין חץ וקשת לאומנות לחימה? עוד מעט תגיד לי שגם רוגטקה ואבן זה אומנות לחימה ואולי גם קורס צלפים?

קיודו

זן ואומנות הקשת. ניתן ללמוד קשת כספורט, וניתן ללמוד קיודו. כיצד להשתמש בקשת כדי להגיע לשחרור, לריכוז וכו´. דוד ואיתי יכולים להוסיף ולהרחיב יותר.

תעשה לי טובה, ואל תהיה כל כך נחרץ

אני נורא אלרגית לנחרצות. לידיעתך, הקיודו, אמנות הקשת היפנית, היא בין העתיקות והמכובדות שבאומנויות הלחימה, וביפן גם אחת הפופולאריות שבהן.

WhiteBear

New member
אני שמח שאת חושבת כך מיתר ../images/Emo13.gif

את מוסיפה את הקישור לקישורים בפורום

קוזושי

New member
קרוקודיל, אמרו לך פעם שאתה נחמד?

קרוקודיל יקירי, מדוע אתה חייב לכתוב בצורה כל כך מתנשאת ומזלזלת? אם נראה לך מוזר שהתמונות היחידות המופיעות כאן הן של קשתות, זה לא חייב להיות מהסיבות השליליות שמיד עולות בדעתך, זה גם יכול להיות כפי שבאמת התברר, מחוסר המודעות שלך לכך שהתמונות הן מאימון הפורום, ולכך שקיימת אומנות הקיודו. לא יזיק אם להבא תכתוב עם קצת יותר דרך ארץ!!!. פה גם המקום להזכיר שלאחר ההצלחה של אימון הפורום האחרון, נערך אימון קשתות נוסף לחברי הפורום לפני בערך חודשיים אצל דוד בלכיש, ומשום מה לא מצאתי אף תגובה לכך (אני באותו הזמן הייתי מנותק מהאינטרנט). המפגש היה מיוחד ומהנה ואני חושב שכל פעם שאני נוגע בקשת אני מתמכר מחדש, מה שיפה מאד בקשת שאין באף אומנות לחימה זה האפשרות לבחון מיד אם אתה עובד נכון, התוצאות הן מיידיות ואתה לא יכול לרמות את עצמך, לדעתי חשוב מאד למי שיש לו נסיון באמנויות לחימה לנסות את הקשת כדי לראות אם הוא באמת מבין מהי תנועה ויכול ליישם אותה גם בדרכים שהוא לא רגיל אליהם. נהניתי גם מאד מההסברים של דוד על העניין של שליטה עצמית שמלמדים על ידי הקשת לילדים שזקוקים לכך, אלה החוויות שעולות בדעתי ברגע זה מהמפגש, אני נהניתי מאד ואני מקוה שיהיו לי הזדמנויות נוספות להפגש בקשתות.

ה ה ה ה הספר מספר 1 קשתות KYUDO

יש ספר בעברית בשם "זן באמנות הקשת" מאת אויגן הריגל (במקור בגרמנית) בהוצאת דביר. יש לקנות או להזמין בכל חנויות הספרים. אחרי שתקרא את הספר הזה שהוא סיפורו האמיתי של אדם שמצא מורה שהוא לוחם אמיתי ואיש רוח, לא רק שתפסיק לזלזל ברעיון שיריה בקשת היא אמנות לחימה נעלה, אלא שגם אולי זה ישנה לך את הדרך בה אתה מתיחס אל אמנויות הלחימה ואל החיים בכלל. בברכה ובהצלחה, זאב א.

חחחח. רציתי להביא לינק לספר באמאזון

זכרתי שראיתי את זה אצל חבר שהיה כולו בפוזה של סון טסו. אבל תמיד חשבתי שזה טקסט יפני כזה, כמו ספר חמש הטבעות, וכשגיליתי (אתמול) שכתב את זה איזה בחור גרמני בשנות החמישים נורא התאכזבתי
מצד שני, אולי עכשיו אני באמת אקרא את זה. זה דווקא נשמע (לי) מעניין.

ההקדמה לספר

ההקדמה לספר "זן באמנות הקשת" היא די קשה להבנה. אני ממליץ לקרוא אותה לאחר סיום הספר. בכל, אני קראתי אותו לפחות 20 פעמים ועדיין מגלה בו בכל פעם תובנות ודברים חדשים. מבחינתי זהו ללא ספק הספר ששינה את חיי.

למעלה