מה קורה עם שדרוג הקו לירושלים?

מצב
הנושא נעול.

david80

Active member
כולם, להסתכל בתמונה שלעיל, ודמיינו

מקווה שעוד לא מאוחר לאמץ את התוואי
(שבין מלחה להחאן) עבור הרכבת הקלה, להזכירכם, רכבת קלה מסוגלת לנסוע בתוואי עצמאי (כמו בתמונה) במהירות 80 קמ"ש (ואולי אף יותר), לעומת 50 קמ"ש בכביש עירוני!!!
לעצמכם, שתמונה זו צולמה בירושלים באיזור המושבה הגרמנית, הרכבת הקלה יצאה לפני כחצי דקה מתחנת החאן לכיוון מלחה (תחנת החאן נמצאת כ-500 מטר שמאלה, ובריכת ירושלים נמצאת מאות מטרים ספורים מאחורי גב הצלם)! מקווה שהבנתם בדיוק לאיזה מקום בירושלים אני משווה תמונה זו שצולמה לאמיתה בשטוקהולם!

david80

Active member
חברה, להתראות ביום ראשון...

לעצמכם, שתמונה זו צולמה בירושלים באיזור המושבה הגרמנית, הרכבת הקלה יצאה לפני כחצי דקה מתחנת החאן לכיוון מלחה (תחנת החאן נמצאת כ-500 מטר שמאלה, ובריכת ירושלים נמצאת מאות מטרים ספורים מאחורי גב הצלם)! מקווה שהבנתם בדיוק לאיזה מקום בירושלים אני משווה תמונה זו שצולמה לאמיתה בשטוקהולם!
חברה, להתראות ביום ראשון...
אני יוצא לבסיס להחליף מישהו שהיה אמור לשמור בשבת והוציא גימלים
, עד אז, אני מצפה לראות מכם תגובות ביום ראשון ואל תאכזבו אותי! שבת שלום!

david80

Active member
אלונה (או ליילנד) לפני שאת - ../images/Emo7.gif...

אני באמת אוהבת את המיבנה הזה
לאט לאט הולכים המבנים היפים הללו. גם חיפה מזרח ועוד מקומות כאלה.
אלונה (או ליילנד) לפני שאת -
...
תקראי את מה שכתבתי לעיל! ושמישהו יעביר דברים אלו למשרד התחבורה, לעמותת פסים ועוד...

omer landau

New member
בשנה הבאה בירושליים ה......

מתקדם יפה ומהר. בתחנת מלחה בונים
כבר את הקומה השניה ואת גרם המדרגות המוליך אליה. בתחנת בתיר הונח רבד. בתחנת בית אל-שמס נבנה מגרש גדול עם ציוד הנדסי צרפתי שיפעל לחיבור המסילות לירושלים אל-קוץ'.
אולי אפילו השנה אם המועד אכן יהיה דצמבר 2004 ראיתי את הרכב הזה שמהדק מסילות ביום שבת באיזור ניצנים על המסילה זה היה ממש יפה הוא גם צרפתי נכון???

ה דרומי

New member
ה../images/Emo73.gifהזה עובד בניצנים אתמול הוא

אולי אפילו השנה אם המועד אכן יהיה דצמבר 2004 ראיתי את הרכב הזה שמהדק מסילות ביום שבת באיזור ניצנים על המסילה זה היה ממש יפה הוא גם צרפתי נכון???
ה
הזה עובד בניצנים אתמול הוא
היה שם ד.א מה בדיוק הוא עושה?. ואיך מחברים לו את הגלגלים למסילה יש לו איזה חיבור למסילה ממה שראיתי

omer landau

New member
../images/Emo26.gif

ה
היה שם ד.א מה בדיוק הוא עושה?. ואיך מחברים לו את הגלגלים למסילה יש לו איזה חיבור למסילה ממה שראיתי

נראה לי שיש לו מערכת קדמית כזאת וגם אחורית של גלגלים למסילה ושהוא עולה על המסילה הוא מוריד את הגלגלים האלו הוא נוסע בעזרת הגלגלים הרגילים אבל הגלגלים של המסילה עוזרים לו להישאר על המסילה זה מה שקראתי פעם על רכבת אחר יש פה כאלה שבטח מכירים את הרכב טוב ממני והרבה יותר

תמונתו הופיעה פה פעמים רבות בעבר.

נראה לי שיש לו מערכת קדמית כזאת וגם אחורית של גלגלים למסילה ושהוא עולה על המסילה הוא מוריד את הגלגלים האלו הוא נוסע בעזרת הגלגלים הרגילים אבל הגלגלים של המסילה עוזרים לו להישאר על המסילה זה מה שקראתי פעם על רכבת אחר יש פה כאלה שבטח מכירים את הרכב טוב ממני והרבה יותר
תמונתו הופיעה פה פעמים רבות בעבר.

לא היתה תמונה, אבל...

ה
לא היתה תמונה, אבל...
...בטח התכוונת למשאית כביש-מסילה, שפרטים אודותיה פורסמו ב"חדשות הרכבת"

david80

Active member
משאית הריתוך עבדה על קו אשקלון - עד

ה
משאית הריתוך עבדה על קו אשקלון - עד
הלום כל השבוע ובימים אלו היא אכן הגיעה לאיזור ניצנים, המשאית אמורה להמשיך לרתך את המסילה עד צומת עד הלום! מדובר בהנחת המסילה החדשה במקביל למסילה הישנה בין אשדוד לאשקלון, לכשיסיימו את המסילה, תפורק המסילה הישנה ועליו תונח מסילה חדשה נוספת!

כתבתה של גל ניסים בגלובס...

מה קורה עם שדרוג הקו לירושלים?
מה עם התחנה במלחה? מה עם הפסים?
רכבת ישראל יוצאת לפרויקט חישמול: תפרסם מכרז בהיקף 1.2 מיליארד שקל מערכת הולכת חשמל מעל המסילות תחסוך 50% מהוצאות התפעול גל ניסים 14/1/04 16:44 רכבת ישראל תפרסם מכרז בינלאומי בהיקף של 1.2 מיליארד שקל לחישמול 300 ק"מ מסילות. המכרז צפוי להתפרסם בתחילת אפריל, ויכלול הוספת מערכת הולכה של חשמל מעל המסילות. התחום הגיאוגרפי שנקבע: נהריה בצפון, ירושלים במזרח ואשקלון בדרום. העבודה צפויה להימשך 4.5 שנים. במכרז ישנה אופציה לתחזוקה ע"י הזכיין לתקופה ארוכה. הפרויקט אינו כולל החלפת הקטרים, המותאמים למסילות חשמל. ברכבת ישראל אומרים, כי מעבר לרכבת שתופעל על אנרגיה חשמלית תקטין את הוצאות התפעול ב-50% - חיסכון של כ-40 מיליון שקל בשנה. בנוסף מציינים תועלות סביבתיות - הקטנה משמעותית בזיהום האוויר, וכן הגדלת מהירות הרכבת. מודעה עד 2010, בהתאם לתוכנית הפיתוח, יהיו בישראל 675 ק"מ ברשת מסילות הברזל. כיום יש כ-450 ק"מ. מגבלת התקציב הביאה את רכבת ישראל להגביל את המכרז עד לאשקלון בדרום, ולא להמשיך לבאר-שבע. המכרז פונה רק לגופים בינלאומיים. ברכבת מקווים, שהעבודה בפועל - כ-40% מהיקף הפרויקט - תתבצע באמצעות קבלני משנה מקומיים. מסמכי המכרז נמצאים בשלב עריכה סופי, וכאמור אמורים להתפרסם בתחילת אפריל.

david80

Active member
ובאיזו שנה צפוייה אורך המסילות בארץ

רכבת ישראל יוצאת לפרויקט חישמול: תפרסם מכרז בהיקף 1.2 מיליארד שקל מערכת הולכת חשמל מעל המסילות תחסוך 50% מהוצאות התפעול גל ניסים 14/1/04 16:44 רכבת ישראל תפרסם מכרז בינלאומי בהיקף של 1.2 מיליארד שקל לחישמול 300 ק"מ מסילות. המכרז צפוי להתפרסם בתחילת אפריל, ויכלול הוספת מערכת הולכה של חשמל מעל המסילות. התחום הגיאוגרפי שנקבע: נהריה בצפון, ירושלים במזרח ואשקלון בדרום. העבודה צפויה להימשך 4.5 שנים. במכרז ישנה אופציה לתחזוקה ע"י הזכיין לתקופה ארוכה. הפרויקט אינו כולל החלפת הקטרים, המותאמים למסילות חשמל. ברכבת ישראל אומרים, כי מעבר לרכבת שתופעל על אנרגיה חשמלית תקטין את הוצאות התפעול ב-50% - חיסכון של כ-40 מיליון שקל בשנה. בנוסף מציינים תועלות סביבתיות - הקטנה משמעותית בזיהום האוויר, וכן הגדלת מהירות הרכבת. מודעה עד 2010, בהתאם לתוכנית הפיתוח, יהיו בישראל 675 ק"מ ברשת מסילות הברזל. כיום יש כ-450 ק"מ. מגבלת התקציב הביאה את רכבת ישראל להגביל את המכרז עד לאשקלון בדרום, ולא להמשיך לבאר-שבע. המכרז פונה רק לגופים בינלאומיים. ברכבת מקווים, שהעבודה בפועל - כ-40% מהיקף הפרויקט - תתבצע באמצעות קבלני משנה מקומיים. מסמכי המכרז נמצאים בשלב עריכה סופי, וכאמור אמורים להתפרסם בתחילת אפריל.
ובאיזו שנה צפוייה אורך המסילות בארץ
(בקילומטרים) לעבור ל-4 ספרות???

אני בדקתי כמה ק"מ נוספו מדי שנה

וואו
איך אתה מחשב זאת!
מעניין איזו אירוע יוזמת רכבת ישראל - טקס הנחת הקילומטר ה-1000 במדינת ישראל!
אני בדקתי כמה ק"מ נוספו מדי שנה
בעשר השנים האחרונות, מאז החל תהליך ההתפתחות המאסיבי של הרכבת והגעתי למסקנה בשילוב התוכניות החדשות שהדבר יקרה פחות או יותר בשנת 2012 אם-כי אני מסייג את תשובתי ויש לקחת אותה כהנחת עבודה בלבד ולא כעובדה כמובן. ליל מנוחה דויד ידידי היקר !!! שלך כתמיד, אביתר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה