מה קורה למעריב?

iceviper

New member
מפתיע לרעה ../images/Emo128.gif

ברונפמן ידוע כאחד שנלחם בממסד בענייני זכויות זוגות המעוניינים להינשא. חבל שהוא לא מסוגל לנהוג באותם קריטריונים כלפי כל אסיר,יהיה פשעו אשר יהיה. התאכזבתי גם לקרוא את טענתו כלפי רשויות החוק שלא פעלו בחתונתו של בן-גביר.ברונפמן טוען שהמדינה נוהגת ברפיון ידיים כלפי ההתנהגות "החצופה" של תומכי בן גביר והעובדה שהמוזמנים העזו להגיע עם חולצות של כהנא ורובים. צר לי,אך אני לא רואה כאן שום "אזלת-יד".לא יותר מאשר בהפגנות של קבוצות אחרות באוכלוסיה.

אני לא בטוח ששלילת הזכות

להינשא ולהביא ילדים לעולם, מרוצח שנשפט למאסר העולם, גרועה משלילת זכותו להסתובב בחופשיות. מאסר אינו רק מהלך שמגן על החברה מפני הפושע, הוא גם עונש. אסור להעניש את משפחתו החפה מחטא של הפושע ולהוסיף על סבלה, ולכן לאסיר שהיה נשוי מותר להתייחד עם אשתו ומותר לקיים קשרים סבירים, בטלפון ובביקורים, עם בני משפחתו וכמובן עם ילדיו. אבל האם מותר לו להרחיב את מעגל מבקריו וידידיו, להתכתב עם אנשים שלא הכיר קודם להרשעתו ואף לקשור ולממש קשרים רומנטיים? מהי המשמעות של מאסר, אם כך? האם אין הרחקה מהחברה חלק מרכזי מהעונש? לדעתי יש לומר את הדברים במפורש ולא להיתלות בחשש המופרך שמא עמיר יתכנן פיגוע תוך כדי התייחדות עם אשתו המטורללת למראה. (כמובן אין להבדיל בין רוצח פוליטי לרוצח אחר).

iceviper

New member
בוודאי

הרחקה מהחברה (לזמן מוקצב) הינה החלק העיקרי בעונשם של פושעים כגון עמיר. עם זאת,ישנן זכויות בסיסיות כמו להינשא ולהביא ילדים,ולדעתי אין להבדיל בין אסיר שהיה נשוי לפני פשעו לבין אסיר שמעוניין להתחתן תוך כדי מאסרו.האם תשלול טיול יומי בחצר הכלא מאדם שהיה נוהג להסתגר בביתו 90 אחוז מהזמן לפני שביצע את פשעו? או תשלול מאדם שהיה אתאיסט לפני שנאסר את הזכות לחזור בתשובה ולהתפלל או לשוחח עם רב? אסור לשכוח שמדובר באדם,גם אם ביצע פשע.

ההבדל

הוא שבשלילת הזכות להתייחדות מאדם נשוי, אתה פוגע גם באשתו החפה מפשע. אין הדבר כך כשמדובר באשה שהכירה את הרוצח רק לאחר שהורשע - את הפגיעה הזו היא מביאה על עצמה.

מסלינה

New member
האם לא קיים איזה חוק בנושא?

האם בישראל דנים בכל מקרה של אסיר המעונין להנשא באופן פרטני? גרוע ביותר. צריך שיהיה חוק (אפשר גם משהו פחות מחייב כמו כלל או תקנה) ועם כל האסירים צריך לנהוג על פי החוק הנ"ל, כולל עם עמיר.

החוק הנוכחי אינו שולל את הזכות

להינשא. את צודקת שאסור שיהיה חוק שמבדיל בין רוצח אחד לאחר ע"פ מניע הרצח, או חוק שמיועד רק לרוצחי ראש ממשלה כמו שהציעו. הנקודה שלי היא עקרונית ולא נוגעת לעמיר.

מסלינה

New member
באשר לסוגיה העקרונית

התשובה לא פשוטה. באופן כללי השיקול החשוב ביותר בעיני הוא טובת הכלל (החברה), אלה שהוא עלול להתנגש עם הצדק. חוסר צדק זה גם הוא כשלעצמו פועל לרעת הכלל. תגובתי להודעתך לא באה לשלול את דבריך. כמו ברוב הנושאים, לדעתי הויכוח העקרוני צריך להעשות בעוד מועד, במנותק ממקרה ספאציפי זה או אחר, ולעמוד לרשותינו במדף ברגע אמת.

למעלה