מה קורה לי?

Stageman

New member
מה קורה לי?

היי, נעים מאד. שבת מקסימה. אני טינג'ר בן 16 וחצי, ואני מרגיש כמו זקן בן 80. באמת שקשה לי בזמן האחרון, אני מרגיש שאני הולך להשתגע עוד רגע. פתאם תוקפת אותי כל מיני מחשבות חרדה קיומיות - העולם, מיהו? מהו? שהייתי בערך בן 13 חשבתי על זה המון גם ואז גליתי שזה קורה לכולם כחלק מתהליך ההתבגרות, שפתאם שמים לב ממה שמסביב.. אז זה "תקף" אותי בפעם הראשונה, אבל התגברתי על זה. בשנה האחרונה שוב התחלתי לחשוב, ואני חרד מעצמי. זה התחיל מזה שחשבתי איך ההרגשה במטוס? להיות נעול? לעלות על משהו בלי אפשרות לרדת? לא בשבילי. אחר כך, אותו דבר לגבי מעליות. אותו דבר לגבי רכבות. במעליות אני כבר לא עולה. ברכבות הפסקתי לנסוע. לטוס, עדיין עוד לא טסתי אבל אני נורא מפחד. אחר כך התחלתי לחשוב על איך כדור הארץ יכול להסתובב, ועל זה שאולי אנחנו הפוכים ברגע זה, איך הירח מגיע פתאם ואיך השמש נעלמת. זה הפחיד אותי. ואז הגיעה המלחמה.. אז קצת שכחתי מהכל. ואז שהיא נגמרה שוב התחלתי לחשוב על רעידות אדמה, ועל זה שצריכה להיות אחת כזו נורא גדולה בישראל. זה משהו שממש מפחיד אותי. באמת. בזמן האחרון הגיעה שטות חדשה- התחלתי לחשוב על זה שאני לא מוגן אף פעם. אני לומד משחק פעם בשבוע בתל אביב.. ובפעם האחרונה שהייתי שם אמרתי, איפה אני? אני לא יכול לחזור תוך שניה הביתה, למקום שאני מכיר ויודע. אני "תקוע" כאן. זה נורא הלחיץ אותי. הסתובבתי בתל אביב כשכולי רועד. אני לא חושב אם אפשר להעביר את התחושה ואת המחשבה שחשבתי לעצמי, אבל הרגשתי שאני לא יכול להיות עצמאי ושבא לי להכנס למיטה בבית שלי לישון. נורא קשה לי לנסוע למקומות אחרים שאני לא מכיר, נסיעות עושות לי רע. אוף. אני ממש מתבייש להגיד את זה. אני מרגיש כמו משוגע. ואני לא... אני יודע שלא. אולי זה קשור למעין חזרה בשאלה שלי, לא שהייתי דתי.. אבל הייתי מסורתי ובכלל בנאדם מאמין מאד. ופתאם התחלתי לפקפק ולמרוד בדת, אולי כחלק מתהליך ההתבגרות. אז גם זה נורא מבאס אותי. הפסקתי להניח תפילין ולדבר עם אלוהים. אני כל היום מסתובב עם פרצוף תחת ומרגיש נורא מוזר, הייתי בנאדם אופטימי ושמח.. כל הפחדים האלו שינו אותי. הם מכתיבים לי את החיים. לא יכול לנסוע ברכבות, נסיעות באוטובוס עושות לי גם רע.. לא יכול להגיע למקומות אחרים פתאם.. כל פעם צריך לעבוד על עצמי ולהכין את עצמי נפשית.. איבדתי את הקלילות.. לוקח הכל ברצינות. אני מפחד לסוע לטבריה, לים המלח, לאילת כי צריכה להיות שם רעידת אדמה על השבר בסורי אפריקאי וכל הזמן חושב מה אני אעשה ועל זה שאני מפחד. אני רוצה להיות מאושר, וקשה לי. הייתי הכי אופטימי ובנאדם מצחיק בעולם והכל נעלם. היתי מאמין באלוהים וגם זה נעלם לי.. קשה לי, אני כל הזמן בחרדות.. זה מלחיץ אותי. אני רוצה להיות מאושר. נמאס לי כל פעם לעשות מסע של מחשבות לפני כל נסיעה או יציאה מהבית או מהאזור שאני מכיר ולשכנע אתע צמי שהלכ יהיה בסדר.. ביום ראשון יש לי גדנ"ע בצלמון ואני מפחד לנסוע. להיות לבד, בלי המשפחה, בלי משהו שאני מכיר, ליד כמריאל שזה בצפון. אני רוצה להרגיש טוב. ואני לא רוצה ממש להגיש כמו משוגע, כי אני לא. אני חושב שאני מישהו שחושב יותר מידי לפעמים.. ומישהו שהפך להיות רציני מידי. תודה, שפכתי. יום מקסים לכם וסוף שבוע מלא חיוכים.

א ש לי

New member
עיצה.

פעם בחיי הייתה לי תקופה כזו קשה כזו מטורפת, הכל החל מדאגה לילדיי, אקצר ואגיע לעיניין. ספר שניקרא קורס בניסים סידר את חיי:) הכול מתחיל בראש! אח"כ החלטה! אמונה! ויישום! או שאתה שולט בחייך או שהחיים ישלטו בך! אז ככה, אתה, אתה, ורק אתה מחליט מהיום! שדי! שאתה לא ממשיך לחיות כך ואתה הולך לעבוד על זה ולשנות את זה. אתה גם מ א מ י ן ! שאתה תצליח (אין סיבה שלא, זה עובד :) ואיך מיישמים... המוח שלנו הוא כמו מקרן שקופיות בכל פעם שיש לך תמונה של משהו מחניק, שלילי שלא נעים אתה דואג להחליף שקופית, לתמונה שתיצור בדימיונך יפה ונעימה! אל תוותר לעצמך, שבוע שבועיים אפילו שלושה, המחשבות השליליות יחלשו ויתעצמו המחשבות הנעימות. שיהיה לך בהצלחה.

Ofra m

New member
היי לך בחור

אני מבינה לליבך, אומנם אני בת 40 אבל כשהייתי בגילך גם לי היו מחשבות של פתאום פחד מלהיות לבד.....החשש שלך מהטיול נורמלי ומובן לא כל אחד אוהב להיות רחוק מהבית ומהמשפחה....אם לא בא לך אל תלך, תעשה רק מה שטוב ונכון לך באותו הזמן, אולי תוכל להמציא תרוץ שאתה לא מרגיש טוב...כואבת לך הבטן או משהו אחר....גם היום שאני נמצאת במקום זר אני פתאום חושבת לעצמי שאני רחוק...ופתאום משתלטת עליי מחשבה שאם אני רוצה הרגע להיות בבית אני לא יכולה...מבינה לליבך אתה לא משוגע אתה נורמלי אתה אדם רגיש זה הכל, אבל יש דברים שמפריעים לך ושאתה צריך לפתור אותם כדי שיפסיקו להטריד את מנוחתך.....אם מפריע לך שהתרחקת מהדת אז תתקרב שוב, תניח תפילין אם זה נותן לך תחושת בטחון.....לגבי שאר הפחדים אני חושבת שכדאי לדבר עם איש מקצוע{פסיכולוג}, ואם אתה מתבייש אתה יכול לפנות לבד לקו"פח לבקש את ספר הרופאים ולשאול....אתה יכול לשאול את יועצת בית הספר ולספר על תחושותיך, אם אתה יכול שתף את הוריך או מישהו אחר קרוב שאתה סומך עליו.....עזור לעצמך....מגיע לך רק את הכי טוב שבעולם, שבוע טוב עופרה.

Darek engel

New member
מבין ל ליבך

תבין שאנחנו מיתבגרים . אנחנו עוברים כל מיני שינוים בגוף בחשיבה בהרגשה . אז א` אתה לא לבד הכשיו אני מציע לך לדבר על מה שקורה על מה שעובר עליך אל תזניח את זה . ככה תהיה לך בגרות טובה בלי בעיות מיותרות . שיהיה לך המון בהצלחה .

למעלה