מה קורה לי

Mor L

New member
מה קורה לי

אני בשיא הזוגיות שלי בחיים
הכל מושלם
פרפרים בבטן כל פעם שאני מדברת איתו ואנחנו אוהבים
אבל פתאום ראיתי בחור צעיר יותר ממנו ועם יופי כמו שתמיד חלמתי עליו
ומאז אני פשוט חושבת לעצמי שאני מוכנה לאבד הכל רק כדי להיות עם הבחור הצעיר
למרות שעם הבן זוג יכולים להיות לי לפחות 50 שנים נפלאות ביחד כי יש בינינו הפרשי גילאים
אבל הבחור הצעיר מייצג מה שחיפשתי פעם ומעולם לא השגתי
הוא המקליט סאונד בבית ספר לרדיו שאני לומדת בו
ככה שאני לא יודעת אם בכלל מותר לי ליצור איתו קשר רומנטי כל עוד אני לומדת שם
מה אני עושה

shirael

New member
מה שקורה לך

זה שיעור בפוקוס מהחיים.

פעם בכמה זמן החיים עושים לנו ג'סטה כזו, לגרום לנו להטיל ספק שמה שיש לנו ביד זה באמת מה שאנחנו רוצים, על ידי כך שהם זורקים עלינו משהו אחר שנראה מאוד מפתה ויכול להסית אותנו לכיוון אחר מזה שאנחנו הולכים בו.

ואני אומרת - נפלא. כי הפיקוסים הקטנים האלה הם בדיוק מה שמונע מאיתנו להרדם ולשכוח שהבחירות שלנו נמשכות יום יום ושעה שעה, מה שמעורר אותנו לשוב ולשאול: מה אני באמת רוצה?

יכול להיות (וזה רק את יכולה לדעת) שהקשר שלך הולך יותר ויותר לכיוון רציני, ומתחילות לצוץ הבנות כמו "זה מה שיהיה לי כל החיים, על כל הטוב וכל הפחות טוב", ואז גם שאלות - האם אני יכולה לחיות כל החיים עם תכונות כאלה ואחרות? יש פה המון ויתור על כל מיני רצונות וחלומות שתמיד היו לנו, והנה במקרה לגמרי מגיע בחור שמגלם את אחד החלומות האלה שנראה שאת עומדת לוותר עליהם, ומעלה לפני השטח את השאלה - שכאמור, היא תמיד אותה אחת - האם מה שיש לי זה באמת מה שאני רוצה.

אל תתבלבלי, הצעיר החתיך הוא לא המטרה אלא הכלי. המטרה היא שתעשי בדק בית עם עצמך, ואם את מחליטה שוב לבחור בבחור שאיתך, זה אומר ויתור אמיתי ושלם מהלב על חלומות הצעיר והחתיך (אחרת חתיכים כאלה פשוט ימשיכו להופיע בחייך ולשגע לך את השכל).

מריוס זכריה

Member
מנהל
"מותר" ו"אסור" הם מושגים יחסיים

האם מותר להיכנס לקשר עם מקליט סאונד בבית סםר שאת לומדת בו?
האם מותר לאישה נשואה נשואה (להלכה או למעשה) להיכנס לקשר עם מקליט סאונד?
מה הקוד המחייב באמת, שקובע מה מותר ומה אסור?
יש כאלה שיגידו: אסור לגנוב ולרצוח.
ועל זה אפשר לענות: דווקא מותר, אם מוכנים לשלם את המחיר.
כי מי קובע? החוק? המסורת?

אני מתחבר לתפילה שמתחילה במלים: "אתה חונן לאדם דעת ומלמד לאנוש בינה". כלומר, בני אדם קיבלו את הדעת והבינה להחליט עבור עצמם מה מותר ומה אסור.

לכן גם אם שבעים חכמים יגידו לך "מותר" או "אסור", הבחירה נשארת שלך.

וטוב שכך.

dovk

New member
את לא הראשונה ולא האחרונה שזה קורה לה -

תהליך ההתאהבות הוא אחת החוויות היותר כיפיות בחיים, ומאפשר לנו להתחבר לבן הזוג מבלי לראות את חסרונותיו. כאשר האהבה מתחילה לנוע לכיוון זוגיות של ממש (לא ברור אם זה בדיוק המצב אצלכם, אבל אולי לקראת?), אנחנו "תופשים פחד" ותת המודע שלנו מנסה "להציל" אותנו - גורם לנו להתאהב באחר, להתחיל לעצבן את בן הזוג ו/או לראות את חסרונותיו, להתעצבן ממנו...

העניין הוא שזה תהליך טבעי, מה שחשוב זה איך מתמודדים איתו. לטעמי (וכך עשיתי כשהייתי בדיוק במצבך), זאת נקודה משמעותית שכדאי לפנות איתה לטיפול תראפי כלשהו.

אני מתחייב בפנייך קבל עם ופורום, ככה או ככה, אם תמשיכי בחייך מבלי להעמיק במה שקורה לך עם הזוגיות המתהווה, הסיפור יחזור על עצמו שוב ושוב...

תחזרי לעדכן, הא?

דב

Mor L

New member
עלית פה על משהו

הרבה זמן הייתי לבד כי נפגעתי מגברים והייתי צריכה זמן לעצמי ולהבין מה אני רוצה וצריכה
לפני שנתיים עדיין הייתי לבד והתאהבתי פעמיים בבחורים מאוד מאוד צעירים שהיו שניים מהאנשים הכי יפים שראיתי בחיי
ופשוט בכיתי במשך חודשים על כל אחד מהם כי זה בחיים לא יכול לקרות למרות שהם בגיל החוקי
כבר הייתי שבורה ואז בן זוגי מצא אותי ותפס אותי בכוח ולא וויתר עד שהוא כבש אותי לחלוטין והוא היה בעיניי הדבר הכי מושלם בעולם
החיסרון הוא שתמיד לא התפשרתי על המראה החיצוני של הגברים כי ידעתי שאם לא יהיה לי היפה ביותר אני ארצה מישהו אחר. כי אני לא יכולה להיות עם מישהו בידיעה שאני מתפשרת
ככה שיש לי בן זוג מושלם מכל הבחינות, רק שהוא לא הכי יפה שראיתי בחיי
הוא מהמם ומרשים מהבחינה שלו
אבל הוא לא מאלה שמסובבים ראשים
ולכן כל אלה שתמיד רציתי ולא רצו אותי יש לי פה הזדמנות כאילו להשיג יפה כזה
אבל שוב זה בעיתוי הכי לא טוב עולם

אני בינתיים ארד מהעניין של לרדוף את היפה ביותר
וזה קשה כי אני ציידת
והבן זוג שלי יודע את זה ואוהב את זה שאני לא מתפשרת כי זה מעיד עליו שבשבילי הוא הטוב ביותר
רק לא היפה ביותר...

יום רביעי אני שוב בלימודים
אז אני אראה אם אני מסוגלת להבין שהגיע הזמן להפסיק עם הפנטזיות ולהבין שיש לי את הדבר הטוב ביותר שהיה לי בחיים
או שעם הבחור הצעיר יהיה לי הטוב ביותר בחיים

dovk

New member
עכשיו בכלל עצבנת אותי!!!

יפה!?, זה מה שחשוב לך בחיים?

חשבתי שנשים הן מעל לטמטום הזה של מראה חיצוני (ברמות כאלה, אני מתכוון).

ווי, ווי, איזה אנשים מנוולים מתחבאים מאחורי חזות יפה, ואיזה נשמות כלואות במראה "על הפנים"...

כמה אני שמח שהמראה של אשתי לא הפריעה לי (למעט בפגישה הראשונה ראשונה) לרצות להיות איתה - לפני 25 שנה, והיום... אם הייתי הולך אחרי הפנטזיות שלי, או שהייתי נשוי למשהי מופרעת לחלוטין, או שהייתי לבד.

את כנראה נראית טוב ורוצה משהו שווה ערך? את מודעת לעד כמה היופי הוא דבר חיצוני ובר-חלוף? ומה תעשי עם היפיוף שלך יגדל כרס וקרחת?

הרגת אותי. תשאירי את היפים והצעירים לפנטזיות, שם מקומם (ועוד איך!!!) ותשמחי במה שיש לך. אל תתני לתת-המודע שלך לדפוק לך זוגיות טובה.

דב

גארוטה

New member
נגיד שזה מותר

את בטוחה שהבחור הצעיר רוצה אותך?
את בטוחה שאם תיפרדי מהאיש שאיתך שאת כל כך אוהבת ותקפצי לזרועותיו, זה לא יגמר בפגישה חד פעמית
כשאת גם משמשת עבורו מימוש של פנטזיה ישנה מפעם?
מי מבטיח לך שמה שחיפשת פעם זה מה שמתאים לך היום? הרי פנטזיה ברגע שממשים אותה היא כבר לא פנטזיה יותר ולכן
ברוב המקרים היא גם מתפוצצת לנו בפרצוף וזה כל כך כואב...

סטנגה Joe

New member
דילמה

אם את רוצה להיפטר מהפרשה הזאת ספרי לבן הזוג שלך כקוריוז והראי לו שאת רוצה אותו לא את האחר.

nirity1

New member
מה יהיה מור ?

נראה לי שאחת לחודשיים את מחפשת סיבה למה לא להיות עם החבר שלך
יש שתי אפשרויות
או שאתם לא צריכים להיות ביחד והתת מודע שלך כל הזמן מחפש סיבות למה לא
או שאת מאלו שצריכות דרמות בחיים כדי לא להרגיש משועממת

אני חושבת שזו אופציה ב

seeyou

New member
קשה לי לדמיין אותך 50 שנים ביחד עם אותו גבר

ועדיין להגיד 50 שנים נפלאות ביחד

כפי שכתבת בהמשך את מחפשת רק את ה צעירים והיפים ביותר שבין הגברים

האופי שלנו (גברים ונשים) מתחלק ל2 קבוצות

-ציידים

דייגים

את שייכת לקבוצה ראשונה

יוסי

נ,ב מי שלא "מתפשר" לא יכול להיות בזוגיות

Mor L

New member
אני לא חושבת שאני האישה היחידה

שהיא ציידת למה לגברים זה מותר ולנשים לא? כשאני אומרת מושלם זה לא שהכל פוצי מוצי להיפך יש לנו חיכוכים וריבים שכל פעם שאני חושבת שניפרד בא לי להתעלף מפחד אבל כל פעם שמסתבר שזו היתה אי הבנה בסופו של דבר ואנחנו חוזרים להיות מאושרים אני אומרת לעצמי שלא הייתי מחליפה את זה בעד שום הון שבעולם כי הוא כן שווה את הטלטלות הריגשיות האלה אבל זה שיש לי דרישות מסויימות של מראה חיצוני זה לא אמור להביע שום דבר על האופי שלי או על מי אני זה פשוט אומר שיש לי חוש טעם מאוד ספציפי כי ככה המעגלים החשמליים בראש שלי עובדים למה אני צריכה לסבול על זה ולהיענש ולקבל השמצות? זה מה שהטבע/אבולוציה/אלוהים קבע שככה אני אסתכל על העולם ועל בני אדם למה השאיפה למשהו מסויים גורמת לכך שיכעסו עליי?

גארוטה

New member
מותר לך

אבל אל תשכחי שאת זו ששאלה "מה קורה לי?" ז"א שאת מבינה שיש פה בעיה. היום זה הסאונד מן ומחר זה יהיה הבחור היפה, נו את יודעת זה שאת קונה ממנו כל בוקר את ההפוך ועוד שנה תיפלי מהרגליים מטכנאי המחשבים המהמם שאי אפשר להוריד ממנו את העיניים, אז מה? מתי זה יגמר? הרי תמיד יהיו בחורים יפים, צעירים, שהלב מחסיר פעימה מלהסתכל עליהם, אז כל פעם מחדש תרגישי שאת מפספסת ומוותרת על הפנטזיה, כל פעם תרצי לצוד מחדש את היפה התורן במקום להנות באמת ממה שיש לך?

seeyou

New member
את צודקת שאת לא היחידה בעולם וגםש

"מותר" לך (בחוגים מסויצים בעולם) לעשות מה שהגברים עושים היום הסקס חופשי והבחירה היא בידיים של אישה(אפילו יותר ממה שחבו הקדמונים)B-) כאשר את כותבת:"שתמיד לא התפשרתי על המראה החיצוני של הגברים כי ידעתי שאם לא יהיה לי היפה ביותר אני ארצה מישהו אחר. כי אני |הדגש|לא יכולה להיות עם מישהו בידיעה שאני מתפשרת|סדגש|" זה מדליק אצלי מנורה אדומה זאת לא חשיבה רגילה "מקובל" שפרפרים בבטן גורמות לנשים דחף מיני חזק כמו שזה קורה אצל גברים(כאשר הזין עומד השכל בתחת) אבל לצערי אצלך זה דבר שונה ששווה לך לבדוק לעומק עם בעלי מקצוע יוסי

צר לי לאכזב אותך אבל את לא ציידת ולא נעליים

המעגלים החשמליים במוח שלך יצאו משליטה וקוראים לזה בעברית יפה טורדנות כפייתית . לפי התיאורים שלך את אובססיבית לגברים יפים |הדגש|בהיבט החולני ולא הבריא |סדגש|. שאלת מה לא בסדר איתך? קיבלת תשובה . ואגב, יש טיפול לבעייה שאת סובלת ממנה.

הטיפול המומלץ

הוא קוגנטיבי התנהגותי (CBT) שעוזר לפתח דפוסים בריאים דרך תרגול מטלות טיפוליות שמטרתן הגברת הביטחון העצמי, הפחתת הצורך בשליטה ,הפחתת מחשבות מעוותות ומטרידות והחזרת תדירות ועוצמת הרגשות הלא נעימים לרמה נורמטיבית.

חשוב לחפש מטפל שעבר הכשרה מעמיקה ב-CBT

למעלה