מה קורה לי?..

1מאי

New member
מה קורה לי?..

שלום לכולם. אני בת 30,נשואה נישואים מוצלחים,שני בנים מקסימים. לפני שנה בערך ובמהלך כל השנה בעלי ואני דנו באפשרות להביא עוד ילד. בתקווה שזו תיהיה ילדה. ופה עלו וחזרו החששות. מה אם באמת תהיה לי בת?איך אני אוכל להגן עליה? אבל....למה בעצם אני צריכה לחשוב על הגנה? החששות האלה נובעות מדחייה שאני מרגשיה כלפיי אבי. מגיל 4 ועד היום אני נורא לחוצה להיות בחברתו ולהישאר איתו לבד בפרט. אני מרגישה לחץ אטומי כל פעם שאני יודעת שהוא בא לבקר או שהוא יהיה בסביבה ,וכולם מסביבי מתפלאים כי אני טיפוס שמרגישה בנוח עם כולם. כל פעם שאבא שלי מחבק אותי ,או מנשק אותי או כל קרבה פיזית איתו,אני מרגישה בחילה,רעד ואי נוחות מבפנים. מגיל 4 בערך,אני לא אהבתי לשבת על הברכיים שלו או על הצוואר שלו ,ומאז אני לא יושבת על ברכיו של אף אחד,אני מרגישה שמסתתר מאחורי זה משהו,שזה לא תמים,לא סתם משחק. שוחחתי עם חברה ובת דודתי וכל הקונוטציות שאני נותנת לקרבה פיזית ביני לבין אבי הן קונוטציות מיניות-כל פעם שהוא מחבק אותי אני נזהרת שהחזה שלי לא יייגע-שלא יהיה שום מגע.אני חושבת שאולי למידע הרב אליו אני מודעת יש השפעה עליי,אולי זה נובע מכל מה שקורה בעולם. הפחד שלי ממנו ומהקרבה שלו אליי הוא מאוד גדול:הוא היה חי בחול והיה צריך לבקר אותי ונכנסתי ללחץ עצום,התחלתי לבכות,לרעוד,היסטריה וכל זה היה באמצע הלילה. ואף אחד לא הצליח להרגיע אותי , התקשרתי לאמי באמצע הלילה והיא נבהלה .צלצלה לאבי לומר לו שלא יגיע כי אני בהיסטריה וזה לא הזמן לבוא לבקר אותי כי אני מאוד עייפה.זה היה בתחילת חופשת פסח זאת אומרת שהייתי צריכה להיות איתו לבד יחד עם ילדיי.נרגעתי רק ברגע שאמי הודיעה לי שהוא לא בא. אינני סומכת עליו,אני לא משאירה את ילדיי איתו ובטח לא לבד. חשוב לציין שהוריי גרושים מזה 15 שנים. עליי לציין גם שאבי החזיק עיתוני פורנו ואני מצאתי מתחת למיטה יחד עם אחי הקטן. בתודה מראש על העזרה.

גרא.

New member
את סובלת לצערי מתופעה מתמשכת

של פוסט טראומה,שעד היום משום מה לא טיפלת בה,אבל הסמפטומים שבו ועלו במלוא עוצמתם,נוכח האפשרות שתלדי בת,שמא תזכה לטיפול דומה מצד אביך..מאי את חייבת לפנות בדחיפות לקבלת עזרה מפסיכולוג קליני/או פסיכיאטר.עקב סבלך המתמשך זה שנים רבות שעתה מתעצם והולך,וכבר עלול לחבל בשאיפתך להגדיל את המשפחה,ועלול פגוע בסופו של דבר גם בחיי נישואייך.

מ א י 1

New member
שלום גרא ,רציתי....

לדעת לאיזה כיוון אתה חושב כשאתה אומר תופעה פוסטרומטית?מה זאת אומרת? ועצם הפניה לפסיכולוג ,במה הוא יוכל לעזור לי? בתודה מראש מאי.

עילית33

New member
תופעה פוסט טראומתית

מתרחשת עקב אירוע- מתמשך או חד פעמי קשה שהשאיר באדם "צלקות" רגשיות ונפשיות. התודעה מתקשה לעכל את האירוע ואז או שיש חזרה כפייתית בדמיון ובמחשבות על האירוע עצמו- גדבר המעורר תגובות פיזיולוגיות , רגשיות קשות מאוד- או שיש הדחקה של האאירוע - ואז הוא עול להישכח למשך שנים רבות עד שמופיע טריגר מסוים הגורם להצפה ריגשית המתבטאת בסימפטומים שתיארת בין היתר. יש לך רתיעה לא מוסברת מאביך..אך לא מגברים אחרים ( למיטב הבנתי*)- שגורמת לך למצבים המגיעים עד היסטריה ממש. כנראה שיש דברים בגו ועלייך לפנות למטפל כדי למצוא את המקור למה שקורה לך. כנראה שמדובר בתוכן שקשה לך מאוד להגיע אליו או להיזכר בו- אך משהו כנראה קרה שגורם לך לכל זה. פנייה לפסיכולוג יכולה לעזור בגילוי המקור לבעיה והתמודדות עימה.

למעלה