מה קורה כאן?

מה קורה כאן?

מצרפת קובץ עם עקומת הגדילה של בתי. הבעיות היותר גדולות התחילו מרגע שהתחלנו מוצקים- עד אז בהנקה מלאה היא עלתה לאט אבל יציב במקביל לעקומות מלמטה. השבוע היא שוב ירדה 100 גר' במשקל (כן, נכון, היא הקיאה הרבה השבוע וזו כנראה הסיבה- אבל תכל'ס יש ירידה). אחות טיפ"ח המקסימה שליוותה אותי בהריון פרשה ובאה אחות שממלאת בקפידה אחר כל הסטיגמות.גם רופאת הילדים התחלפה לא מזמן (גם היא פרשה לפנסיה) קיבלנו ערימת בדיקות לביצוע: endomysial, electrolytes, complete blood count, immunoglobulins-bl, t.transglutaminase, urinalysis, urine dipslide cult, parasites in stool מה אומרות כל הבדיקות האלה? מעבר לחשד לאלרגיה לגלוטן מה עוד היא מחפשת?

היא מחפשת

לבדוק את מצבה הכללי, להבין אם אין לה זיהומים, טפילים וכו' במערכת העיכול, בשתן. למה יש בעיות עם המוצקים? היא לא כ"כ אוכלת? האם היא יונקת במקביל?

אוכלת דווקא די יפה

וגם יונקת במקביל (לצערי רק 3 פעמים ביום). אבל ברור לי שהמוצקים לא משמינים כמו חלב של אמא. עד שסופ סופ התחלנו עם גלוטן והיה אפשר גם לגוון עם פסטה ופתיתים, הרופאה ביקשה שעכשיו נפסיק את כל מוצרי הגלוטן עד שנבדוק אם יש לה רגישות לגלוטן. היתה כוונה לחשוף אותה למוצרי חלב השבוע , אבל זה נדחה בגלל ההקאות...

אפרת_ח

New member
הייתי מבסוטה מהודעתך הראשונה ../images/Emo3.gif

לא בגלל ההקאות חו"ח אלא בגלל שהיא משלבת כמה נושאים שיקרים לליבי. 1) צירפת שרטוט של העקומות, שמראה יפה שבעצם הילדה גדלה די לפי העקומה שלה, ז"א יכול להיות שהכל בסדר. 2) העקומה גם מראה כמה זה חסר-טעם לשקול בגיל כזה בהפרשים של שבוע. 100 גרם סטיה זה פחות מארוחה, או מחיתול מלוכלך לעומת נקי. מסתכלים על המגמה ורואים כאמור שהיא בעליה. 3) הבדיקות המרובות שהרופאה רשמה הן בדיוק מה שנקרא בירור רפואי מסודר. מכיוון שהילדה מאוד מאוד קטנה, עושים את כל הבדיקות כדי לשלול בוודאות בעיה רפואית. וההקאות... רוב הסיכויים שזה סתם וירוס... תהיו בריאים

מעניין אותי

למה את רוצה שהיא "תשמין"? הבחירה במילה הזו תפסה את עיני (הרגישה גם ככה לעניינים שכאלה
). כאשר מתחילים לאכול מוצקים הגוף עובר לניצול שונה של החומרים ממזון חדש. הוא לומד אותם ומגיב בהתאם. קצב העלייה במשקל והגדילה בת-6 החודשים הראשונים הוא היסטרי. זה לא חוזר על עצמו ככה בהמשך. כן יש גדילה והתפתחות בקווים מתאימים, יותר באיטיות, כפי שצריך להיות. היא לא אמורה להמשיך ולגדול כמו בהתחלה. היא אמורה לשלב מזונות בתפריט שלה. חלקם מזינים יותר וחלקם מזינים פחות. חלקם מכילים % שומן/חלבון/פחמימות/ויטמינים/מינרלים כאלה או אחרים. הרעיון הוא שהמזון יהיה מספיק מגוון ועשיר ומתשנה בתקופות, כדי שהיא תקבל את מה שגופה זקוק לו. אגב, יש מספיק מזונות מזינים ומשביעים שאינם מכילים גלוטן. אם את רוצה דגנים, יש לך: קינואה, אמרנט, דוחן, אורז, כוסמת. בקטניות, את יכולה לשלב: עדשים מסוגים שונים, מש ולאט לאט חומוס, שעועיות וכו'. רק בריאות.

למעלה