מה קורה כאן??

Zeliran

New member
משתנים סטטים\גלובלים?

הממ... אני צריך שיהיה לי משתנה שאני אוכל להשתמש בו מכל class ו form (namespace?) בהתחלה חשבתי שסיווג כ"סטטי" יפתור את הבעיה, אבל כשרשמתי static אז היה אפשר להשתמש במשתנה רק בקלאסים (class) באותו ה namespace שבו המשתנה הוכרז.. הבעיה היא שאני צריך שאני אוכל להשתמש במשתנה ההוא בכל הפרומים בתוכנית.. אז אני מניח שיש הגדרה מיוחדת למשתנים שיהיה אפשר להשתמש בהם בכל namespace בתוכנית... אזז..מה צריך בעצם לעשות? (שפה:C#)

gilad g

New member
אין חיה כזאת ../images/Emo13.gif

כל משתנה באשר הוא, חייב להיות שייך לclass מסוים, ובתוך כך, חייב להיות שייך ל-namespace מסוים

gilad g

New member
אפשר להגדיר משתנה

כך שהוא יהיה public static, אבל הוא חייב להיות חלק מקלאס מסוים (ולכן חלק מניימספייס). אם הגדרנו אותו כך:
namespace n{ public class c { public static bool bVar; } }​
מניימספייס אחר, הגישה אליו תהיה כך:
n.c.bVar;​

tberger

New member
בדיוק

הוא שאל רק איך עושים זאת וזה אכן הפתרון. צריך להוסיף את שם ה NAMESPACE ושם ה CLASS למשתנה. ואז הוא מתנהג כמו משתנה גלובלי בשפות אחרות. מה הבעייה בכך? רק קצת כתיבה.

gilad g

New member
אה ../images/Emo13.gif

חשבתי שהוא אפילו לא רוצה את "ההקדמה" הזאת של ה-namspace.class.

Zeliran

New member
רגע רגע!

למה אתם חושבים תמיד שהכל צריך להיות מסובך? ההסבר הפשדוט והקצר.. זהו, זה מה שרציתי.. תתפלאו, אבל לפעמים דברים הם פשוטים..

Zeliran

New member
מה קורה כאן??

מה היה קורה כאן בלעדיי??? :) אז ככה, אני לא מבין למה מה שאני מנסה לעשות לא עובד יש את הפורום הראשי, מתוך הפורום הזה אני פותח פורום "אפשרויות" בפורום הזה יש check button, אני רוצה שכשהו מסומן אז יהיה minimumSize בפורום הראשי. בפורום האפשרויות הכנסתי כפתור ok שכאשר לוחצים עליו, זה מה שקורה: if (chkMin.Checked == true) { photo.Form1.ActiveForm.MinimumSize = new Size (600, 600); } else { photo.Form1.ActiveForm.MinimumSize = new Size (0,0); } אבל כשאני לוחץ על הכפתור, שום דבר בפורום הראשי לא משתנה נסיתי לעשות את זה גם דרך Form1 frm = new Form1(); אבל גם זה לא עזר... מה הבעיה??

Adidi70

New member
תיישר את הקוד שלך כך :

if (chkMin.Checked == true) { photo.Form1.ActiveForm.MinimumSize = new Size (600, 600); } else { photo.Form1.ActiveForm.MinimumSize = new Size (0,0);​
ותסביר את הבעיה יותר בפרוט - מה אתה רוצה לעשות ?

gilad g

New member
שום דבר לא משתנה, כי

Form1.ActiveForm מתייחס לטופס הפעיל כרגע. כלומר, לא משנה מאיזה סוג הוא, ActiveForm תמיד יהיה הטופס הנוכחי. במקרה שלך, ה-ActiveForm הוא הטופס של "אפשרויות", ולא הטופס הראשי, ולכן שינוי הפרופרטי MinimumSize יתייחס לטופס הפעיל, ולא בהכרח לטופס הראשי. בשביל לשנות מאפיינים בטופס הראשי, עליך להשתמש ב-Owner... כשאתה פותח את הטופס של האפשרויות מהטופס הראשי, אתה צריך לומר לטופס של האפשרויות מיהו ה-Owner שלו. את זה עושים ככה:
frmOptions opt = new frmOptions(); //This is a standard form-creation command. opt.Owner = this; //Tell the options form that this form is its owner. opt.Show(); //show the options form​
...ואז בטופס של האפשרויות:
Owner.MinimumSize = //bla bla bla​
לעיון נוסף: ActiveForm‏ Owner‏

Zeliran

New member
php

אתם כנראה וזכרים את השאלות הראשונות שלי.. אז ככה.. הצעתם לי להשתמש בקובץ ASP שיהיה על השרת..הקובץ הזה היה אמור לטפל בקבצים שנשלחים אליו מתוכנית (C#) בסופו של דבר, השרת שבו אני אשתמש יהיה שרת לינוקס, אז אין תמיכה בASP אבל יש תמיכה בPHP, אז השאלה שלי היא אם אפשר להשתמש בקובץ PHP זהה? והאם יש תמיכה בC# לדבר כזה?

Admini

New member
ל-C# לא אכפת מה מריץ השרת

תלך לפורום תכנות PHP... הם מתעסקים עם זה יותר מאיתנו

Zeliran

New member
..

אני יודע שאין בעיה להריץ תוכניות C# בלינוקס, הבעיה היא שלינוקס לא תומך בASP..

nattygur

New member
תומך גם תומך ב ASP.NET ששש אל

תספר אבל יש פרוייקט קוד פתוח בשם Mono אשר מריץ Net. על Linux. הפרוייקט עדיין לא גמור ב 100% (אמור להסתיים בסוף השנה) אבל רובו מתפקד. אני עשיתי מספר משחקים וזה עובד נהדר) תבדוק אם מה שקיים מתאים לך.

yuval k

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo9.gif

מוֹנוֹ עובדת טוב? great then! עכשיו כל מה שצריך זה IDE טוב לסביבת לינוקס
(אגב, כבר אמרתי על מונו)

yuval k

New member
../images/Emo18.gif נא שרשר שאלותיך.

בעניין שאלתך זו... אני חושב שב-ASP.net הורחב ASP כך שידע לטפל גם בהעלאת קבצים בצורה שהזכרת, וזה לא משהו שניתן לגשת אליו אחרת. ניתן להריץ דפי ASP.net על לינוקס... ראה פרוייקט mono. אני כמעט בטוח שיש אימפלמנטציה כבר ל-Request.Files

yuval k

New member
אגב / בעצם...

הוא שולח טפסים עם קבצים שמצורפים באופן כזה כ-multipart/form-data... אם כך, ישנה דרך בה PHP יכולה לטפל בזה
והנה הקישור המנצח

למעלה