מה קורה כאן?

בטטי7

New member
מה קורה כאן?

אמא היתה בסדר. היא שכחה את העבר המאוד קרוב, אבל... אתמול פתאום באמצע מופע בלובי היא קמה ואמרה שאבא מחכה לה בבית ומאז היא מחפשת אותו. אמרנו לה שהוא נפטר מזמן וזה רק הכניס אותה ליאוש, בלבול וכעס. היא כל הזמן חיפשה אותו וגם בונדורמין בשתיים בלילה לא הרגיע אותה. למחרת היתה תשושה אך המשיכה לדאוג. הרופא נתן לה ובן, מה שהחליש אותה עוד יותר אבל לבסוף ישנה שינה עמוקה עד הבוקר. אתמול הכל התנהל כרגיל ונראה היה שזו היתה "תאונה" קטנה שחלפה. אבל היום היא שוב שואלת עליו, היא אמרה לחברה שהוא נפטר אתמול בלילה, אח"כ היא היתה בטוחה שהוא הכין לה ארוחת בוקר... מה קרה??????מה עושים ?????????? איך מגיבים????? הבן שלי חושב שבעקשנות צריך לומר רק את האמת: "סבא נפטר כבר לפני למעלה משנה..." האמת הזו לא מרגיעה אותה ... אך למעשה גם אם אני אומרת שהוא נסע ועוד מעט יחזור היא מסתכלת עלי בחשדנות ושואלת אם אני מסתירה ממנה משהו... אשמח לכל עיצה אני זקוקה לניסיונכם תודה

מהנסיון שלי

כשאמא שואלת איפה אבא אני עונה לה שהוא מאושפז בנתניה (אנו ירושלמים) והוא לא יכול לחזור הביתה כי הוא חולה. לא מספרים לה בשום אופן שהוא כבר לא חי כי אין שום צורך שהיא תתאבל עליו בכל פעם מחדש. וכשלא בא לי לדבר עליו אני פשוט מחליפה נושא. אל תתווכחי איתה כי זה לא יעזור. האמת שלה היא האמת שלה ולא בהכרח משנה אם היא אמת אבסלוטית. מה זה משנה? אבא הכין לה אוכל? נהדר, תגידי לה שאת מקווה שהיה לה טעים. אם היא אומרת שעליה ללכת הביתה כי אבא מחכה, פשוט תשקרי לה ותגידי שהוא הרגע טילפן ואמר שהוא יצא, או שהוא בבית חולים, או כל שקר אחר. אלוהים יסלח לך:)

בטטי7

New member
תודה שהתיחסת

המצב באמת מוזר וסבוך עבורי. היא מסתכלת עלי בחשדנות ושואלת אם אני מסתירה משהו.. יש רגעים בהם היא זוכרת שאבי נפטר ויש רגעים בהם היא דאגת שהוא עוד לא בא. היום היא דרשה באובססיביות שהוא יבוא מיד הביתה כי הוא בטח עייף ורעב. זה כל כך מבלבל אותי...

ענתי44

New member
זה קשה אבל חיוני

שבוע לפני פסח לפני כמה שנים אמא שלי שוחחה עם חברה שלה מהצבא. ואמרה לה בדאגה שמאחר ובעלה נפטר ( נכון ) היא לא יודעת מי יביא את הוריה לסדר ( אבא שלי תמיד לקח חופש והיה נוסע להביא אותם אלינו. אבל הם נפטרו לפני שנים ואמא לא זכרה ) שמעתי מצוקה בקול שלה. היא היתה על סף דמעות ודאגה איך הוריה הקשישים יסעו באוטובוס שלו שעות. אז אמרתי לה שגיסי הודיע שיסע להביא אותם ורווח לאמא. מה שאני מנסה לומר לך, שאין טעם כפי שבנך חושב לעמת אותם עם המציאות. היא עלולה להתאבל עליו מחדש ולהיות נסערת. וגם אם תקבל את זה רגוע אחרי כמה דקות תשאל מחדש כי תשכח מה שאמרת לה. לכן, את צריכה להיות רגועה ובטוחה. ולהמשיך לספר לה סיפורים. אמא שלי מבקשת ממני להתקשר לפעמים לדודה האהובה עליה שנפטרה. אני מחייגת ואומרת שתפוס או שאין תשובה ומבטיחה לנסות שוב. ואני אם היא מבקשת מנסה ואופס עדין אין תשובה.... עד שהיא נרגעת ושוכחת. פעם, רק שתאיבחנו את אמא שלי הרגשתי כמוך, שאסור ל"שקר" ויש לומר את האמת. למעלה משבע שנים שאני חיה עם "אלצהיימר" למדתי שזו הדרך היחידה. אני לא רואה את זה יותר כשקר אלא כדרך להקל עליה, למנוע ממנה סבל מיותר ולעגל לה את המציאות. לכן " נסעתי לאילת לטיול" כשעברתי ניתוח מסובך וכשהיא שברה את עצם הירך וחתמתי על הסכמה לניתוח אמרתי לה שהיא נכנסת לחדר שבו מתקנים רגלים. לא לניתוח שהפחיד אותה. ברגע, יקירה , שזה יפסיק לבלבל אותך תוכלי לענות לה בצורה משכנעת. אמרת מילה שהיא מילת מפתח במחלה הארורה הזו " אובססיביות" כשהם נתפסים למשהו הם ימשיכו וישאלו. זה חלק מהמחלה. התפקיד שלך להרגיע, ולענות שוב ושוב ושוב ושוב.

zs1957

New member
ברוכה הבאה בטטי

לקחת את אמא לאבחון במרפאת הזיכרון. לרופא גריאטר, נוירולוג או פסיכוגריאטר. זו לא תאונה זו מחלה ששמה דמנציה והיא הורסת תאים במוח ופוגעת בזיכרון. לכן חושב מאד להבדק ולקבל טיפול. לכי לקבוצות תמיכה של עמותת עמדא. תתכתבי אתנו בפורום נשמח לסייע לך בכלעת.

בטטי7

New member
זה בהחלט מרגיע

זהבה וענת, תודה. מה שכתבתן באמת מרגיע. (לפחות את המצפון) אמא מטופלת היטב ע"י פסיכוגריאטרית מקסימה באיכילוב. מה שמוזר בתאים ההרוסים שהם מדי פעם מרימים ראש ופתאום מתפקדים. כל יום אמא שואלת מתי הולכים לבקר את אבא, (לדעתה הוא בבית חולים) ואני עונה שהיום הוא עייף וביקשו שלא נבוא אליו. התשובה הזו בשלב זה מספקת אותה...אבל אני פוחדת מהרגע שהיא תגיד לי "אז מתי אפשר? כל יום מחר?" אם כי אני לא בטוחה אם היא יודעת שגם אתמול אמרתי בדיוק אותו הדבר. לפעמים זה נראה שאפילו מנחם אותה כי היא פתאום הופכת מאוד פעלתנית (היא רוצה להכין דברים לאבא) ולא יושבת מדוכאת ומבקשת למות כמו קודם. מהי עמותת עמדא, למי זה מתאים?

zs1957

New member
עמותת עמדא

היא עמותת אלצהיימר עמותה הנותנת תמיכה למשפחות חולי אלצהיימר ולחולי אלצהיימר בתחילת המחלה. העמותה מקיימת קבוצות תמיכה בכל הארץ. יש להם ירחון הנשלח לחברים אחת לחודש. עושה כנס אחת לשנה עושה הסברה ולובי בכנסת לתיקון החוקים לרווחת החולים תכנסי לאינטרנט ותקלילקי עמדא זהבה

למעלה