מה קורה בשטח?

מריאל1970

New member
מה קורה בשטח?

השאלה שלי היא רק לידע כללי. רציתי לשאול בנושא תרומת איברים - איך הדבר מתבצע בפועל? נניח אדם X עדיין חי, אך יש סיכוי 99% שימות, או שהוא כבר מת בתאונה (בצורה כזו שעדיין ניתן לתרום את איבריו אם ממהרים) והרופאים מנסים לשכנע את המשפחה לתרום את איבריו. האם הם חותמים על מסמכים? איפה? חייב להיות נוכח עורך דין? הורים? הרופאים הקשורים לכך? איך מבטיחים שלא יהיה זיוף חתימה, כלומר שמישהו יתחזה להורה של אותו אדם (או לאדם אחר שהוא בעל רשות להחליט על תרומת איבריו של X), ויחתום במקומו? הרי הכל חייב להיות מהר מהר, כי אין זמן, וחייבים לאבטח את הכל מבחינה משפטית כדי שלא יהיו תביעות, פירצות, רשלנות.

אין לי כל כך תשובות

אני יעביר את השאלה לנציג שלי במרכז הלאומי שיענה בהקדם.

הנה התשובה שקיבלתי מהמרכז הלאומי

להשתלות: שאלה מאוד חשובה ,ורבים מתעניינים בה . התהליך בבית חולים הוא כזה ,כאשר נמצא אדם מחוסר הכרה מונשם עם נזק מוחי חמור לפי בדיקת סי טי ,יש לחשוד שמדובר במוות מוחי. מוות מוחי ,משמעותו – מוות של האדם שניתן לקבוע אותו על פי סימנים ומבחנים נאורולוגים ,גם כאשר הלב פועם באמצעים מלאכותיים. המבחנים הנאורולוגיים יכולים להעיד על תפקוד גזע המוח והמוח כולו. כאשר אין סימני חיים של גזע המוח בבדיקה הנוירולוג או רופא המחלקה ,אז מזמנים ועדת מומחים לקביעת מות המוח. ועדה זו פועלת באופן אחיד בכל הארץ ,ומבצעת את בדיקותיה על פי חוזר מנכ"ל משרד הבריאות. רק לאחר ששני רופאים מומחים (מתחום הנאורולוגיה או הנוירו כירורגיה ,או ההרדמה וטיפול נמרץ ,או רפואה פנימית וילדים) חתמו על כל המבחנים שמאשרים כי אין פעילות מוחית ,רק אז נקבע מותו של האדם. משפחת החולה מעורבת ומיודעת בכל שלבי התהליך. לאחר קביעת מות המוח , מתאמת ההשתלות ביחד עם הצוות המטפל יפנו להציע למשפחה את הזכות הגדולה להציל חיים על ידי תרומת האיברים. לא מתחילים בבדיקת מוות מוחי, לפני שחלפו שעות ארוכות מאז האשפוז,כדי לתת צ'אנס לטיפול להצלת חיים. לרב מרגע האשפוז ועד קביעת המוות המוחי והפנייה למשפחה חולפים יומיים שלושה ולעיתים אף יותר ,תלוי בקצב התדרדרות תפקודי המוח. הסכמת המשפחה, שהצוות כבר מכיר היטב מימי האשפוז,מתועדת על ידי שני אנשי צוות לפחות. אין חובת חתימה של בני המשפחה,למרות שרבים מבניהם מבקשים לחתום .

מריאל1970

New member
המון המון תודה

אני מאוד מעריכה את העזרה שלך. אבל רציתי להבין משהו לאשורו: במידה והמשפחה מסכימה לתרומה, אז מספיקה מילה שבע"פ ולא מחתימים אותם על מסמכים? האם הם צריכים לפחות להציג תעודות זהות לאישור העובדה שהם קרובי משפחה שאכן מותר להם להחליט בנושא של כן/לא לתרום איברים? שוב, המון המון תודה לך. זה מאוד חשוב לי.

בהלך הזמן שהחולה נמא בבי"ח הרופאים

כבר מי מהמשפחה ומי לא..........אני בטוחה שבודקים שהם אכן קרוב משפחה, לא נותנים לכל אחד מידע רפואי אודות חולה.

חשוב לציין

ששני הרופאים שמחליטים על המוות המוחי אינם קשורים לבית החולים. ואין להם שום "אינטרס" לקבוע מוות.

למעלה