מה קורה ברומח הדרקון?

strahd

New member
מה קורה ברומח הדרקון?

אתר Wizards of the Coast התעדכן כבר בתחילת החודש אבל רק עכשיו היה לי את הזמן ללקט מספר ידיעות על מה הולך להתרחש בהמשך הסדרה עצמה. הנה רשימת הספרים שיוצאים החודש ועד סוף שנת 2002: יולי - החודש יצא הספר האחרון בטרילוגייה השניה (ובתקווה גם האחרונה) של ג´יין רייב, רוצחת רומח הדרקון. כולם כבר יודעים ומכירים את שנאתי העזה לגברת רייב העגלגלה אשר טבחה ללא הרף את רומח הדרקון בגלל ספריה הנוראיים, ואני שמח שאני לא לבדי בדעה זו. אף על פי כן, WoTC החליטו לתת לה צ´אנס אחרון בסדרה שתסיים את הסיפור שהיא התחילה והתוצאה הינה סאגת דאהמון, שלושה ספרים על הגיבור של הסדרה הקודמת, הספר שיוצא הוא השלישי ושמו "גאולה". דהאמון הוא אביר טאקיזיס לשעבר אשר היה פעם אחד מגיבורי הלב ומאז הרבה מים שטפו את איסטר והוא הפך להיות גנב לאחר הפציעה שלו. דהאמון יוצא להציל את נפשו ולמשימה אחרונה. הספרים הראשונים של הטרילוגיה "התרסקות" ו"בגידה" נמצאים בארץ בסטימצקי וניתן גם להזמין. הספר השלישי יצא לפני שבועיים בכריכה קשה בארה"ב ולא ניתן להשיג אותו בארץ, אולי כדאי שכך. אוגוסט - עוד ספר בסדרה של עידן בני התמותה, הלא הוא העידן החמישי בשם "הלביאה". מי שקרא את מלחמת הנשמות יזהה מיד את השם. למי שלא, הלביאה היא קריאן, אלפית קאגונסטי אשר מנהיגה את המרד של האלפים של קאלינסטי כנגד הגנרל מדאן ושאר חבר המרעים שלו. בספר זה מתגלים שורשיה ואיך היא הפכה להיות מנהיגת המרד. את הספר כתבה ננסי ואריאן ברבריק, אשר גם כן לא הצטיינה עד כה בספרי רומח הדרקון, והם נוטים לקיטש מרוח. זה ספר, שלודגמא, אני לא אקרא. כמו הספר הקודם. ספטמבר - ספר מרתק אך שלא יגיע לארץ יוצא לאור בספטמבר. הספר הוא "אומני רומח הדרקון" ויש שם המון ציורים של רומח הדרקון מאת לארי אלמור ועוד הרבה ציירים אחרים. בספר יופיעו הציורים והסברים עליהם. גם ציורים חדשים וגם שהופיעו כבר. שווה. אוקטובר - חודש עמוס, כדאי להכין את הארנקים. שני ספרים יוצאים החודש וכדאי לפי דעתי לקרוא את שניהם. הספר הראשון הוא "הרשומות עם ההערות", ספר שיצא כבר בכריכה קשה וכעת הוא יוצא בכריכה רכה. בקיצור, זה אותן שלושת ספרי הרשומות אבל בצד כל עמוד וייס והיקמן כותבים את ההערות שלהם לגבי העלילה, מדוע כל דבר נבחר כך להיות. הצצה מרתקת לכתיבת ספר שהיה בעצם משחק של חבורת מו"ד. הספר השני הוא החלק השני בסדרה הטובה והמפתיעה של הסופר העולה כריס פירסון "טרילוגיית המלך הכוהן". הספר השני "הפטיש האלוהי" מספר על המשך עלילות ממלכת איסטר בימים האחרונים לפני החורבן הראשון. הספר הראשון היה נהדר ולדעתי הספר השני לא ירד ממנו במאומה. נובמבר - חודש שקט וריק. "מדריך ברטרם למלחמת הנשמות חלק 2" יוצא וכמו כל ספר של ברטרם, גם אותו כדאי להשאיר בספריה של פאלאנתאס ולשכוח אותו שם עד החורבן הבא. ספרי ברטרם הם בעיקרון אוסף שירים, סיפורים על תקופה מסויימת וספר שמוציאים שממש אין מה לעשות. דצמבר - חלק רביעי של סדרת ההצטלבויות. הסדרה מתמקדת באירועים חשובים שהתרחשו בין מלחמת הכאוס למלחמת הנשמות. שמו של הספר הוא "איי הדרקונים", כשם המקום שאף פעם לא כתבו עליו, שם הדרקונים חיים וישנים. ידוע שבספר יהיו אלפי ים, אבל אין כמעט מידע מה קורה שם. יהיה טוב, נחיה ונראה. זה הכול בינתיים, כל שאר הספרים לשיפוטכם. במהלך 2003 יצאו ספרים שימשיכו את העלילה אחרי מלחמת הנשמות ובתקווה יכתבו אותם סופרים טובים.

כמה הערות:

הספר שיצא בספטמבר הוא "אומנות סאגת רומח הדרקון"- חלק שני, בכיכובי הציורים של אמנים דוגמת ג´ף אייסלי, מאט סטוביקי וטוד לוקווד שנמצא בכל מקום... כמו כן הסדרה הראשונה של רייב, "דרקוני עידן חדש", יוצאת לאור במהדורה מחודשת(כן, אני יודע שיש סיבה לכך שלא הזכרת זאת, סטראד): ספר 1 "זריחת עידן חדש"- יצא ביוני ספר 2- "יום הסערה"- יוצא באוגוסט ספר 3- "ערב-המערבולת"(או משהו כזה...)- יוצא בנובמבר עוד בסמפטמבר תצא מהדורה מיוחדת של "אגדות רומח הדרקון"- כל שלושת הספרים בספר אחד.(אין לי מושג מי צריך את זה...)

SaberTooth

New member
הוספתי לטאגליינס...

קפיץ קפוץ...

Ophel McNeil

New member
רואה את השורה הצהובה

שם במעליי הפורום? אם הכתובות המתחלפות בשחור? הורי, מצאת את הטאג ליינס!

alond

New member
אני לא מכיר את ג´ין רייב (אני שוקל

לקנות ספרים שלה) אבל לא נראה לי שזה צ´אנס אחרון שלה. הסדרה האחרונה יצאה בכריכה קשה שזה סימפטום לזה שכנראה חושבים שיש לה סיכוי ושאוהבים אותה באופן כללי אחרת למה לא רק בכריכה רכה כמו שהיה עד היום?

strahd

New member
כריכה קשה זה יותר עניין שיווקי

יש מספר סופרים מעטיפ שמצליחים להגיע בחברת WoTC לכריכה קשה, וזה יותר עניין שיווקי, כי ברגע שאתה מפרסם ספר בכריכה קשה אתה אומר שאתה סומך על הסופר שיחזיר את ההשקעה. ג´יין רייב מכרה המון ספרים, כי הסדרה שלה הייתה הראשונה שעסקה בעידן החמישי וכולם קנו את הסדרה כדי לראות מה קורה, ו-80 אחוזים לפחות התאכזבו. חברת ההוצאה רואה את הנתונים של המכירות ואומרים, יופי, עכשיו גם נחזיר את ההשקעה על ידי כריכה קשה ולפי מה שהבנתי המכירות על הפנים ולא נראה לי שהפעם הם יעסיקו אותה שוב בכתיבת ספרים, אולי רק מודולי הרפתקאות כמו שהיא כתבה עד היום. בכל מקרה, ראה הוזהרת, אתה רוצה לקרוא, בבקשה, אחר כך לא לבוא בוכה אל מפתן ביתי.

מה הסיפור הגדול לדעתי יותר נוח

כריחה רכה ובכלל כריכה קשה נהרסת יותר מהר סתם חרתה.

alond

New member
אתה באמת שונא אותה!! ../images/Emo6.gif

גם אם הכריכה הקשה לא ימכור, הכריכה הרכה עלולה למכור (כי לטס פייס איט, קונים אותה אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם כריכה קשה). חוץ מזה, אתה ממש מגזים. אפילו אם לא תמכור עדיין יש לה את הספרים שכבר מכרה. אתה משלה את עצמך אם אתה חושב שכשלון הטרילוגייה האחרונה שלה (אם אכן זה כשלון) יגרום להם לא להעסיק אותה שוב. קצת wishful thinking מצידך
ראיתי לא מעט סופרים שלא הצליחו באיזה סדרה בכריכה קשה וחזרו לכריכה רכה. סורי
לגבי האכזבה מהסדרה הקודמת שלה: זו לא הייתה סדרה של איזה 5 ספרים? אם התאכזבו מהסדרה אז למה קנו עוד ועוד מהספרים שיצאו?

strahd

New member
דרקונים של העידן החדש

זאת הייתה הסדרה שהיא כתבה, בעיקרון היא הייתה הסדרה שאמורה הייתה להכיר את העידן החמישי למי שלא קרא את מודולי ההרפתקאה. הסדרה מורכבת משלושה ספרים "שיר העידן החדש", "יום הסופה" ו"עין הסערה". הסדרה, שגם וייס והיקמן לא מי יודע מה סימפטו, הייתה כתובה ממש רע. היא הקיפה את עשרים השנים הראשונות של העלילה בחמשה פרקים ושאר הספר המספר על העלילה הייתה מלא דמויות נוראיות, שטוחות וסגנון הכתיבה גם היה נורא. היה לה חוזה איתם לשלושה ספרים ובגלל ההצלחה (כמו שאמרתי, קנו את שלושת הספרים כי זה המשך סדרה) החליטו לסגור איתה עוד חוזה שממש לא משתלם ל-WOTC. כל הדברים האלו בדוקים. מעטים האנשיםש אוהבים את הסדרה. אגב, מכיוון שוייס והיקמן לא אהבו את הסדרה של ג´יין רייב, הם התעלמו ממנה כמעט לחלוטין. לדוגמא, סהר-פז מתה בסדרה של רייב ומוחזרת לחיים במלחמת הנשמות, כך שזאת לא חובה לקרוא את הספרים האלו. אין לי שום דבר אישי נגד האישה, ואני בטוח שהיא מקסימה ואישה מאוד נחמדה, אבל הספרים שהיא כותבת זוועתיים. כמו כמה זוועתונים של דאגלס נילס, ננסי ואריאן ברבינק ומייקל ויליאמס.

alond

New member
LOL

התעלמו ממנה? איזה קטע! טוב, אני מת על וויס את היקמן וקראתי את מלחמת הנשמות (עדיין לא את השלישי. מתי יגיע כבר!!!) אז לא ממש בא לי לקרוא משהו שונה לגמרי. נראה לי שאני אולי אוותר בכל זאת... אגב, אמרת שהם התעלמו כמעטלחלוטין. מה לא?

strahd

New member
מההיסטוריה שכבר הוסכמה

כמו למשל הגעת הדרקונים הגדולים: מליס, חלנדרוס, סייבל וכל החבורה. תקופת טבח הדרקונים, פירוק מסדרי הקסם, גילוי קסם הלב, בניית מצודת הלב על ידי סהר פז. חמשת-ששת הפרקים הראשונים מספרים על מה שקורה באותה תקופה וכמה שיש לזה פוטנציאל עצום, היא כותבת בצורה נוראית. בשביל לראות, תפתח אמאזון, יש להם את הקטע שאתה יכול לקרוא את הפתיחה של הספר. תקרא את הפרקים הראשונים ותחזור לכאן. Nuff Said.

alond

New member
תשמע, הלכתי, קראתי, נהניתי.

רק שכנע אותי כן לקרוא אותם... ובמקרה הכי גרוע, אני אאשים אותך!!!

strahd

New member
The story of my life../images/Emo8.gif

ואם אתה רוצה אני גם מוכר את הספרים, כולם במצב מצויין. אחרי הכול קריאה אחת. רק 35 ש"ח לספר.

חמורמור

New member
זה לא משחק קלפים?

ככל שראיתי, כל העסק של "העידן החמישי" התחיל במוצר שהפך את רומח הדרקון למשחק תפקידים/הרפתקאות מבוסס קלפים, לא? עדיין מוכרים את זה, או רק את הספרים?

couchpotato

New member
תיקוני שגיאות!

The dawning of a new age שחר של עידן חדש The day of the tempest יום הסערה The eve of the maelstrom ליל המערבולת היהיהיהיהי. אני נהנה מכל רגע של Dragons of a Vanished Moon! ספר אדיר!!!!!!!! (בשביל ספויילרים נא לפנות אלי באייסיקיו)

strahd

New member
תיקון שגיאות על תיקון השגיאות

איזה פלוצרים אנחנו!!! הספר השלישי הוא eye of the maelstorm - כלומר עין הסערה. הביטוי מספר על כך שאתה נמצא במקום השקט שמסביב הסערה מתרחשת.

couchpotato

New member
טעיתי בדבר אחד בלבד!

שהוא שזה באמת ערב ולא ליל. פירושו של Eve זה ערב של חג, כך שאין לי מושג מה זה בכלל עשה בשם של הספר.

למעלה