מה קורה במעיין?

מה קורה במעיין?

אני שומע מהבנים (לבושתי, לא הלכתי לבדוק בעצמי) על כך שמתבצעות עבודות הריסה (של רשות שמורות הטבע?) במעיין. האם מישהו יודע מה קורה שם? האם מישהו שומר על המקום ועל הזכויות שלנו בו? רבים מאיתנו היו שותפים בשיפוצים שנעשו במקום לפני שנים רבות (10? 15?), ורבים עוד יותר מרגישים את השייכות למקום. נדמה לי שהנסיון המצטבר מוכיח כי אי אפשר לסמוך בעיניים עצומות על הרשות בפעילותה באזור, לכן רציתי לשאול - מי שומר על המעיין??? אשמח לשמוע ממי שיש לו מידע מאיר

רותי777ח

New member
אנחנו משתדלים לשמור על המעיין

העבודות במעיין ידועות לנו מזה זמן (עוד בשלב הדיבורים על). יו"ר הוועד נמצא בדו שיח עם הרשות והגענו לכמה הסכמות איתם. הדברים אמורים היו להתפרסם בעלון של השבוע החולף ולצערי מסיבות טכניות נדחו לשבוע הרוב. עיקרי הדברים הם הסדרת הכניסה לגוש אדומים, כיתת לימוד במקום. נושא חניון הלילה כפי שטל כתב בעלון נמצא בדיון ויש בעיות אמיתיות מבחינת הרשות לאפשר לינת לילה במעיין עצמו, כך שאין כרגע הרבה מה לבשר בעניין. מצד שני השבוע התגלו במקום ככל הנראה ממצאים ארכיאולוגיים אז נכון לעכשיו הופסקו העבודות ויש מצב שהאחריות עוברת לרשות העתיקות. סבלנות. העניינים יתבהרו בקרוב. רותי

ליבנה215

New member
לא צריך לפחד מרשות שמורות הטבע

ברשות שמורות הטבע יודעים לטפל היטב באתרים כמו עין מבוע. היום המעין לרוב מלוכלך.מכוניות מגיעות עד הבריכה.המקום הפך להיות לא נעים. ראו איך אתר עין פרה,שהיה מוזנח ומלוכלך במשך שנים רבות, הפך למקום נעים ,נקי ומסודר. חניוני לילה בהחלט מפריעים לבעלי חיים לחיות באזור המעיין. אפשר להגיע עם הרשות להסדר כניסה חינם לישובי גוש אדומים, כדוגמת ההסדר בין ענתות לרשות. הישובים באיזור גדלו מאד וסגירת האתר למבקרים בלילות, רק תיטיב עם האתר.

ויסקאש

New member
מסכים,הישוב היתעורר מאוחר מדי ...

מבחינה פוליטית הנסיון לגור כדי לשמור על המקום לא הצליח כי הישוב לא נתן גב לעניין. מבחינה סביבתית הישוב לא דואג למקום (איסוף אשפה,זרימת ביוב וכו' ). מסקנה ----> הלאמת השמורה חבל רק שהאנשים שכן איכפת להם מהמקום (בעיקר נוער ) מגלים רק בדיעבד שהעבודות כבר החלו !

המעיין ואנחנו - מזוית קצת אחרת

גם אני הייתי שמח לשמוע מעט הבהרות מחברי הועד או מטל - אבל מזווית קצת אחרת. אני סבור שהשכנות שלנו למעיין משמעותה בעיקר אחריות שלנו על המתרחש בו, ולאו דווקא זכויות (חוץ מהזכות הגדולה לחיות ליד אתר כל כך מקסים). המעיין איננו שייך רק לשכניו אלא לכל יושבי הארץ. בשנים האחרונות המעיין מוזנח ומלוכלך. יש במדינת ישראל גוף שאמור לשמור על אתרים כאלה - ועושה עבודה יפה מאוד בעין פארה. מדוע אנחנו מעכבים את העבודות של הרשות? למה אנחנו דורשים שיהיה חניון ללינת לילה בתוך המעיין?

הזכויות והחובות

יש לנו שייכות למקום, והחבר'ה אוהבים לרדת למעיין, וזה מעולה. באמת. חלק מהמורשת של הכפר. אבל אני תוהה - אם המקום כל כך חשוב לנו, כיישוב, איך זה שאנחנו לא טורחים לעשות שום דבר בקשר אליו? סתם בקטנה, שהצופים ייקפצו לשם פעם בחודש למבצע ניקיון, למשל. דברים כאלה. אם אנחנו לא מצליחים לעשות מינימום למען המקום, אולי יש בכך טוב שאיזשהי רשות תיקח עליו אחריות. כמובן שעדיין אמורה להיות לנו איזשהי מילה בעניין - לכל הפחות להבין מה בדיוק התכניות ולוחות הזמנים.

שירליש1

New member
המעיין

בבית הספר ישנה ועדת תלמידים לאיכות הסביבה שהעלתה את נושא המעיין הרוב היו בעד הסדרת המקום אבל חשבנו שאולי אפשר להגיע להסדר מיוחד לשלושת הישובים וכמו כן שבית הספר יכול לקחת חלק פעיל יותר בשמירה וטיפוח המקום. רעיונות יתקבלו בשימחה. שירלי

>>

אם המקום יוסדר, אני מניחה שתהיה שם נוכחות יותר רצינית של פקחים שישמרו על הניקיון. ובל יקשר למעין , בהמשך למה שאסתי כתבה בדף מידע, אולי אפשר לעשות פרוייקט איסוף פקעות בשטחים שעומדים לפני בניה. כבר אבוד בעניין שכונת הקרוואנים החדשה והשכונה החדשה, אבל הבנתי שאמנה בדרך להכשיר עוד 40 מגרשים בגבעה המערבית אז אולי עוד אפשר לעשות משהו בנידון.

אגב, אני חושבת שאם ניתן יהיה לראות תוכנית

של איך המקום מתוכנן להיראות ולפעול בסיום העבודות, זה יוכל להוריד את מינון האי ודאות והדאגה. אגב, זה צעד שמומלץ היה לעשות מראש...

אני מאוד מסכים איתך, חמוטל

ואני חושב שזה היה מתפקידו של הועד להביא את התוכנית לידיעת החברים ואולי אפילו לקיים על כך דיון (האם זה אולי נעשה ואני פשוט לא מעודכן?) וזה מקשר אותי לנושא הכללי שהעליתם - נושאי הליבה של הכפר אין ספק שככל שהישוב גדל קשה יותר לשמור את הקשר שבין ועד ההנהלה ובין החברים. אסיפות חברים מתקימות לעתים רחוקות מאוד -- ואולי לרובינו זה בעצם יותר נוח שכך. אבל יש לזה מחיר --- בקשר, במעורבות ובלכידות. לכן רציתי לנצל הזדמנות זו לברך את טל על המאמצים העקביים שהוא עושה ליידע אותנו אודות הנושאים המטופלים על ידי הועד וכו' אבל יידוע זה רק חלק מהתהליך הדרוש -- צריך גם הקשבה ואיכפתיות מצד הועד והמזכיר לדעותיהם וצרכיהם של החברים. המכתב (המבורך!) של הדס צין בדף המידע בעניין הנוער והיחס אליהם בישוב מבטא את ההרגשה שיש ליקוי ביחס זה מצד הועד, ונדמה לי שחברים לא-מעטים מרגישים משהו דומה אז אולי אני טועה והכל כשורה -- אך אולי אנחנו צריכים לשים לב לתהליכי ניכור שמתפתחים מאיר

minigan

New member
הקשבה

מצטרף לדבריו של מאיר. אני מודע לעובדה שהחברים בוועד מתפקדים בהתנדבות ומעריך זאת. יחד עם זאת, אנו בוחרים בכפר חברי ועד הנהלה (וועדות נוספות) על בסיס אישי, אין מצע ולא ברורה מראש הדרך שיובילו. על רקע זה חשוב שהוועד ינהל דיאלוג מתמשך עם הציבור בכפר, במהלך כל הקדנציה. אפשר בהחלט לקחת את רותי כמודל לנסיון כן לנהל דו-שיח עם הציבור.

ועוד בעניין המעיין - הכתבה ב"הארץ" מ- 4.11,

רשות הטבע והגנים צריכה כסף: תגבה תשלום בעבור הכניסה לשמורת ואדי קלט מאת צפריר רינת הכניסה החופשית לאתרי מים במדבר יהודה בסכנה תגיות: רשות הטבע והגנים עבודות פיתוח בעין מבוע, השבוע. המפל במקום מושך אליו אלפי מבקרים פלשתינאים ויהודים תוכנית חדשה לפיתוח תיירותי בשמורת ואדי קלט במדבר יהודה עלולה ליצור מצב שבו לא תותר יותר כניסה חופשית לאתרי המים באזור. בכך הולכת ומתפשטת מגמת גידור שמורות הטבע וגביית תשלום בעבור הכניסה אליהן גם אל מעבר לקו הירוק. רשות הטבע והגנים והמינהל האזרחי עומדים לסגור לביקורים ללא תשלום את אזור עין מבוע בשמורת ואדי קלט. בימים האחרונים החלו עבודות לפיתוח המקום כאתר תיירות. זאת לאחר שמהלך דומה בוצע כבר באתר אחר בשמורה בשם עין פרת. המגמה לגבות תשלום בעבור כניסה לשמורות נובעת בין השאר מרצון להגדיל את הכנסות רשות הטבע והגנים ולשפר את הפיקוח על תנועת המטיילים. בנוסף לעין פרת, כבר נגבה כיום תשלום בעבור כניסה לאתרים כמו נחל ערוגות ונחל דוד (בתוך הקו הירוק). אתרי מים אחרים אינם נגישים בגלל בעיות ביטחוניות. עין מבוע הוא מעיין ייחודי מבחינה הידרולוגית - זרימת המים בו אינה אחידה, לעתים נוצרת בו בריכה רדודה ואף ניתן לראות בו מפל מים. תופעה זו מושכת אליו אלפי מבקרים ובהם פלשתינאים ויהודים. לדברי המינהל האזרחי, מטרת עבודות הפיתוח במקום היא "שיפור החוויה והגברת בטיחות מבקרים באתר. בשלב זה לא הוחלט להפעיל את המקום כאתר קולט קהל בתשלום. תוכניות הפיתוח באתר הוצגו בפני תושבי האזור וראשי ועדי היישובים וזכו לברכת הדרך". מהחברה להגנת הטבע נמסר לעומת זאת שידוע להם שלראשי היישובים באזור הובהר שהאתר המתוכנן אכן יופעל עם גביית תשלום. נציג של החברה להגנת הטבע שהשתתף באחרונה בישיבת ועדת התכנון שאישרה את תוכנית הפיתוח, ביקש שבמקרה של החלטה על גביית תשלום יובא הדבר לדיון נוסף בוועדה אולם בקשתו נתקלה בסירוב. בחברה להגנת הטבע טוענים שגביית תשלום תפגע ביכולתם של אנשים שידם אינה משגת אותו לטייל באופן חופשי באזור המדבר.

למעלה