מה קורה בבלפור?

RossieL

Active member
מה קורה בבלפור?

שעות לאחר שטענה שרה נתניהו בעדותה כי העובדים במעון הם "שתולים", נחשפת עדות חדשה של אחת העובדות שעזבה לפני כחודש את עבודתה שם: "שרה הייתה קוראת לי מפגרת וסתומה - היא ביקשה שאתכופף על ארבע ואנשק לה את הרגליים"

זה נשמע לי הזוי.
אם אכן יש אמת בדבר, שרה חייבת להתאשפז.
אבל אם יתברר שמדובר בהמצאה, המתלוננת חייבת להיקנס בסכומים כבירים.

ובכל מקרה, זה חייב!!!! חייב להיחקר!!!! ולהתברר!!!

Uri04

New member
שתוכיח גברת חזרזרת שהכל קונספירציה נגדה

בינתיים העדויות ממשיכות להיערם. אין עשן בלי אש, חלאס.

דיברגנט חדש

Well-known member
למעט כאשר מדובר בבצע כסף ובהחלט יש סבירות גבוהה שרוצים לעשות

קופה עליהם

dory38

New member
לטובת כל המעורבים בדבר, אני מקווה שזה לא אמיתי

ויותר לא אגיד מילה.

poseidon111

Active member
מה קורה בבלפור? עבריינית מורשעת יש? יש. חשוד בפלילים שכנראה

יצטרף לרשימת העבריינים הישראלית יש? יש.
בן של זוג המוצלחים שחי על הצלחת הוריו יש?
יש.
משפחה לתפארת, אין מה לדבר.

RossieL

Active member
גם זה קורה בבלפור

יאיר נתניהו יצא במתקפה נגד מגישת החדשות רינה מצליח ובציוץ שהעלה בטוויטר קרא לה "רינה מסריח" וזאת משום לעניות דעתו נהגה בגדעון סער בכפפות של משי ואילו את אבין היא כיסחה.

"מי מרים את הכפהפה (כך במקור) להעלות ווידאו שמשווה בין הראיון המלטף והמתחנף של רינה מסריח עכשיו עם גדעון סער לבין הראיון האלים והתוקפני שלה עם נתניהו לפני הבחירות האחרונות?", כתב יאיר נתניהו בחשבון הטוויטר שלו. לאחר מכן צייץ כי התכוון לכתוב "רינה מצליח" וכי מדובר בטעות הקלדה – אך לא מחק את הציוץ המקורי שזכה לתגובות רבות.

1. האם כינוייה של רינה "רינה מסריח" אינה עילה לתביעת לשון הרע?

2. למה הוא חושב שכולם צריכים ללטף את אביו?
3. ויתרה מזאת, התגובה שלו לדבריה, טוב, קיראו בעצמכם.

רינה מצליח התעלתה על עצמה וענתה תשובה ענינית וחדה, ולא מתחנפת.
"אני בדרך כלל לא נוהגת לחשוף ביקורות או להתייחס אליהן, אבל נדמה לי שעל הביקורת הזאת שווה להגיד מילה", אמרה רינה מצליח בשידור. "יאיר יקירי, אומרים שאתה ילד נבון וחכם, אז אני רוצה להסביר לך: אבא שלך הוא רה"מ שלנו כבר 10 שנים, הוא מנהל את המדינה, אחראי על מה שקורה בעזה, אחראי על הגירעון בתקציב וגם על כל מיני דברים טובים שקורים במדינה".
"אנחנו כעיתונאים התפקיד שלנו זה לבקר את פעולות השלטון, כל שלטון", הוסיפה מצליח במהלך השידור. "לכן ריאיון עם ראש הממשלה יהיה מן הסתם יותר תוקפני, יותר אסרטיבי מריאיון עם מי שמתמודד על תפקיד יו"ר הליכוד בפריימריז והוא חבר כנסת מן השורה. שמחתי לתת לך שיעור קטן באזרחות".

ועל תשובתה, הג'וניור לא יכול היה לשתוק והגיב אף הוא.
""אל תבלבלי לי את המוח. את וכל הערוץ שלך ערכתם ראיונות מתחנפים ומלטפים שלראש הממשלה שרון ואברמוביץ אמר במפורש שצריך להשתיק את חקירות השחיתות שלו כדי לא להפריע לו לפנות יהודים. את והערוץ שלך סגדתם לראש הממשלה רבין באוסלו. ואתם נותנים ביקורת לכל העולם, הורסים חיים של אנשים, אבל לא מסוגלים לקבל בעצמכם שום ביקורת!".

אין מה לומר: משהו רע מאד עובר על בלפור

קלייטון.ש

Well-known member
התגובה של מצליח מתנשאת ומזלזלת

ומלבד זאת באמת גם לא משכנעת. אני אמנם לא ראיתי את הראיונות המוזכרים (או בכלל ראיונות כלשהם) אבל מוצדק לדרוש מהתקשורת יחס זהה לכל נבחר ציבור, והוא לדעתי צריך להיות ביקורתי ואפילו תוקפני תמיד.

poseidon111

Active member
אם יש משהו מפחיד בהתנהלות של המשפחה מבלפור זה לא מה

שהם אומרים, הם הוכיחו מזמן שנורמות וההם לא הולכים יד ביד.
מה שמפחיד הוא שעדר המתקרנפים בארץ הולך וגדל.
המתקרנפים הם אלו שלכאורה הם אנשים נורמטיבים אבל לאט לאט הם מאמצים ומצדיקים התנהגות בהמית ומתרצים אותה בשלל תירוצים שונים.
כמו למשל בתגובה זו בה מצדיקים אמירת "מסריח" לאדם שעושה את עבודתו.
יתר על כך, קביעת עמדה מבלי לראות את המקור ("אני אמנם לא ראיתי את הראיונות המוזכרים") היא שורש הרע.
אז איך אתה יודע שהיא חרגה מתפקידה כך שאתה מצדיק את אמירתו הבריונית?
אתה לא יודע כמובן אבל האוטומט שלך עובד: בלפור בסדר כל השאר לא.
ישראל והנורמות של בית בלפור. ארדואן ופוטין קרוב לבית.

קלייטון.ש

Well-known member
היא אישרה את הטענה נגדה בתגובתה

היא בעצמה ענתה שהתייחסה בראיון אחרת לראש הממשלה ולמתמודד על התפקיד, ואפילו הודיעה שזו גישתה העקרונית.

poseidon111

Active member
תדייק. היא טענה שעשתה את עבודתה ותו לא. היא ציינה שלראיין

ראש ממשלה על פעילותו אינו כמו לראיין מועמד בפריימריס.
לראיין ראש ממשלה, היא אמרה, טומן בחובו שאלות ביקורתיות.
ידוע שביבי לא אוהב שאלות ביקורתיות ומכאן ההתיחסות שלו ושל בני משפחתו
אל התקשורת ש"לא מלטפת". ערוץ שהוא שולט בו ועיתון שחברו שולט בו לא מספקים אותו. הוא רוצה שלא תהיה ביקורת, נקודה.
דרך אגב, זה לא משנה כהוא זה את שאר הדברים שכתבתי.

קלייטון.ש

Well-known member
משנה ועוד איך

כי לשיטתך בגלל שלא ראיתי את הראיונות אני כנראה לא יודע מה היה שם ולכן אסור לי להתייחס. אלא שלמעשה הסתמכתי על דבריה של מצליח עצמה שתיארה מה היה בראיונות. ולכן כל טענותיך לגבי הזכות שלי להגיב בטלות.
על הזכות שלך להגיב אני לא מערער, בין שהבנת את הדברים עליהם אתה ממהר להגיב, ובין שלא.

poseidon111

Active member
אני מאוד מעריך את הרשות. כנראה שלא הבנת את דבריה של מצליח

או שהראייה הסלקטיבית שלך (בעיני עיוותת את דבריה בין שבכוונה או שלא), רק
מוכיחה את הצורך ללכת למקור דהיינו הראיון עצמו.
אתה בחרת להסיק את מסקנותיך לאחר הפילטר שעברו. זכותך כמובן אבל זה כמו ללמוד היסטוריה רק על סמך היסטוריונים ולא ממצאים ראשוניים.
מעניין לא פחות שגם לאחר שמיעת דבריה (ולא ראיתי שאתה סותר אותם), אתה עדיין מחזיק בדעה שהשתלחות שלו היתה מוצדקת כלפיה.
לא מבין איך אפשר להחזיק בשתי דעות סותרות בעת ובעונה אחת.

קלייטון.ש

Well-known member
המראיינת בעצמה מאשרת שהיא נותנת יחס שונה למרואיינים

השונים. זו ההבנה שלה עצמה של ההתנהגות שלה. מה צריך יותר מזה?
היא שמעה את הביקורת שהוטחה בה, מאשרת שכך היא נוהגת, אבל טוענת שזה בסדר ככה. זכותה לטעון שזה בסדר אבל העובדה היא שהיא מסכימה שהביקורת מתארת התנהגות שלה אמיתית. עכשיו גם אם הייתי רואה בעצמי את הראיונות והייתי מתרשם אחרת, לא הייתי יכול להתווכח עם הפרשנות של המראיינת עצמה להתנהגות שלה. אם אתה רוצה (ונראה שאתה אכן רוצה) להתווכח על ההתנהגות שלה, אז לך תתווכח איתה.

poseidon111

Active member
לא, מה שהיא מאשרת הוא שמעצם הגדרת עבודתה כמראיינת היא

שואלת שאלות לפי תפקידו של המרואיין.
עכשיו, יתכן שאתה רואה את תפקידה כמו שיאיר נתניהו רואה דהיינו, לא שאלות נוקבות, לא ביקורת על פעולות, לא הרמת קושיות אלא ראיון מלטף.
היא רואה את תפקידה אחרת ומאשרת שהטון הוא פונקציה של השאלות.
לא משהו אישי כנגד נתניהו אלא לדרך שבה הוא ממלא את תפקידו.
במילותיה: "אנחנו כעיתונאים התפקיד שלנו זה לבקר את פעולות השלטון, כל שלטון", לכן ריאיון עם ראש הממשלה יהיה מן הסתם יותר תוקפני, יותר אסרטיבי מריאיון עם מי שמתמודד על תפקיד יו"ר הליכוד בפריימריז והוא חבר כנסת מן השורה".
אתה קורא לזה "התנהגות"? אז זהו שלא, זה מצופה ממנה.
אבל יאיר חושב שרינה מצליח היא מסריחה בגלל זה ואתה ואחרים נותנים לזה יד.
זו בדיוק ההתקרנפות שדיברתי עליה.
אבל עזוב, אני חוזר על עצמי.

קלייטון.ש

Well-known member
הבעיה היא עם היותר תוקפני

או שתהיי עדינה לכולם או שתהיי תוקפנית עם כולם.
זה שאחד הוא בשלטון בפועל ואילו השני רק מתמודד על תפקיד של שלטון (אותו תפקיד), לא מעלה ולא מוריד. זה בדיוק אותו דבר. לכן ההסבר שלה הוא תירוץ דל, ועלבון לאינטליגנציה.
אמנם בשביל להעלב מתירוצים כאלה צריך להיות אינטליגנטי אז לא כולם מגיבים באותה צורה.

poseidon111

Active member
יש לי רושם די ברור שאתה עדיין בעידן עיתון "דבר" וסגנון

הראיונות עם בן גוריון וגולדה כששאלות קשות לא היו נשאלות.
לשמחתינו העיתונאים עשו כברת דרך מאז למרות שיש כאלו המתקשים לקבל זאת.
הם רוצים עיתונאי רובוט שלא מתאים את השאלות למרואיין אלא שולף דף שאלות סטנדרטי לכולם.
להערכתי זה יהיה להם קל יותר לו הסגנון החדש יופנה לבני גנץ למשל.
עוד סיבה טובה למה לקוות לאחר הבחירות הקרובות.
נ.ב כתבת: "זה שאחד הוא בשלטון בפועל ואילו השני רק מתמודד על תפקיד של שלטון (אותו תפקיד), לא מעלה ולא מוריד"
באמת? את האחד שואלים לגבי תפקודו הלקוי לדעת המראיין. כמובן שאפשר לשאול אותו לגבי סוג הסיגרים האהוב עליו אבל נראה לי שביטחון וכלכלה למשל יהיו יותר רלוונטיים.
את השני קשה לשאול לגבי זה אז שואלים שאלות לגבי תכניות לעתיד.

קלייטון.ש

Well-known member
אם מרואיין אחד מקבל יחס תוקפני ומרואיין שני מקבל יחס עדין

אז מתבקשת מסקנה שהמראיין עויין את האחד ומעדיף את האחר.
מתבקשת המסקנה שהמראיין אינו אובייקטיבי. התוצאה היא שהעבודה העיתונאית שלו איננה אמינה.
זו הטענה וזה המסר.
העיתונאי רשאי לתרץ תירוצים אבל שלא יתפלא אם תירוציו אינם מתקבלים.

poseidon111

Active member
הסקת המסקנות שלך טעונה בדיקה חוזרת.

גם הנתונים שהמצאת (סלח לי) כמו "עויין, מעדיף", זקוקה לעיון חוזר.
כנראה שיש לך בעיה עם מקצוע העיתונאות.
הכותב רשאי בהחלט לעטוף את בהמיותו של יאיר לפיד בשלל הצדקות אך אין בכך מאומה עם הסיפור והעובדות.
כדאי שתצפה בה מראיית פוליטיקאים שאינם מהימין דווקא, או אז יהיה על מה לדבר.
רמז- היא מראיינת אסרטיבית שלא חוששת להיות קשוחה כשהמצב מחייב זאת.

למעלה