מה קורה איתנו????

קדי

New member
מה קורה איתנו????

אנחנו בני המושבים מתעלמים מההולך סביבנו,אני מדברת על השביתה , אנו חייבים לזכור שהשביתה הזו היא לא סתם שביתה, זוהי שביתה על כך שיש אנשים שעובדים ולא מקבלים משכורת - לא מביאים אוכל הביתה ובשל כך נמצאים בחרפת רעב. מה איתנו אנחנו חייבים לנקוט עמדה. ללכת ולהראות סולידריות חברתית.אנחנו חייבים בשבילנו ובשבילם. אין לי ממש רעיונות איך ומה אבל אנחנו חייבים לעשות משהו ומהר. תנו רעיונות נפגש ונעשה משהו .... שקד

THE sky angel

New member
האמת שגמאני חשבתי על זה...

ולא ידעתי איך להעלות את זה על כתב אבל עכשיו כשאתם מדברים על זה אני אנסה לנסח משו. דיברתי עם המורים שלי, ועם המד"ב שלי, על נושא השביתה. ונורא התעצבנתי, לא בצדק על המד"ב אבל על המצב עצמו, והמד"ב מכיר אותי ככה שזה לא נורא. בכולופן בקטע של ט"ו בשבט שהם בשביתה אז אי אפשר להרים את האירוע שתיכננו. ואני נורא התעצבנתי, כי למה אנחנו צריכים להיכנע לשביתה הזו?! וגם הגרעינרים אצלנו שבתו, דבר שנראה לי פשוט גועל נפש, כי הם באים אל הנוער. תבינו שהיינו 10 ימים בבית- אף אחד לא יצא לשום מקום, ובמקום להרים פעילויות או משו לעודד את הנוער הם שובתים. אז נכון, הם בצדק שובתים, ובאמת המד"ב שלי הסביר לי כמה המצב קשה, ולא אני לא רואה רק חלק מהדברים, אני רואה את התמונה כמעט מלאה. אני גם מבינה שהרוב אנחנו נדפקים מהשביתה הזו, המורים לא מוכנים להחזיר לנו את הזמן הזה ואנחנו בהספק גרוע של החומר, אין אוטובוסים אז באים בטרמפים, אלף ואחת דברים, ואנחנו- במקום לקום ולהגיד די! זו לא הדרך! פשוט יושבים בחיבוק ידיים. ככה אני רואה את זה לפחות ואני כל כך רוצה לגרום לשינוי כבר!!! רעיונות אני יכולה להעלות, השאלה היא הביצוע. מה דעתכם על זה...?

fresh mishmesh

New member
אני לא יודעת כמה זה יעזור, אבל...

מי שלא יודע, ממש בתוך המועצה שלנו קיימת לה עיירה קטנה (ולא חביבה) בשם קריית מלאכי. קריית מלאכי עלתה לכותרות בשנים האחרונות כעיר שיש בה אחוז אבטלה גבוה, והמיתון מכה שם באופן קשה ביותר. אחד הביטויים הקשים יותר לכך הוא העובדה שכבר 6 או 8 חודשים (אני לא ממש בטוחה) העובדים בעיר לא קיבלו משכורת. לא שקיבלו משכורת נמוכה מדי, או משהו כזה- לא קיבלו בכלל (חצי שנה!). בכל אופן, מי שאולי שמע, לפני חודש בערך (אם אני זוכרת נכון) מישהי מקריית מלאכי התחילה צעדה לירושלים בסגנון ויקי כנפו. אני לא חושבת שהצעדה זכתה להתייחסות רבה מדי. עכשיו, במסגרת השביתה, ואולי אפילו עקב יוזמה אישית, התושבים של קריית מלאכי פתחו אוהל מחאה בצומת קסטינה, כדי לעורר איזשהו מישהו שיושב שם למעלה ב"הנהלה" של המדינה. אנשים שם חיים בלי משכורת כבר חצי שנה +, אם זה לא מאבק למען מטרה נעלה, אני לא יודעת מה כן. בכל מקרה, אני לא ממש יודעת מה לעשות עם זה, בינתיים סתם הבאתי מידע על מה שמתרחש באזור שלנו. המצב קשה מאוד גם במקומות אחרים, אבל אני בספק אם במקומות האלה לא קיבלו שקל במשך חצי שנה ויותר. מה אפשר לעשות עם זה? רעיונות יתקבלו בברכה... אני חשבתי לארגן איזה משהו מבחינת המועצה, לבוא ולהביע תמיכה, לעזור להם להפגין, אין לי ממש מושג מה, אבל לעשות משהו. אני אנסה להעלות את זה בישיבת מש"צים שיש לנו ביום רביעי...

S a l i t

New member
פאק....

הבועה שאני חיה בה גדולה בהרבה ממה שחשבתי... רק בערבה אף אחד לא ער למצב הכלכלי הירוד בשאר הארץ?... ניצ כמה זמן יש את האוהל מחאה הזה בקסטינה?...

kedeman

New member
כי בערבה אין בעיה כזאת

המועצה שלכם מצליחה להרוויח מספיק כסף דרך החקלאות (ודרך החברה הכלכלית)

fresh mishmesh

New member
האמת היא שהאוהל מחאה הוא יחסית

חדש... אולי שבוע בערך אבל על האישה הזאת שצעדה שמעו עוד קודם, ותמיד יש ידיעות על קריית מלאכי בעיתונים... גם ראיתי סיקור קצרצר בהודעות על האוהל מחאה בקסטינה

Hegze

New member
מה לא ידעת?

"ירושלים של זהב, חצור של רעב" באסה

פIלי

New member
זהב זהב

אבל ירושלים היא העיר הגדולה הכי ענייה בארץ..

S a l i t

New member
שי,ניצ,שאג וגילי (מצטערת פשוט

אין לי כוח לטפל בכם אחד אחד:) .. ) 1. לא אמרתי שאין קושי כלכלי זה לא שאנשים פה תולשים שטרות מהעצים אבל לא קיים בית אחד בערבה שקיים בו רעב או שלילדים אין צעצועים או שההורים לא יכולים להרשות לעצמם לקנות לילדים בגדים וכאלה. אז נכון יש כאלה עם יותר אמצעים ויש כאלה עם פחות. אבל המעמד הכלכלי של הערבה דיי גבוה. כאילו לפחות בביצפר שלי זה לא נדיר להיתקל במישהו ששולף חמישים שקל מהכיס כדי לשלם על קולה. זה פשוט שונה משאר הארץ.. :/ 2. למה ויקי כנפו קיבלה יותר התייחסות מההיא אצלכם? 3. וולאק וואלק אחי בכבוד שך תעשה מיצווה. חצור הפלילית. 4. שוב, לא אמרתי שזה קל אנשים כאן עובדים ומזיעים ה-ר-ב-ה מאוד בשביל הפרנסה שלהם...אבל עובדה שלא ממש נתקלתי בהומלסים
או משהו בסיגנון..

fresh mishmesh

New member
איך יכולה להיות לי תשובה לזה?...

אני לא עיתונאית, ולא קובעת מה יסקרו יותר ומה יסקרו פחות בחדשות... זו שאלה קצת מוזרה

kedeman

New member
לניצן אין תשובה, לי יש

קודם כל איך יהיו הומלסים בערבה??? איפה הם יהיו? בתחנות אוטובוס??? ועל ויקי קנפו שמו יותר לב כי היא היתה קודם, היא היתה משהו חדש ואז התחילה אופנה שכל מי שרוצה לומר משהו לוקח דגל והולך לירושלים אז התקשורת הפסיקה להתייחס אליהם כמעט לגמרי

למעלה