מה צריל לעשות?

Moshe666

New member
מה צריל לעשות?

חבר´ה, אני רוצה להיות שטניסט, אכזר ומפחיד. בשכונה שלי אין אנשים שהם ברמה שלי, ואף אחד לא מוכן לעזור לי. חבריי לנשק פליז תעזרו לשטניסט המתחיל (כי גם אתם הייתם פעם כמוני)... מוות ליהוה! מוות לישו!

MoRibisi

New member
כדאי לך

ללמוד קצת על זה לפני שאתה הולך ומודיע לכל העולם שאתה שטניסט, אחרת תצא סתם וונבי... אני מכירה יותר מדי כאלה שתקועים בפוזה של "אני אכזר ומפחיד, יש לי פסים אדומים בשיער ופירסינג ואני שומע מטאל והולך עם צלב. בי אפרייד, בי ורי אפרייד! מוואהאהאהאהא!!!". זה צריך לבוא מהנשמה שלך, לא רק בחיצוניות. אז כן, יש לי פסים אדומים בשיער (מטעמי יופי גרידא) ואני אתאיסטית ושונאת את יהווה, יה, איך שבא לך לקרוא לזה, ואני שומעת מטאל, אבל לא רצה לצעוק שאני שטניסטית. תאמין בזה ממש ממש מעבר לגבולות הפוזה, וכבר יראו את זה. ואם המטרה שלך להפחיד אחרים אז חבל"ז. ובאמת מה הקשר לפורום רוק? נו מילא...

שאלה

את אומרת מצד אחד שאת אתאיסטית, ומד שני שאתה שונאת את אלוהים. איך את שונאת ישות שאת לא מאמינה בקיומה?

MoRibisi

New member
אגב, זה תלוי

בהגדרה שלך לאתאיזם, אני מכירה מספר לא מבוטל של אנשים שמגדירים את עצמם כאתאיסטים וכן מאמינים שיש שם משהו למעלה, אבל לא מאמינים בו. אם תשאלו אותם הם יגידו לכם שבשבילם אתאיסט זה מישהו חסר דת שלא מאמין באף דת, זה לא חייב לכלול חוסר אמונה בהתקיימות האל. אבל כל אחד וההגדרה לשו, אני לא יודעת... למישהו פה יש הגדרה מדוייקת (ולא אישית שלו אלא שתופסת בכל המקרים) לאתאיזם?

BlackShadow

New member
הנה! מהמילון...

במיוחד בשבילך בדקתי במילון אתיאיזם - כפירה באלוהים, הכחשת מציאותו של בורא עולם אתיאיסט - מי ששולל את מציאותו של אל בורא העולם

MoRibisi

New member
טיינקיז! ../images/Emo8.gif

טנק יו פור ד´ה טירחה!

epitaph

New member
ועדיין...

ההגדרה במילון לא מתאימה למושג שלך לאתאיזם, למעשה אם נלך לפי המילון אם את חושבת שיש משהו למעלה ולא מאמינה בו אז את עדיין לא אתאיסטית.

MoRibisi

New member
לא אמרתי

ש*אני* מאמינה אמרתי שאני מכירה אנשים שכן מאמינים אבל מגדירים את עצמם כאתאיסטים. אני לאאאאאאאאאאאאא מאמינה. לא.

epitaph

New member
מממ...

אבל אמרת שאת לא מאמינה בה´ ושונאת אותו...איך זה אפשרי? (זה לא מה שיעקוב הזגג שאל?)

MoRibisi

New member
וכבר עניתי

ליעקב הזגג. טעות בניסוח. שונאת את מה שהוא מייצג, מה שהולך סביבו, לא *אותו*. תראה, זה כמו לשנוא דמות בספר היא לא קיימת אתה לא מאמין שהיא קיימת היא קיימת רק *בספר*. זהו. אולי לא הדוגמא הכי טובה אבל זה מה שעלה לי בראש...

MoRibisi

New member
תיקון טעות

לא ביטאתי את עצמי כשורה. אני *לא* מאמינה שקיימת ישות כלשהי. אני לא שונאת את האלים, מפני שלדעתי הם לא קיימים בכלל, אני שונאת את הדתות שמתבססות על אמונה באלים האלה (שלא קיימים, שוב). בדיוק מהסיבה הזו אני לא אוהבת את הדתות, כי אני מוצאת אותן מאוד חסרות טעם ומטופשות- איך אפשר להאמין במשהו שמתבסס על ישות שאין שום הוכחה שהיא קיימת? כשאני אומרת אלוהים \ יהוה \ וואטאבר אני מדברת על מה שאחרים מאמינים בו, לא אני. אני לא מאמינה שקיים דבר כזה כמו אל, אבל כשאני באה לדבר על הישות הזאת שיש כאלה שמאמינים שהיא קיימת אני מעדיפה להשתמש בשם שניתן לה בפי העם, בלי להסתבך יותר מדי... קפיש או שעדיין לא?

בןלי

New member
אין שום דבר מוכח בדת

בדת אין דבר וחצי דבר שהוא מוכח - פשוט צריכים לקיים את המצוות והמנהגים מהלב כמו שהם. אם את לא מאמינה בזה זו זכותך - אבל אין בנאדם אחד בעולם שיוכל להוכיח את קיום האל.

L.B.R.H

New member
אני לא מבינה למה את שונאת את הדתות

הם מאמינים שיש אלוהים, את לא. זה בדיוק כמו שמישהו שכן מאמין באלוהים יגיד לך שהוא שונאת אותך כי את לא! את פוסלת אנשים בגלל האמונה שלהם?!

MoRibisi

New member
אני לא

שונאת את האנשים שמאמינים בדתות אני שונאת את הדתות עצמן. אני חושבת שהן מאוד מטופשות. אני לא שונאת את האנשים שמאמינים בהן כמו שנאי חושבת שמה שהם עושים מטופש, אבל אני בטוחה שגם אנשים דתיים חושבים שזה שאני לא מאמינה בכלום מטופש אז זה בסדר מבחינתי, אני לא מציקה לאף אחד ולא מנסה לכפות את דעתי לאף אחד, אני משתדלת לחיות ולתת לחיות...

למעלה