מה צריך ללמוד?

vovodo8

New member
מה צריך ללמוד?

שלום לכולם,
אני רוצה ללמוד איך ליצור תוכנה שלוקחת נתונים מתוכנה אחת ומעבירה אותם לתוכנה אחרת ורציתי לדעת איך הדבר הזה נקרא בשפות תכנות (לקחת נתונים מתוכנה אחת ולהעביר לאחרת) על מנת שאוכל לחפש קורס שמלמד זאת.
אודה לכם על העזרה,

BravoMan

Active member
אין קורס כזה!

שום קורס בתכנות לא מלמד אותך לכתוב תוכנה ספציפית אחת.

קורס יכול ללמד אותך שפת תכנות מסוימת (בד"כ רק את הבסיס שלה), והשפה הזו היא כלי ליצור כל תוכנה שאתה רוצה, כאשר אתה מוסיף, מהמקורות המתאימים, את הידע הספציפי שצריך לתוכנה הספציפית.

למשל, מה זה בכלל "לקחת נתונים מתוכנה אחת ולהעביר לשנייה"?
האם תוכנה אחת מייצרת קובץ בפורמט מסוים, ואתה רוצה להמיר אותו לפורמט אחר שתוכנה אחרת יודעת לפתוח?

האם תוכנה אחת משדרת משהו דרך socket ואתה רוצה לשים proxy שיעביר את זה לתוכנה אחרת, אולי דרך pipe כי התוכנה האחרת לא יודעת לעבוד מול socket?

אם נתרגם את השאלה שלך למטפורת רכב, אז השאלה שלך היא:
"איפה אני לומד איך נוהגים בנתיב האמצעי?"

אגב, יש לך רישיון?
כלומר, האם אתה כבר יודע שפת תכנות כלשהי לפחות באופן בסיסי?

פרסאוס

New member

vovodo8

New member
תגובה

תודה על התשובה, אני אנסה להיות יותר ברור כדי שתבין מה אני מחפש.
כשאני מחפש שיעורים בתכנות לדוג' בשפת C כל מה שאני מוצא הם שיעורים שמראים לי איך יוצרים תוכנה שלוקחת ערך X שאני הגדרתי ואז עושה איתו כל מיני דברים (מכפילה אותו,סופרת תוים וכו')
אני בעצם רוצה ללמוד קוד ששולף את הערך X מתוכנה קיימת (במקום שאני אגדיר אותו) ושאז ישתול אותו בתוכנה אחרת.

בעצם מה שמעניין אותי זה איך ממשקים בין תוכנות שונות אבל אני לא מוצא על זה חומר לימוד.

מקווה שיותר מובן ואודה לך אם תפנה אותי לחומר לימוד רלוונטי

ihovav

New member
אין כזה ממשק מוגדר כ"שפה"

יש לכל תכנה הרבה דרכים להעביר ולמשוך נתונים ל\מ תכנות אחרות, זה תלוי באופן בלעדי בתכנה איתה אתה "מדבר".

Guy Yafe

New member
הצעה

עזוב דוגמאות.
מה שפת התכנות בה אתה כותב?
מה הסביבה בה אתה כותב? חלונות? לינוקס? שרת/לקוח? תחנת עבודה פרטית?
עם אילו תוכנות אתה רוצה לתקשר? אינסטנס אחר של התוכנה שלך? תוכנה אחרת לגמרי?
פרט כמה שיותר על התוכנה שלך, מה היא צריכה לעשות, עם אילו תוכנות היא מתקשרת.

לאחר מכן נוכל לכוון אותך למה כדאי שתלמד.

בוזוקיא

New member
ניסיון להסבר

דבר ראשון, כמו שכתבו לך קודם, השאלה שלך מאוד מאוד כללית. אני מסיק מכך שחסר לך ידע בסיסי בשפות תכנות.
כנראה שאם אתה באמת רוצה לעשות את מה שאתה אומר, אתה תצטרך לבחור קודם שפת תכנות כלשהי וללמוד אותה לרמה סבירה, זה יעזור לך להבין בהמשך גם איך דברים עובדים.

לגבי השאלה שלך- שוב, כנראה שהחוסר בידע שלך מקשה עליך למקד את השאלה אז אני פשוט אנסה להסביר לך בקצרה מה בכלל אתה מחפש לעשות-
אתה רוצה לקחת פלט (output) של תוכנה מסויימת ולהשתמש בו כקלט (Input) בתוכנית שלך. עכשיו אתה צריך להבין שיש אינסוף סוגים של פלטים, ורמת הקושי בביצוע של מה שאתה מבקש לעשות תלויה מאוד באיזה פלט יש לתוכנית שאתה מדבר עליה. בכל מקרה, ברגע שתלמד שפת תכנות כלשהי אתה תראה שיש לך כלים לעבוד עם Input ו-Output מכל מיני סוגים, ואחרי שתבין מה סוג הפלט שאתה צריך לעבוד עליו תוכל לחפש בגוגל איך לממש את קריאת הפלט בעזרת השפה שאתה יודע.

למעלה