מה "צריך" להיסגר?

מה "צריך" להיסגר?

זה אינו ספוליר, כי הספרים טרם נכתבו ... אילו נקודות אמורות להגיע לרזולוציה כדי שנאמר שהספרים "נסגרו" טוב? לדעתי (בנקודץ מבטי הנוכחית - תחילת הספר השלישי), חלק מהנקודות צריכות להיות - קרב ההכרעה נגד האחרים (וכן "פתרון" לגביהם - מי הם, מה מקורם וכו'); דרקונים - כנ"ל. יתכן שילוב של שתי הנקודות - אש נגד קרח, דרקונים ורוכביהם במערכה הסופית מול האחרים; נושא העונות והסדרתן - אולי קשור בצורה כלשהי ל"קרב הגדול" ילדי היער והקשר בינם לאנשי הביצה מי יוביל אתר וכבי הדרקונים לקרב האחרון? בראן, טיריון ולורד ואריז?

כריכרכה

New member
הבעיה שמרטין מורח את הדרקונים והאחרים

גם כעת בסוף הספר החמישי אין לנו שום אינדיקציה מתי הדרקונים יגיע לווסטרוס ומתי האחרים יסתערו על החומה (מתחתיה, מסביבה, או דרכה), זה יכול לקרות 100 עמודים בתוך הספר הבא ומצד שני זה גם יכול שלא לקרות ב-10,000 העמודים הבאים.

varcety

New member
שכחת את הדבר הכי חושב

מי יישב על כס הברזל בסוף הסידרה? בקשר לאחרים - אני מקווה שבסוף יתברר שהם לא חבר'ה כל כך רעים ויעזרו לסטארקים לכבוש את ווינטרפל בחזרה שיהפכו למלכים עצמאיים פעם נוספת.

varcety

New member
אחת התאוריות המוזרות האהובות עליי

שלפיה האחרים לא יותר גרועים יותר מיצורים אחרים שמייצגים כוחות קסם שונים(דרקונים, עצי הלב וכו'), דבר שהולך ומתברר כנכון ככל שהסידרה מתקדמת.

CallMeCavanaugh

New member
איפה בדיוק התברר דבר כזה?

האחרים הם אולי הצד היחיד בכל הסיפור שמתקיף בשביל להתקיף, ולא מנסה להגן על כבודו או להרוויח כסף/רכוש. הם גרמו להגירה המונית של הפראים ולמוות של אלפים מהם. האגדות מספרות איך הם הרגו כל מה שזז בפעם הקודמת שהם התקיפו, וכל מי שהם הורגים הופך לזומבי. נכון, גם מאמיני ר'לור יכולים לעורר מתים, אבל בשני הבדלים משמעותיים - הם יכולים לעורר כל מת, ולא רק מי שהם הרגו, והם מחזירים אליו את נשמתו, לא הופכים אותו לאיזה זומבי חסר מח. בנוסף, עכשיו כבר ברור לחלוטין שהטובים בסדרה הם משפחת טרגאריין. ילדי סטארק אולי ישרתו אותם בצורה מסויימת בחזרתם לשלטון, אבל הטרגאריינים הם הגיבורים, וברור לחלוטין שהאחרים מנוגדים לחלוטין לכל מה שקשור בואליריה, מולדתם של הטרגאריינים. אז בעצם אין אפילו דבר חיובי אחד שנאמר על האחרים בכל הספרים. בנוסף, סיום כזה של "הרעים הם בעצם טובים ונחמדים" לא מתאים לסדרה בוגרת. זה סיום של דיסני או של דובוני אכפת לי.

is00

New member
../images/Emo3.gif דובוני אכפת לי.../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

CallMeCavanaugh

New member
לא התכוונתי לזה בתור בדיחה ../images/Emo13.gif

הרעיון הזה שאין רעים, שמי שנדמה לנו שהם הרעים הם בסך הכל לא מובנים ובסוף כולם משתפים פעולה ביחד, הוא מאפיין של סיפורי ילדים. אם הרע הכי גדול בסיפור הזה יהיה בסופו של דבר ראמזי בולטון, זה יהיה מאוד מאכזב.

varcety

New member
כמה דברים

"בנוסף, סיום כזה של "הרעים הם בעצם טובים ונחמדים" לא מתאים לסדרה בוגרת. זה סיום של דיסני או של דובוני אכפת לי." אני דווקא חושב שזה ממש להפך. אם יסתבר שהאחרים הם רוע מוחלט ללא אינטרסים זה יהיה ממש, ממש קיטצ'י ומתאים לסדרות פנטזיה זבל ולא לסידרת רצינית. "האחרים הם אולי הצד היחיד בכל הסיפור שמתקיף בשביל להתקיף, ולא מנסה להגן על כבודו או להרוויח כסף/רכוש. הם גרמו להגירה המונית של הפראים ולמוות של אלפים מהם. האגדות מספרות איך הם הרגו כל מה שזז בפעם הקודמת שהם התקיפו, וכל מי שהם הורגים הופך לזומבי." אנחנו לא יודעים שיט על האחרים בשביל לדעת שזה הדבר היחיד שהם עושים. בעצם, רוב המידע שיש לקורא עליהם הם מהפרולוג של הספר הראשון. "גם מאמיני ר'לור יכולים לעורר מתים, אבל בשני הבדלים משמעותיים - הם יכולים לעורר כל מת, ולא רק מי שהם הרגו, והם מחזירים אליו את נשמתו, לא הופכים אותו לאיזה זומבי חסר מח." 1. כל אחד שנהרג מעבר לחומה(אם נשחט ע"י האחרים או לא) יש פוטנציאל להפוך לזומבי. 2. אתה רוצה להגיד לי שקט ובריק הם לא זומבים חסרי0-מוח? קט הופכת ליצור חסר לב שומנע ע"י שינאה ומוכנה להוציא להורג ילד בן 10. בריק לא זוכר כלום מהחיים הקודמים שלו. דבר אחרון, לא אמרתי שהאחרים הם "בעצם טובים ונחמדים", נא לא לעוות את הדברים. אני רק חושב שכמו קבוצות אחרות בסידרה יש להם אינטרסים משלהם, שאולי חופפים לאינטרסים של הסטארקים.

כבר שמעתי הרבה דברים מגוחכים

אבל התיאוריה הזאת שוברת אפילו את השיא הקודם (טיריון = טארגריין). הרעיון שהאחרים יהפכו לבעלי ברית של הסטארקים כל כך לא אפשרי: 1. גם אם מצבם של הסטארקים ישתפר, איך הם ישתפו פעולה עם האחרים: למיטב ידעתנו האחרים לא מדברים (לפחות לא בשפה הרגילה בווסטרוז או כל מקום אחר). 2. האחרים הם , בהעדר מילה טובה יותר, מפלצות. הדחף הטבעי של כל אדם יהיה להלחם בהם או לברוח מהם - לא לנסות לדבר אתם. 3. בכל פעם שהאחרים מופעים בספרים, הם מנסים להרוג אנשים. כנ"ל לגבי הרפאים. ודבר אחרון, מתי קייטלין הוציאה להורג ילד בן 10?

varcety

New member
אתה מתבסס יותר מדי על ניחושים

בכל הסצינות עם האחרים שראינו עד עכשיו הם הותקפו ראשונים, וגם אם אני טועה כאן משמר הלילה נשבע להרוג את האחרים כך שלאחרים אין שום סיבה לחוס עליהם. ואם אתה מחפש מאבק קלאסי של "טוב נגד רע" כדאי לך תחפש במקום אחר. מרטין מנסה לבנות עולם כמה שיותר אפור ומחוספס. הרעיון שהאחרים הם מרושעים כי "ככה זה בפנטזיה" נוגד את כל הרעיון של הסידרה.

גם אם האחרים לא רעים

איך בדיוק הם יתחילו לשתף פעולה עם אנשים? בינתיים הווסטרוזי הממוצע חושב שהאחרים נכחדו, ואנשי משמר הלילה והפראים למדו שהאחרים רק מביאים עליהם מוות ומתים מסוכנים. אני זוכר שמשמר הלילה נשבע "להגן על ממלכות האדם" (או משהו בסגנון) לא "להרוג את האחרים". אני עדיין לא מסכים עם הטענה שהאחרים לא רעים משום ש"מרטין מנסה לבנות עולם כמה שיותר אפור ומחוספס" - זו לא סיבה לחור בעלילה שאתה מציע: האחרים מתבררים כיצורים נחמדים שרק לא הבינו אותם נכון במשך 8,000 שנים ועכשיו כולם ישתפו איתם פעולה, ימוטטו את החומה ויחיו בשיוויון. אם כבר אז הפראים הם לא כל כך רעים.

nathaliesh

New member
רק נקודה קטנה

ממש לא בכל הסצינות של האחרים שראינו הם הותקפו ראשונים-להפך. בפרולוג של הספר הראשון הם תוקפים די משום מקום את הסיירים של משמר הלילה. הם תוקפים את משמר הלילה בסיור הגדול בלי שום התגרות. כשמשמר הלילה מדדה פצוע וחסר לכיוון החומה בלי אספקה וסוסים ובקושי עם אש, האחרים מזנבים בעקבותיו ותוקפים כל הזמן בלי שום התגרות מהמשמר הנמלט. סאם בקושי יוצא בחיים מאחת ההתקלויות האלה. הם תוקפים בתוך החומה את הלורד המפקד מורמונט בלי שום התגרות. בנתיים בכל התקלות עם האחרים הם תוקפים ראשונים ובלי שום סיבה, *שידועה לנו* כך שלטעון שהם תמיד מותקפים זה קצת... קראת את הספרים?
אני כן מסכימה מאוד מאוד שאנחנו לא יודעים על האחרים כמעט כלום ורוב מה שנדמה לנו שאנחנו יודעים מבוסס על ניחושים, מצב שבעצם מאוד דומה למצב של מי שנלחם בהם כרגע- משמר הלילה. הרי ג'ון שולח את סאם לספרייה לנסות ללמוד עוד על האחרים והם נוחלים כישלון בתחום.

varcety

New member
בקשר לקייטלין

היא ניסתה לתלות את כל החבורה של בריין(כולל נושא הכלים הצעיר שלה).

למעלה