מה צבים אוכלים?

א אוהל

New member
מה צבים אוכלים?

מצאתי צב בחצר וחשבתי לשמור אותו קצת בשביל הבת שלי שמעודה לא ראתה צב חי. שמתי אותו בסל פלסטיק מרובע (של הכביסה) מרופד בנייר עיתון, אבל אני לא יודעת מה לתת לו לאכול (אין לי חסה אבל יש מלפפון, עגבניה, צנונית, אפונה של סנפרוסט). מחר בבוקר אשחרר אותו בשדה.

animals lover

New member
תשובה../images/Emo107.gif

צבים אוהבים לאכול חסה,מלפפון,עגבניה ושאר הירקות שמרקמם רך. רצוי לחתוך להם את האוכל לקוביות קטנות. מקווה שעזרתי!!! ובבקשה תשחרר את הצב בחזרה לטבע-בדיוק במקום שבו מצאת אותו! תודה!

א אוהל

New member
תודה! אני לא יכולה לשחרר את הצב

איפה שמצאתי אותו כי זה היה בפתח החצר שלנו והכלבה שלי כבר הראתה התעניינות "לא בריאה" בצב....... לא עדיף לו שאני אשחרר אותו בשדה?

animals lover

New member
אז תשחרר אותו../images/Emo107.gif

במקום קרוב ובטוח... שיהיה באזור לאיפה שמצאת אותו-כי הוא כבר בטח מכיר שם את הסביבה ואיפה מוצאים מזון והכל......

א אוהל

New member
הי לילית../images/Emo140.gif

הכלבה נהדרת והשתלבה מצויין במשפחה. הבת שלי (שנתיים וקצת) מתה עליה - בפעם הראשונה בחייה שהיא אמרה את המשפט "אני אוהבת אותך" זה היה לכלבה ולא לי.....
אפילו בעלי שבעצם הסכים לכלבה רק בשבילי ובשביל הילדה נשבה בקסמיה. השבוע כבר התחלתי לטייל איתה בלי רצועה והיא מאוד ממושמעת (אבל רבה עם חתולים
)

lilithmm

New member
לדעתי....

הכלבה פשוט יודעת להעריך את מה שהיא מקבלת ממכם. גם אצלי זה היה ככה.... אין לך מושג כמה אני שמחה בשבילכם, ובמיוחד בשביל הכלבה

איזה יופי לשמוע ../images/Emo99.gif

לגבי הצב - כדאי מאוד לשחרר אותו בהקדם בשדה פתוח. הצבים שייכים לטבע ולא לבית. הנה דיון שנערך כאן לפני כמה חודשים, כדאי מאוד לקרוא אותו. (היה עוד דיון על צבים, רק שאני לא מצליחה למצוא אותו כרגע).

א אוהל

New member
הצב שוחרר בשדה

ברחוב שלנו (טוב לא בדיוק שדה - 2 דונם שפעם היה עליהם משק והיום הוא הרוס ויש שם עצים ועשבים וכו' ואין אנשים). בשעות שהוא היה אצלנו הוא לא התלהב מהמלפפון שנתתי לו פרוס דק-דק אבל חירבן בכמויות מסחריות
הקטנה שלי וחברה שבאה אליה התלהבו קצת - צווחו "צב! צב!" ליטפו לו קצת את השריון וזהו. יותר מתגמל לזרוק כדור טניס לכלבה
עד עכשיו הקטנה פגשה מקרוב כלבים, חתולים (כולל גור חתול יונק מאמא שלו - עשה הרבה רושם על היונקת שלי), סוס (ליטפה אחת אתמול במתנ"ס!), ארנבת, דגים, שבלולים, חשופיות, יונה ויען. עכשיו צריך למצוא איזה פרה בסביבה רצוי עם עגל
.

shirili

New member
שחרור צבי יבשה!!!!

אם אתם מוצאים צב אסור לכם להחזיקו בגינה אפילו צב היא חיה מוגנת ולכן אם אתם מוצאים צב אז אתם צריכים לפנות לרשות שמורת הטבע

א אוהל

New member
מה זאת אומרת אסור להחזיק בגינה?

לא אני הבאתי אותו לגינה - הוא נדד לשם לבד. לא נראה לי שרשות שמורות הטבע מטריחה את עצמה על כל צב שדה. זה לא כאילו הם חיה בסכנת הכחדה.

זיו25

New member
גם אני מצאתי אתמול צב ../images/Emo13.gif

משום מה הוא ניסה לטפס במדרגות של הבניין, ולא כל כך הצליח. החזרתי אותו לגינה כדי שאוכל לקחת אותו לאחר מכן לשדה הפתוח שנמצא לא רחוק מכאן, אבל שחזרתי אחרי כמה דקות מצאתי אותו שוב ליד המדרגות... אין לי מושג מה הוא מחפש בתוך הבניין... בכל מקרה, הוא נלקח אחר כבוד לשדה ויצא להליכה היומית שלו
בברכה, זיו.

למעלה