מה פשר הדמיון ?

מה פשר הדמיון ?

ההתנהלות שלי בפייסבוק משקפת התנהלות שלי לאנשים באיזשהו מקום. כל פעם שאני נכנסת, מישהו רוצה לדבר איתי בצ'ט. אני לא יכולה לדבר עם כל האנשים שכותבים לי. זה יותר מידי אנשים שרוצים לדבר איתי בצ'ט על פי התמונות שלי.
אז אני עושה שהצ'ט ייראה לא זמין, ונמנעת מלכתוב סטטוסים וגם נמנעת מלעשות לייקים מחשש שייראו אותי בטייקר זמינה ואז שוב מישהו ייפנה אלי בצ'ט.

גם בתגובות לאנשים בפורום תפוז אני לא יודעת מה לעשות כשאני מגיבה למישהו ולאחרים שכתבו לי אין לי מה להגיד וזה יותר מבנאדם אחד.
אבל ההתנהלות שלי בפייסבוק היא יותר משמעותית כי אני ממש נמנעת.
לא רוצה לדבר עם אנשים, אבל רוצה לקבל יחס ולתת יחס. נכון שזה נעשה באמצעות דיבור, אבל בקיר על ידי לייקים ועל ידי סטטוסים והצהרות שאני נותנת ביחס לחיים והצהרות שאנשים מצהירים שאני עושה עליהם לייקים אלה הם הדרכים שלי לקבל יחס ולתת יחס.
העניין של לדבר לכל פונה שפונה אלי בצ'ט, זה גורם לי להרגיש מבוכה. חוץ מזה, שיש הרבה אנשים אז גם לרגשות אשמה שאי אפשר יהיה לעולם לכתוב לכל מי שפנה אלי ואז אני בכלל לא מגיבה. בא לי להיות אדם פשוט שאף אחד לא פונה אליו. אבל יש בעיה עם אנשים שאני רוצה. קשה לי ואני מיד נותנת חיבה ואנשים נבהלים מהחיבה המוגזמת שאני נותנת. אני חושבת לעצמי בדקות האחרונות מחשבה שגרמה לי להיכנס ולרשום. והיא המחשבה שאולי יש דמיון בין חוסר האונים שאני מרגישה כשמציעים לי לשוחח בצ'ט לבין חוסר האונים שאנשים שאני רוצה אותם מרגישים כשאני מראה להם חיבה ואת העניין הגדול שלי בקשר איתם. אז אני נכנסת לכאן כדי לבקש תובנות בדבר הפשר של הדמיון הזה ולהבין אותו על ידכם.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
צ'ט

יקירה,
אנחנו לא פסיכולוגים. נראה שיש לך קושי בקשר עם אנשים שדורש בירור מעמיק יותר.
לגבי הצ'ט - אם לא נוח לך פשוט אל תעני בצ'ט. את ממש לא חייבת. ואולי כדאי לך לבדוק אילו תמונות שמת בפייסבוק שלך. תמונות חושפניות וסקסיות יביאו מן הסתם הרבה ענין, אבל אולי את מעדיפה לקבל ענין מסוג אחר.
אין שום כלל שחייבים לעשות לייקים ולהגיב לכל אחד. תעשי מה שנוח לך - בלי להרגיש לא נוח מכך.

1. השתייכות לאנשים 2. להימנע מאנשים

עוזר להיות ידידותית ומיודדת עם כמה שיותר אנשים (רשת בטחון), ומצד שני להיות במצב שאין סיכון שייפגעו בי או ייכעסו עלי או ייפרדו ממני גם אם לחלק מהאנשים נדמה שהעלבתי אותם.
קשה להלך בין החבלים (אם אומרים את זה כך) וזה מעייף ומתיש, כי בסך הכל אנשים הם לא צפויים ולכן יכולים מאוד להזין (להכאיב).
אבל, בלי אנשים כואב לי.
ומצד שני, אם אני מנסה להתיידד אז הכאב מאדם שהיה נחמד איתי ופתאום כבר לא הוא כאב אקוטי מאשר הכאב של הלבד שהוא כאב כרוני יותר.

אם הייתי מסוגלת להיות בבידוד ולהרגיש טוב, להרגיש שמחה, אושר אז זה היה משנה אותי כי אני נוטה לטינטון ולהרגיש דיכאון וסבל גדול כשאני לבד ומרוב החרדה והסבל יש לי רעש באוזניים כשאני לבד עם מחשבות על חוסר השתייכות (ויש לי צורך בהשתייכות לאנשים שנותנים הרגשה כאילו הם יהיו שם בשבילי כשאצטרך אותם).
אז מה שיעזור לי להיות מאושרת זה להימנע מאנשים (להתרחק מאנשים), אבל גם להיות מיודדת עם אנשים.
יעזור לי מאוד להיות מאושרת אם אהיה באפס אחוז סיכון לעימותים עם אנשים, אבל מצב כזה פירושו להתרחק מאנשים ואז זה פוגע קשה בצורך שלי להשתייך לאנשים ולהיות מיודדת איתם ופוגע קשות בבניה של רשת בטחון חברתית שעליה יש לי צורך להסתמך ולצפות שאנשים יאהבו אותי ולא ייאכזבו אותי.
הערב שני מקרי רצח בצפון, וגם בלי רצח עם גופות, אנשים שופכים את הדם. אתה יכול להיות בטוח שאתה עוזר ושצריכים את הנתינה שלך, ופתאום מייחסים לך כוונה שלא העלאת על הדעת, ואז אתה מתעקש שזה לא כך צריך להיות, ואז מנסה עם אחרים להיות מי שאתה טוב לב ואז גם הם מסתברים כמפגרים ומסוכנים לך ולהזיק לך. אנשים מזיקים אז נמנעים מהם וזה שם אותנו באפס אחוז סיכון שייפגעו וייכאיבו לנו. אבל יש צורך עז בהשתייכות חברתית וזה מה שמערער אותי כי זה משהו שתלוי באם אחרים שאני בקשר איתם לא יכאיבו לי בזה שיחליטו שאני לא בראש שלהם יותר.

אז מה תנסי לעשות בתקופה הקרובה?

מחשבה שעלתה לי: אם תרגישי יותר טוב עם עצמך, אז תראי שזה בסדר גם לריב עם אנשים, ושאפשר להשלים, ושזה בסדר גם אם לפעמים קשרים מסתיימים.. קבלה של עצמך.. קבלה של מה שקורה..

את מחזיקה בשני ערכים סותרים

וזה עדיין אפשרי למצא את קו האמצע לתחושות שתהיינה טובות לך ברגע נתון
ובעיקר בהווה.

מה הפשר

שלום לך יקירה,

בפוסט שכתבת את עוסקת בהרחבה במה שאת לא רוצה ומתן פרשנות למחשבותיהם של אחרים.
הייתי ממליץ לך להתמקד בדברים שאת כן רוצה .

לגבי ניתוח מחשבותיהם ומעשיהם של אחרים, פשוט להניח לזה מכיוון שלמדתי מניסיוני שמעולם לא הצלחתי לדעת מה חושב האחר.
כל ניסיון לנחש או לצפות מהאחר שינהג איך שאני רוצה גורם לדאגה, מתח ואכזבה.

את יכולה להגיב, כשנראה לך שיש לך מה להגיד ולהימנע כשאין לך, לא מתוך מחשבה איך זה יתפרש ומה יחשבו עלייך.

אני לא יודע למה את מתכוונת ב- "בא לי להיות אדם פשוט שאף אחד לא פונה אליו", רק שמי שבא לו שלא יפנו אליו, לא פותח פרופיל באתר חברתי.
כנראה שבא לך משהו אחר שעליך עוד לברר כדי שתהיי בהרמוניה מלאה עם המציאות.

למעלה