מה פירוש NIE ו SS?

parol

New member
מה פירוש NIE ו SS?

אני אזרח גרמני ולא חי באירופה כרגע , ראיתי מודעת עבודה שמתאימה לי. ושם כתוב "NIE and SS Number holders only" מה פירושו? אני מאמין ש SS הכוונה ל SOCIAL SECURITY . איך אני מקבל את שני הדברים הנ"ל? תודה רבה

parol

New member
ספרד

אבל האם אין אלו מונחים שקיימים בכל האיחוד? האם בשביל להתחיל לעבוד באירופה מספיק המס' דרכון הגרמני שלי?

Nobilis

New member
תשובה

לכל מדינה יש את מערכת הרווחה שלה, עם המושגים שלה. מה שכן, בשל האיחוד האירופי, תשלומים במדינה אחת רלוונטיים גם במדינה שניה. וכך אתה בהחלט יכול לעבוד במדינות שונות לאורך חייך, ועדיין לצבור זכויות. לגבי המונחים - אני מניח ש-SS קשור לביטוח לאומי. NIE (בתרגום לאנגלית) זה Tax ID Number הספרדי. בשביל לעבוד בספרד די בדרכון הגרמני. אתה מגיע, מקבל את המספרים השונים הנדרשים מהמשרדים הרלוונטיים, והופ לעבודה.

גם אני אזרחית גרמניה תושבת ספרד

אכן (ביטוח לאומי) SS=SEGURIDAD SOCIAL NIE= תעודת זהות/מספר זיהוי אישי מקומי. כדי להשיג את שני אלו עליך להגיע לספרד, לגשת עם הדרכון הגרמני ללשכת ה-SEGURIDAD SOCIAL הקרובה ולבקש מספר SS לצורך עבודה; זה לוקח חמש דקות. לאחר מכן גש ללשכת REGISTRO CIVIL ותקבל מסמך זיהוי זמני שאיתו תוכל לעבוד מייד; כעבור כמה שבועות תקבל ת.ז פלסטית קבועה. חשוב לציין, שעליך להחזיק בכתובת מגורים קבועה בספרד כדי להירשם. הם לא מבקשים חוזה שכירות או מסמכים המעידים שנרשמת במרשם האוכלוסין או בעירייה, כך שזו יכולה להיות כתובת זמנית, אצל חבר למשל. אם תזדקק לתרגום ועזרה בסידורים, שלח לי מסר (מייל: [email protected]) בהצלחה.

gatissima

New member
דברים קצת השתנו עם השנים....

עכשיו מחכים ל NIE משהו כמו חודשיים שלושה וכבר לא מקבלים לא אישור זמני וגם לא תעודת פלסטיק, רק דף גדול והם אומרים לך תסתובבי עם צילום של זה והתעודת זהות של המדינה שלך....

טוב, לי לקח רק חודש כי

את ה-NIE הוצאתי בסגוביה, לא במדריד; כמובן, הגיוני שבבירה הגדולה מחכים הרבה יותר זמן בגלל העומס היחסי. מה, כבר לא נותנים תעודת פלסטיק קשיחה??? באסה להסתובב עם דרכון בכל מקום (את הת.ז הישראלית איך שוטר אמור לקרוא?) דרכון לא נכנס לארנק סטנדרטי, נשמע לי מבאס לאללה להיסחב איתו!

gatissima

New member
כן אבל הם אומרים

את גרמניה לא? תסתובבי עם התעודה הגרמנית....אני לא ישראלית בשבילם

נו- לי (ולך?) אין ת.ז גרמנית!

אז מה נשאר? -להסתובב עם הדרכון הגרמני, שהוא אפילו עוד יותר מבאס מהישראלי בגלל שהוא, בנוסף לגודל, גם קשיח...

gatissima

New member
נכון אבל אותם זה לא מעניין

וזה ממש מבאס, ואני חושבת שאני אסע בקרוב לברלין (יש לי שם משפחה) ואני ארשם ואוציא לי תעודת זהות

parol

New member
תודה רבה לכולכם

סתם שאלה, האם זו הפרוצדורה שעלי לעבור לפני שאני מתחיל לעבוד בכל מקום ב EU (אנגליה? הולנד?איטליה?צרפת?גרמניה?) ללכת לכל מיני מוסדות בשביל לקבל מס' שונים. חשבתי שדי בהצגת הדרכון והוא מהווה כמו ת.זהות.... תודה

gatissima

New member
פרוצדורת רישום בספרד

האזרחות הגרמנית שלך מקנה לך את הזכות לחיות ולעבוד ברחבי האיחוד. אבל המדינה בה אתה מתכוון לעבוד ולחיות צריכה לדעת שאתה שם, ואם אתה עובד שם אתה צריך לשלם מיסים וכו' וכמו כן גם זכאי לשירותי ביטוח לאומי ובריאות ולכן אתה צריך להרשם. אל תבהל, זו פרוצדורה די פשוטה, לא שואלים שאלות אבל צריך לעשות את זה. בגדול החוק הספרדי מחייב כל אזרח האיחוד להרשם אם הוא מתכוון לשהות בספרד מעל שלושה חודשים, בפועל אין להם אפשרות לדעת מתי נכנסת כי הם לא רושמים אותך. אתה יכול על פי החוק לעבוד גם בלי כל המספרים האלה אבל כמו שכבר נוכחת לפי שאלתך המקורית, מקומות העבודה דורשים את זה במיוחד בשביל עבודות שהן מעבר למלצרות וכו' ואני אחדד. מותר לך לעבוד מהיום שאתה מגיע, אם אין לך את המספרים האלה זה לא שאתה לא חוקי, אבל בשביל לעבוד בצורה מסודרת כמו שאתה עובד בארץ עם חוזה ושהמעביד מפריש ביטוח לאומי מהמשכורת שלך אתה צריך להרשם. לגבי איפה ואיך נרשמים ומה אני אכתוב את זה בצורה מסודרת גם למען הדורות הבאים. 1. בעירייה מה שנקרא AYUNTAMIENTO שיש להם משרד בכל רובע. לשם אתה הולך בשביל להרשם בכתובת מסויימת זה נקרא EMPADRONAMIENTO אם השכרת דירה אתה מגיע עם החוזה אם אין לך חוזה (נפוץ בספרד) אתה לוקח מהם טופס מחתים את בעל הדירה או כל בן אדם אחר שכבר רשום בכתובת הזאת, למשל אחד השותפים ומחזיר את זה עם צילום של תעודת הזהות של מי שחתם לך. אם יש לך חבר שכבר רשום אתה יכול לעשות את זה על הכתובת שלו. קח בחשבון שאחר כך תצטרך ללכת לקופת חולים ולמשרד ביטוח לאומי ליד הבית שלו. שם אתה מקבל אישור על רישום בכתובת ושומר על הדף הזה טוב טוב כי עוד תצטרך אותו 2.ביטוח לאומי גם יש להם משרד בכל שכונה כמעט, אתה הולך לזה שהכי קרוב לכתובת בה נרשמת, עם צילום של הדרכון ושל הדף שקיבלת בעירייה ומקבל מספר ביטוח לאומי שישמש אותך לתמיד בספרד. 3. הולך ל OFICINA DE EXTRANJEROS בעיר מגוריך עם דרכון. מגיע מוקדם מאוד בבוקר לא אחרי 8 יהיה שם תור אתה מחכה בתור. אחר כך יגיע מישהו ויחלק מספרים שיגמרו בשלב מסויים ולכן כדאי להגיע מוקדם. ב 9 הם פותחים אתה נכנס פנימה ומחכה בתור בשביל לקבל תור לפגישה לחודשיים שלושה אחר כך שבפגישה כבר תקבל את הדף עם המספר. אתה תקבל מן אישור לגבי הפגישה הזאת ולפעמים זה מספיק בשביל לעבוד. 4.קופת חולים אתה הולך ל CENTRO DE SALUD בשכונה שלך עם הטופס שקיבלת בביטוח לאומי ועם זה שקיבלת בעירייה ונרשם, אם אתה לא עובד אז הם ישלחו אותך להביא אישור שאתה לא עובד ואז אתה יכול לקבל שירותי בריאות בחינם לשנה.

Nobilis

New member
תשובה

בכל מקום תצטרך מספר זיהוי כלשהו (מספר ביטוח לאומי, וכו') בשביל להתחיל לעבוד. גם בישראל, אתה צריך מספר תעודת זהות בשביל לתת למעביד (לצורכי תשלום מיסים, וכו'). וכך, לדוגמא, גם אזרח בריטי שלא חי בבריטניה מעולם יצטרך לפנות לביטוח הלאומי הבריטי לצורך קבלת מספר ביטוח לאומי לפני שיוכל להתחיל לעבוד. זאת פרוצדורה, לא יותר.

gatissima

New member
לא לא לא

כדי לעבוד בספרד אין בעיה בעיקרון אם אתה אזרח האיחוד אבל בשביל לחתום חוזה עבודה אתה צריך שני מספרים. מספר זהות ספרדי ומספר ביטוח לאומי. NIE Número de Identificación de Extranjero זהו מספר הזהות שנותנים לזרים בספרד. זוהי פרוצדורה פשוטה יחסית לאזרחי האיחוד. צריך ללכת למקום של הזרים ולקבל תור, לחודשיים שלושה אחר כך ואז אתה מגיע ומקבל את המספר שלך. SS (עם קונוטציות מסויימות...) זה ביטוח לאומי, SEGURIDAD SOCIAL זה הרבה יותר פשוט , הולכים לביטוח לאומי ומקבלים מספר. עכשיו אתה שואל בודאי, רגע... אז אני צריך לחכות חודשיים עד שאוכל לעבוד... התשובה היא בגדול כן , בקטן אתה צריך לדבר עם המעסיק, כשתגיע בפעם הראשונה לקבל את התור תקבל מן אישור שאומר מתי הפגישה שלך ויש כאלה שיסכימו כבר להעסיק אותך עם זה ועם המספר ביטוח לאומי. לפני כל אלה, צריך ללכת לעירייה ולהרשם בכתובת מסויימת, כלומר קודם אתה משכיר דירה נרשם ואז הולך ומקבל את המספרים האחרים עם המספר ביטוח לאומי אתה יכול גם ללכת לקופת חולים ולקבל כרטיס והרי אתה מבוטח. (אם אתה לא עובד יתכן שתצטרך להביא אישור שאתה לא עובד שעושים במקום אחר) עוד משהו שחשוב לדעת. לגבי רשיון נהיגה. אי אפשר להמיר את הרשיון הישראלי לספרדי, כלומר מרגע שאתה מקבל את ה NIE שלך אתה יכול לנהוג עם הרשיון הישראלי חצי שנה ואחר כך אתה צריך לעשות שיעורי נהיגה טסט ותיאוריה. סע קודם לגרמניה תמיר את הרשיון בעלות 30ומשהו יורו ואת הגרמני אחר כך תוכל להמיר לספרדי. אחרי שתקבל NIE כבר לא תוכל לעשות את זה...

אכן. אני נאלצתי להוציא רשיון נהיגה ספרדי

כולל שיעורי נהיגה, תאוריה וטסט מעשי, וזה אחרי כמעט 17 שנות נהיגה בישראל. אבל הוא לא יוכל להוציא רשיון גרמני (כלומר, להמיר את הרשיון הישראלי בגרמני) אם אינו חי ובעל כתובת בגרמניה. גם פה ביקשו ממני הוכחה לכך שאני תושבת קבע בספרד, כתנאי להוצאת הרשיון הספרדי (בלי DNI או NIE ספרדי אי אפשר לגשת לתאוריה!). עוד נקודה: מבחן התאוריה בספרדית בלבד (ניתן לבקש מבחן בספרדית קלה).

gatissima

New member
אמרתי לך שדברים השתנו עם השנים....

כבר יש תאוריה באנגלית (או שאולי זו הספרדית הקלהאצלהם אי אפשר לדעת
) חוץ מזה אם יש משפחה או חברים בגרמניה אז אפשר להרשם אצלהם וכן להוציא, אם לא אז כן באסה...

למעלה