תודה אביבן, על כל שפע המידע ועל התמונות היפות ששלחת!
למדתי המון מכל זה! בינתיים ראיתי גם בגוגל, שֶׁמה שחשבתי שהם פרחים של העצים, הם למעשה הפירות שלהם.
בסופו של דבר לא הגעתי היום לאותו מקום, כך שלא יכולתי לצלם צלקות על גזע עץ. אולי ביום ראשון אוכל לצלם. הבעיה שעדיין אינני יודעת להעביר תמונות מהסמארטפון החדש אל המחשב...
בכל אופן, הופתעתי מאד כשראיתי את טיפות השרף (או אגלי השרף) המיובשות על גזע העץ, כי באמת הכרתי עד עתה רק שרף של אורנים. אותו הכרתי היטב, ולא בשמחה, כבר מילדותי. אז לא היה לי מושג שזה יכול לקרות לעצים אחרים בגלל עקה כלשהי.
העץ בכלל לא הזכיר לי אזדרכת, כי אזדרכת אני מכירה היטב.
לא נראה לי שנשברו ענפים לעצים האלה, אלא שהעיריה כרתה ענפים שנראו לה מפריעים לתנועת המכוניות או להולכי הרגל. (אני לא יודעת וגם לא רוצה לדעת איך נראה "תחת של חמור").
תודה על התמונות של הדודניאה! אני מכירה אותה מאז ילדותי, בלי לדעת את שמהּ, ושמחה מאד ללמוד אותו. אבל אני לא מכירה את הדודניאה (נשמע כמעט כמו 'דודה לאה'
) כעץ, אלא כשיח. בחצר של חברתי הטובה ביותר, היתה גדר חיה של שיחים אלה.
אבל כנראה היתה לנו ילדות עשוקה, כי אף פעם לא עשינו מהם עגילים. צחוק צחוק, לאמהות שלנו לא היו עגילים, אז אולי בגלל זה.

עכ"פ, אני רואה שהפירות שלה דומים מאד בצורתם לאלה של הפנסית. קטפתי היום ענף של דודניאה בדרך. מישהו אמר לי שזה דומה לערבה.

צדקת, את הדודניאה עם הפירות האדומים-ורודים, ואת זו על העלים בצבע בורדו, אני לא מכירה, אבל רואים שזו אותה גברת בשינוי צבעי האדרת.
[לגבי העריכה, שמסומנת רק בקטן בתחתית ההודעה הערוכה. ושפע ההודעות של כל העריכות, זו בעיה מוכרת. ביקשתי מההנהלה לסדר את זה, אבל זה לא מטריד אותם. והאמת, יש באגים הרבה יותר מפריעים והרבה יותר דחופים, שאני מקווה שיטופלו במהרה בימינו].