מה פירוש המילה -נוסטלגיה-

טומי*

New member
מה פירוש המילה -נוסטלגיה- ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אז הלכתי וחיפשתי, עד שמצאתי. כמובן כמו רוב המילים האלה עם הסייומת -יה- בא מיוונית. אם נפריד את המילה,אז יוצא שפירוש ה -נוס- לחזור הביתה...הכוונה לארץ ישנה, מולדת. פירוש ה -טלג- כאב. ולסוף ה -יה- למעשה ה -יה- בא מרוסית -ג'יה- געגועים לעבר. זהו זה עכשיו כבר הכל ברור. זהו נוסטלגיה ערב טוב ושבת שלום!

ואם בנוסטלגיה עסקינן

אז הנוסטלגיה שלי כאן זהו המנהל טומי שגם עבורי זה כמו לחזור לארץ ישנה וטובה, עם ריחות בית מוכרים. טומי....אנא קבל את ברכותי לניהול הפורום הזה. שיהיה בהצלחה

טומי*

New member
באה תודה על ברכותייך ../images/Emo24.gif

מקוה שחברות/ים שכתבו כאן בעבר, לפחות חלקן/ם יחזרו ונבנה יחד משהו נחמד

yalyul

New member
../images/Emo87.gif נוסטלגיה ../images/Emo87.gif

על אף הפרוש המילולי המכיל בתוכו כאב או געגוע כמוהו כזכרון רחוק ריחות, צלילים , תמונות וטעמים הנוסטלגיה שלי מכילה המון רגעים של שמחה וחויות ראשוניות געגוע,התרפקות? כן , נעים להזכר. לא הייתי חוזרת לאחור אפילו לא ליום אחד מה שהיה עבר
ההווה והעתיד מזמנים לנו עוד ועוד. הנה חתיכת נוסטלגיה...שנת 1977 אליפות אירופה בכדורסל- מכבי ת"א נגד מובילג'ירג'י וארזה בבית מקלט טלויזיה אחד(אלא מה?) כולם מסביב מעודדים את מכבי אני יושבת בשקט, מה אכפת לי מה התוצאה, כל זמן שדינו מנגין נוגע בכדור אני נדרכת, הערצה עוורת של בת עשרה...

טומי*

New member
WOW יולה עשית לי צמרמורת../images/Emo6.gif

עם החתיחת הסטוריה של מכבי...דינו מנגין הגדול ...הענק והיו עוד ג'ים בוטרייט ואולסי פרי, ומיקי ברקוביץ' ועוד ועוד.....נוסטלגיה של ממש

לטומי ברכות על המינוי ../images/Emo140.gif

ולפורום מחזיקה אצבעות
נחמד לראות שוב ניקים מוכרים מהעבר. דיפדפתי לאחור בדפיו הראשונים של הפורום שנפתח ב- 8/8/01.... ההודעה הראשונה שלי בפורום היתה ב-15/8 והכילה רק מילה אחת למגי ב ה צ ל ח ה ! ...(
ואם בנוסטלגיה עסקינן אז...בביקורי האחרון בברצלונה הופתעתי למראה חנות תקליטים גדולה לתקליטים של פעם..השחורים העגולים האלה מבקליט, מסתבר שגם היום יש להם קונים והמחירים בשמים! ואני נתתי במתנה ערימה ענקית של השחורים העגולים האלה
שבת שלום

טומי*

New member
חונה ברוכה השבה לארץ ../images/Emo24.gif

מה כבר יותר משנתיים שהפורום קיים? חשבתי לתומי שנפתח באוגוסט 2002 בקשר לתקליטים...אז לידיעתך גם בארץ ישנם חנויות שמוכרות תקליטים יש בשינקין בתל אביב, וברח' שלמה המלך..שאני מכיר. תודה על ברכותייך,וזמין אותך להמשיך לכתוב כאן שבת שלום!

emmy5

New member
חונה ,נעים לראות אותך

גם הקסטות , עוד מעט נוסטלגיה

צירוף מקרים

אתמול בעודי מתכוננת לנוסטלגיה פרטית שלי (כנס מחזור של הצופים) אני שומעת את בני ביתי שומעים מוסיקה בקולי קולות דבר שמאד לא אופייני אצלנו ירדתי למטה לראות על מה ולמה וגיליתי את בעלי עם ערמת תקליטים בין ה-DVD לכל המכשירים החדישים מזה שנים לא הפעלנו את הפטיפון אבל מאז ומעולם הוא ניצב על המזנון בסלון ואתמול בפרץ נוסטלגיה משלו הוא החליט לשמוע שירים ישנים יודעת שגם הוא וגם הילדים נהנו מאד וממש לפני שיצאתי עוד הספקתי לשמוע אותו נותן להם הסבר על המכשיר המוזר הזה - פטיפון

טרה10

New member
ואתמול אשתי אמרה לי שאני לא..

משתמש יותר בפטיפון והוא סתם תופס ל-ה..מקום. נשבע..אתמול ממש..

אטיוד5

Active member
יש עוד כמה מדיות ...

שיצאו מכלל שימוש eight track למשל. טייפ סלילים. בכלל, כל הטייפים. לפני חודש הייתי בארה"ב. נכנסתי ל garage sale. ראיתי טייפ קסטות רגיל, kenwood. 10 דולר. שלי במקרה התקלקל, אז לקחתי. היא אומרת לי - כבר אין לי שימוש בו. התקליטים מבקליט - רק מקצתם שווים כסף. רובם באמת אפשר לזרוק לזבל. אבל למי יש לב לעשות את זה?

itaf10

New member
אני באמת רוצה לקוות שפורום "נוסטלגי

יחזור ויפרח כמו בתקופת מגי... אגב, לאן היא נעלמה? משהו יודע?

למעלה