מה פירוש הביטוי..

מה פירוש הביטוי..

"להרים את הכפפה"? (וסליחה על הבורות
)

shellyland

New member
נדמה לי שזה מגיע מתרבות הדו-קרב

שם מי שרוצה להזמין אותך לדו-קרב זורק לך כפפה ואם את מסכימה את צריכה להרים אותה. נדמה לי. אני לא בטוחה. או שזה מהשיר "לא זרקת בחטיפה מטפחת משי או כפפה שנרים לך..."

כן, אבל מה זה אומר?

השאלה שלי היתה מה הפירוש שלו, כלומר מתי משתמשים בו ולמה הכוונה?

hillelg

New member
הריני לאשר את דברייך לענ"ד

דברייך הראשונים, כמובן. זה אכן היה הנוהל המקובל. אפשר לקרוא זאת ברומנים שנתחברו על התקופה, כדוגמת "הרוזן ממונטה-כריסטו" של אלכסנדר דיומא. אגב, זה לא "אם את מסכימה את צריכה" וגו´. דו קרב לעולם לא נערך עם נשים, אלא לכל היותר (וברוב המקרים, כמו המקרה הטרגי בו נהרג בדמי ימיו הגאון המתמטי גלואה) על הנשים.

גנגי

New member
כל הלילה, אישה....

"....... כל הלילה, אישה אבירייך שלושה סרנדה קדושה שרים לך אבל את מעולם לא הורדת סולם לא זרקת בחטיפה מטפחת משי או כפפה שנרים לך" אני סבורה שכאן מקור הביטוי ברור למדיי, לא?

המוזרה

New member
../images/Emo171.gifשני דברים שונים..

להרים את הכפפה זה בהחלט להיענות לאתגר. סוכם. אבל הציטוט מהשיר - "לא זרקת בחטיפה מתפחת משי או כפפה שנרים לך" מצביעה על מנהג אחר. פעם, לפני שנשים העזו להתחיל עם בחורים, כשאישה רצתה להראות שמישהו מוצא חן בעיניה, היתה שומטת "במקרה" את הכפפה, או את המטפחת, כדי שהוא, המועמד, יוכל להיות ג´נטלמן מושלם, להרים לה את החפץ המושלך ולזכות להחליף מילה עם הליידי.

hillelg

New member
אני שוב מצטער לחלוק עלייך.

נראה שזהו ביטוי הרבה יותר עתיק מהשיר הלז. וראי למעלה. (האם נעמי שמר התכוונה לרמוז לביטוי הזה? אולי. קשה לי לראות איך זה מתקשר.)

גנגי

New member
לא התכוונתי שזה המקור לביטוי,

אלא שכאן אפשר להבין את מקורו, כלומר, את הפעולה שקשורה למקור הביטוי.

hillelg

New member
ועדיין לא זהו מקורו, לענ"ד.

את גורסת שמדובר בזריקת כפפה על ידי העלמה, כהזמנה. אך בפעולה זו הכפפה היא משנית: אין עניין מיוחד דווקא בכפפה, וגם "מטפחת משי", לדוגמה, טובה לעניין זה. אך לגבי דו-קרב, הרי זה נוהג מושרש, ודווקא הכפפה היא שסימלה זאת. כמו שאמרתי, נראה שנעמי שמר רמזה לנוהג הזה; ייתכן שבלי משמעויות מיוחדות.

למעלה