מה פחות גרוע?

מה פחות גרוע?

אם אני אמכור את החמץ בבית הורי ואולי הם ישתמשו בו או לא יגעילו כלים זה בסדר או שעדיף לא למכור להם אותו בכלל?

uuuaaa

New member
תשובה

דבר ראשון את לא יכולה למכור שום דבר בלי רשות שלהם. זה לא מועיל. את מבקשת מהם רשות למכור ואז את הולכת לאיזה רב ויש להם טפסים בשביל אנשים שמוכרים חמץ של אחרים. בדרך כלל לא מוכרים חמץ גמור אלא אוכלים כל מה שאפשר ואת השאר שורפים/זורקים (כמו פסטה אטריות, פתיתים, בירה, שקדי מרק ופלים, עוגיות וכו'). מוכרים רק תערובות ודברים שהם ספק חצץ וחמץ שבלוע בכלים. מכניסים את זה לארון וסוגרים אותו ומדביקים עליו מדבקה "חמץ". בטופס מכירת חמץ את רושמת איפה הארון הזה נמצא. אם הם לא מוכנים להגעיל, תשתדלי להגעיל את את הכלים, בכל עיר יש מקומות שמגעילים כלים.. בהצלחה.

כן, אני לא לגמרי חילונית...

אני יודעת איך עושים פשוט לא ידעתי איך עדיף לעשות בשבילם. תודה

נבלה או טרפה?

השאלה מה יותר גרוע.. שיהיה חמץ שלהם ברשותם - או לגנוב מהגוי ולאכול? עדיף למכור - אולי לא יאכלו? הכל בתנאי שיסמיכו אותך למכור...

לא זה ולא זה

אני לא חושבת שזה ראוי להכניס ביטויים כאלה בהקשר של הורי הם אנשים טובים בעלי מעשים טובים גם אם הם לא דתיים אני מאמינה שהם לא יתנגדו שאמכור, נראה לי שבאמת עדיף שהכי הרבה יגנבו ממנו... :)

חלילה...

כוונתי הייתה, שהברירות הן בין לאכול נבלה לבין לאכול טריפה. מיכרי את החמץ וה' יעזור שלא יכשלו באכילת חמץ בפסח.

asaf2000

New member
אני קיבלתי תשובה הפוכה

אחד הדיינים בבית דין של הרב ניסים קרליץ הורה לי "אל תתעסק עם זה".

תראה..

איסור של בל יראה ובל ימצא יש מיד מערב החג. סביר להניח שגם חילוני ממוצע לא יאכל חמץ עד אחרי ליל הסדר ואולי אפילו מעבר לכך.. כבר הצלנו אותם מעבירה.. והלאה - נתפלל שאור ליל הסדר יאיר להם לכל החג ולכל החיים..

asaf2000

New member
אני מסכים איתך, גם אני חושב ככה

גם אני חשבתי שעדיף שיעברו על גזל הגוי מאשר על בל יראה ובל ימצא אבל, כאמור, הורו לי אחרת וכך נהגתי וכל אני נוהג גם השנה.

למעלה