מה עשיתי?

• פותח הנושא relb
  • פורסם בתאריך

relb

New member
מה עשיתי?

לפני חודשיים ולאחר לבטים רבים בחרתי ללמוד תעשייתי בחולון וביטלתי בבצלאל. לאחרונה אני מרגיש חרטה על שפיספסתי את הזדמנות חיי ללמוד בבצלאל וירד לי כל החשק.האם למישהו יש דברי עידוד?

LeonardoDV

New member
בא לי לצעוק לך

יא חתיכת אידיוט. אבל אני לא יעשה את זה. מעבר להילה ולכמה מורים מתקופת המנדט, אין לבצלאל שום יתרון כלשהו על חולון, ואם עבודות בוגרי שנה ד' אומרות משהו אז ההיפך הוא הנכון. לפחות לגבי השנה האחרונה. אז יכות להיות, שעניין ההילה מאוד חשוב לך, אם כך הוא, בשנה הבאה לך ולמד בבצלאל ואני מקווה, שתדע להציג את ההילה שלך בתיק העבודות, אולי תמצא משרד לעיצוב מעוניין בבוגרים עם הילה. ואם לא אז הכנסיה הקתולית בוודאי תתעניין בהילה שלך...

relb

New member
תודה לך לאונרדו אבל...

אני מתחיל ללמוד השנה ולא שנה הבאה כי כבר התקבלתי לשניהם וביטלתי בבצלאל. לגבי רמת הלימודים והקירבה למרכז אני מסכים איתך באלף אחוז שיותר טוב בחולון, אך שאלתי מספר אנשים בתעשייה (ואני מתכוון לבכירים בתחום כלומר אלו שמגייסים את המעצבים לעבודה) והם אמרו לי שלבצלאל שם יותר טוב מחולון ובוגרי בצלאל בעיניהם מקבלים את ההשכלה הטובה ביותר ולכן הם נוטים לקבל אותם יותר לעבודה. כמו כן אני לא בטוח שאני מתכוון להשאר בארץ ואמרו שלבצלאל שם עולמי. אם רמת תיק העבודות בלבד היתה קובעת אז לא היו לי כלל ספקות שבחולון יותר טוב (ראיתי את תערוכות הגמר ואין צורך להוסיף מילים) אך לפי מה שהתרשמתי גם מקום הלימוד מצביע על יכולותיו של המועמד (זה כמו לצאת מהרווארד לעומת מאיזה קולג' מקומי בארה"ב...) לפחות בעיני האדם שמראיין אותו לעבודה. ייתכן שכל הידע שלי מוטעה ואשמח אם תתקן אותי...

LeonardoDV

New member
אז אני מתקן אותך

הייתי שמח לשמוע מי הם אותם "בכירים בתחום" גם אני מגייס מעצבים לעבודה ואני דווקא מעדיף את בוגרי הדסה, חולון, ובצלאל. בסדר הזה. ואני מכיר "בכירים" רבים שחושבים כמוני. לגבי לימודים בחו"ל, לא שמעתי על אדם שנדחה ממוסד כלשהו בחו"ל, שעוסק בעיצוב בגלל, שלמד בחולון. ואני מכיר המון בוגרי חולון חלקם מהמחזור שלי שלמדו בחו"ל במוסדות נחשבים ביותר כגון הרויל קולג' בלונדון. בקיצור אתה לא מפסיד דבר וכדאי, שתשקיע את האנרגיה שלך בלימודים, ולא בדשא של השכן מירושלים. תאמין לי, שתזדקק לכל טיפת אנרגיה שעצורה בנפשך.

relb

New member
תודה רבה רבה לך

על העידוד , האמת היא שאחת הסיבות העיקריות שרציתי ללמוד בבצלאל היא בגלל האווירה האמנותית והמיוחדת שיש למוסד ולעיר בכלל (מה שהיה חסר לי בכל פעם שביקרתי בחולון) וכן מספר חברים שיש לי בעיר אבל אלו לא שיקולים מכריעים אלא שוליים ואצטרך לוותר עליהם. תודה שוב על ההתייחסות והסבלנות.

למעלה