מה עם bush?

מה עם bush? ../images/Emo4.gif

שמעתי את הדיסק האחרון שלהם איפושהו לא מזמן, והם נשמעים אחלה. עכשיו, הדילמה שלי היא האם הם גראנג´? כי יש הטוענים שהם פוסט-גראנג´ (יש הבדל?!), ויש את אלה שאומרים שאין קשר ביניהם לגראנג´. (הם בריטים, חחחח....) עזרה עזרה עזרה...
"it make much more sence to live in the present tence..."

Cheezus

New member
המממ

אני לא מתיימרת לדעת כי את בוש אני לא מכירה כל כך טוב- אבל ממה שאני כן שומעת, אין להם את האווירה של הגראנג´ שזה מרכיב מאוד חשוב בלהקות הסגנון, וגם הסגנון כשלעצמו מבחינה טכנית-מוזיקלים לא בדיוק גראנג´... אבל אולי מישהו שיותר מכיר יוכל להגיד יותר טוב.

theAMP

New member
זה לא כל כך קשור...

"האוירה" של הגראנג´ נעדרת גם מאלבומי גראנג´ חשובים מאד, כמו למשל nevermind ו- ten... אלה שני אלבומי פופ מופקים בצורה מקצועים להחריד, הכל נשמע נקי חלק וברור... זה בדיוק ההפך מגראנג´...

Cheezus

New member
..........

אני לא מסכימה עם זה גם אם אלבום פופיסטי להחריד יכול לקבל אווירת גראנג´. אווירה זה לא משהו שנקבע על ידי האופי המסחרי של השיר- זה משהו שבא ממקום אחר לגמרי, וזה גם הרבה פעמים משהו שקשה לשנות. לא כל כך הבנתי את כוונתך ל"נקי חלק וברור".. אם הכוונה לאיכות הצליל והנגינה אז בכלל די קשה לי להבין את הקשר.. כמובן שיש את הגסות הבסיסית שמתלווה לסגנון שנקרא ע"ש לכלוך וטינופת (
), אבל זה לא מוקצן עד כדי כך שאם זה הפוך זה נוגד את הסגנון.. זאת דעתי, בכל אופן

DrunkGoat

New member
אז אתה אומר שכדאי להיות גראנג´..

צריך להשמע כמו מדהני?

theAMP

New member
זה לא מה שאני אומר...

תבין, אני לא כל כך שם על הגדרות וז´אנרים, אבל אני יודע להגדיר אותם. איך שלפחות אני רואה את זה, לגראנג´ צריך להיות איזהשהוא חיספוס ראשוני לפחות. בגלל זה אני אף פעם לא אקרא לcreed גראנג´ (טוב, זה ובגלל זהם ממש מסריחים וממש מאוהבים בעצמם, אבל אתה יודע למה התכוונתי). ובמקרה ממש, מאדהאני הם תמיד הלהקה הראשונה שאני חושב עליה כשאני מנזה להשיג סאונד של גראנג´ עשאני מנגן נגיד. הם או המלווינס.

DrunkGoat

New member
פה בדיוק הטעות שלך...

הגראנג´ איבד את החיספוס הגס הזה מהר מאוד. מדהני הם השריד האחרון הייתי אומר, מאת´ר לאב בון, סאונדגרדן, נירוונה, פרל ג´אם ואליס הן לא מחוספסות בגסות כזו. הגראנג´ בא לידי ביטוי ברעש הזה.. איך אני אסביר.. כשאתה שומע את השיר, אבל בעצם אתה לא יכול לזהות כל כלי, אלא הכל יוצר התערבבות מוזרה כזאת, בלבול כזה. זה הגראנג´. זה מה שמבדיל את הגראנג´ מההארד רוק או מהמטאל, שהכל מאוד ברור ומסודר. החיספוס הבלתי מקצועי הזה שיש למדהני, למלווינז ובהתחלה גם לנירוונה וסאונדגרדן, זה ההשראה, אבל זה לא הגראנג´ כפי שאנחנו מכירים אותו היום.

theAMP

New member
הרשה לי לחלוק עליך

הארד רוק ומטאל הם שני סגנונות מאד נקיים ומאד מהוקצעים שתמיד אפשר לזהות מה קורה שם... החיספוס שאני מתכוון אליו הוא הדיסטורשן המסוים הזה שהסגנון הזה פיתח... משהו בין הראמונס לacdc... חוץ מזה, אני רק מספר לך איך זה בשבילי

DrunkGoat

New member
קוראים לזה..

דיסטורשן טרנזיסטורים... יש דיסטורשן של מגבר מנורות ויש של מגבר טרנזיסטורים. רוב להקות הגראנג´ משתמשות בדיסטורשן של מגברי טרנזיסטורים...

חולוני

New member
אני אגיד לך מה זה בוש..

להקה בריטית שרוצה להיות להקה אמריקאית.

ooshi

New member
הם בריטים

ולכן יש שאומרים שהם לא גראנג´. אבל הם כן.

DrunkGoat

New member
עצם הבריטיות שלהם...

כבר נוגדת את היותם גראנג´ואידים. כל סולן של להקת גראנג´ יודע למלמל באמריקאית. מבטא בריטי זה קפדני מידי. זה כזה לא-גראנג´.

Cheezus

New member
המממ.. להיות קטנונית רגע

אני בעקרון מסכימה אתך, אבל מה עם אלה שיבואו ויגידו שהם יכולים לעשות גראנג´ בכל זאת. לא גראנג´ טוב, אבל גראנג´ בכל זאת... ואם יש להם סולן עם מבטא אמריקאי וסלנג אמריקאי מושלמים, או אפילו סולן אמריקאי במקור בלהקה בריטית.. מה עם זה.?

חולוני

New member
הם לא.

אולי, הם פוסט-גראנג´. אבל גראנג´ הם לא. הם לא שייכיים לתקופה בכלל.

אז זהו...

מה ההבדל? האם ההבדל הוא שהם לא מסיאטל, ושהם לא היו קיימים בתקופת הגראנג´ של סיאטל? אם ככה, אז נראה לי שהבנתי. וכל הקטע עם הירידות על הבריט-רוק לא ממש מוצא חן בעיניי, מאנגליה יצאו כמה להקות ממש טובות.. אני בכל מקרה מסכים עם ההבדל הגדול בין "גראנג´ אמריקאי" וגראנג´ בריטי" (??!). גיטרה מנומסת... אהבתי...

חולוני

New member
מי ירד על בריט-רוק?

מבחינתי, רוב הרוק בריטי טוב בהרבה מהרוק אמריקאי.. פשוט לא במקרה של בוש, שהם בינוניים ביותר לטעמי.

למעלה