מה עם כלכלה?

agenbathen

New member
מה עם כלכלה?

שמי בת-חן אני בת 19 וגרה באשקלון. הייתי רוצה לדעת יותר על עמדתה של מרצ לגבי שיטת הכלכלה.

samc

New member
מרצ והכלכלה

The last government zig-zaged on every subject, not only security and Peace, When Meretz was in the Government there were clearer economic and social policys. The keyboard here does not give hebrew, excuse the english

היי בת-חן

בתחום הכלכלה, מרצ משלבת בין מדינה שדואגת לאזרחיה לבין הצורך בשוק חופשי. מרצ הייתה המפלגה המובילה בכנסת האחרונה בתחום חקיקה למען זכויות עובדים- חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, חוק הגבלת שכר לבכירים, חוק שעות עבודה ומנוחה, ועוד הצעות חוק שלא עברו ואושרו עדיין. מרצ העלתה את הצעת החוק הכי חשובה בכל הנוגע למדינת רווחה- חוק יסוד שירותי הרווחה, שלא עברה לצערי בגלל הכנסת האנטי-חברתית. מרצ מחוייבת לדאוג לשכבות החלשות, וחוקקה את חוק הדיור הציבורי שדאג לדיור ל1700 המשפחות הכי עניות בישראל, את חוק משפחות חד הוריות, את חוק זכויות החולה, ועוד חוקים חשובים בתחום הזה. בנוסף אחת העמדות הכי תקיפות של מרצ בתחום הכלכלה היא התנגדות לתקציב 2003, תחת המוטו של ´כסף לשכונות ולחינוך, לא להתנחלויות ולישיבות´. מקווה שהבנת. בודאי יהיו כאלה שישכילו להסביר טוב ממני.

ricardo18

New member
המודל הכלכלי של מרצ הוא

סוציאל-דמוקרטי. כלומר, על פי התפיסה הסוציאל-דמוקרטית, על המדינה לתמוך בכלכלה ולהגביל אותה במקרים מסוימים, ובמקביל לתמוך בשכבות החלשות ולהעניק להן הזדמנויות כלכליות שוות. הקשייה ומיסוי על בעלי ההון, והקלה ותמיכה בשכבות החלשות. התפיסה הכלכלית הסוציאלית מאמינה שלחלק מכריע של פרטים בחברה אין חופש אמיתי במצב של כלכלה חופשית אמיתית, דהיינו קפיטליזם, בשל העדר צרכים בסיסיים ואילו הסוציאליזם מבטיח שוויון בסיסי בין הפרטים בחברה בכל הקשור לקיומם של צרכים וזכויות בסיסיות שאינן מובטחות בחברה קפיטליסטית דוגמת ארה"ב (בנוסף הסוציאליזם שולל לאומנות מכל סוג ומבוסס על אידאות של אחווה אנושית). יחד עם זאת, השוק החופשי הוכיח עצמו כמתפתח הרבה יותר טוב משוק מוגבל ע"י המדינה - דוגמת הקומוניזם. ולכן המודל של מרצ - המודל "הסקנדינבי", הוא מודל שמחפש קידמה ופיתוח כלכלי אך יחד עם זאת מעמיד הבטחת צרכים בסיסיים לפרטים בחברה כקודמים לכל. התפיסה הסוציאל-דמוקרטית חובקת בתוכה אידאולוגיה שלמה של תפיסה חברתית - ונגזרות ממנה למשל האפלייה המתקנת, חינוך חינם וחוק בריאות חינם. אם אני טועה בדרך שבה אני רואה את הדברים תקנו אותי - אני לא כלכלן... גבי

samc

New member
אתה חזק בתאוריה!!!

הלואי שהיינו מתקרבים למודל הסקנדינבי.

asafpp

New member
במקרה ותקציב 2003 לא יעבור

הדבר יביא להורדת דירוג האשראי של ישראל. מי שעוקב אחרי מדורי הכלכלה בתקשורת קורא כבר מס´ חודשים על המשמעות של הדבר הזה. במידה ודירוג האשראי ירד למדינה יהיה יותר קשה להשיג כסף בחו"ל, וזה יכניס את המדינה למערבולת שתפגע בכיס של כל אחד מאיתנו. צ

ricardo18

New member
אסור שזו תהיה הסיבה לאישור התקציב

אני חושש שאישור תקציב בלתי שוויוני ומעוות ערכית בעליל, כדוגמת תקציב 2003, יפגע בחברה הישראלית יותר מהאפשרות להורדת דירוג האשראי. גבי

pikov

New member
אתה כותב ככלכלן או כמרקסיסט?

כולנו כבר יודעים שהסיסמא "ככל שירע, כן ייטב" הינה מיקסם שוא.

koby83

New member
מקסמי השווא של "ככל שירע, כן ייטב"

עובדים נפלא בשביל שרון. כמו גם "דם יזע ודמעות". ככל שיהייה רע, פיגועים עוני (לחלק , רוב העם) הליכוד יתחזק! כי שרון דואג לעם! הוא סבא טוב ונחמד שאפשר לבטוח בו! שרון סומך על הידרדרות במצב הביטחוני למשוך אל אליו קולות. מיצנע סומך על הידרדרות באיכות החיים כדיי למשוך אליו אנשים. סמנטיקה. הכל סמנטיקה. ושניהם, אגב מיצנע ושרון, אני לא סומך אליהם, שממרום הווילה במרכז הכרמל, או החווה, יעזרו, יועילו. אינטואיציה היא היגיון נפלא, חבל שהתוצאות לא תמיד תומכות בה

אני דווקא מסכים איתך

אנשי ימין יקרים, במידה והתקציב יאושר- דירוג האשראי של ישראל יירד בעוד חצי שנה. במידה ולא יאושר, הוא יירד בעוד כחודש. אבל הסוף הוא אותו הסוף. לכן מי שרוצה להציל את הכלכלה שלנו, לא צריך לתמוך בתקציב ההרסני הזה, ועוד יותר חשוב, צריך לתמוך ביציאה מהשטחים, אם בשלום- אז בשלום, ואם בצעד חד צדדי אז בצעד חד צדדי, כמה שיותר מהר.

asafpp

New member
אם לא עוד חודש אז בוא נחכה למשיח

הורדת דירוג האשראי "תהיה מבחינת הקש ששבר את גב הגמל". חברות הדירוג ומיטב הכלכלנים מציינים שהדירוג ירד אם התקציב לא יעבור. הדבר הזה יכול להביא את המשק הישראלי לסחרור אינפלציוני שלא היה מאז שנות ה 80 ,והדולר ירקיע שחקים. שני הדברים האלה כשהם באים ביחד הרסניים ומעוררי פאניקה במיוחד . כל כך חשוב למנוע את זה עד שאפילו מצנע הורה לעוזריו למצוא נוסחה לתמוך בתקציב (בזמן תקופת בחירות!) . אין ספק שהמלחמה היא הגורם העיקרי למצב הכלכלי של ישראל, וחייבים לסיים אותה כדי להיטיב עם הכלכלה , אך הפרדה חד צדדית איננה הפתרון, כי הטרור והמלחמה ימשיכו גם אחר כך.

למעלה